Sisällön tarjoaa Blogger.

Eteinen on kodin käyntikortti

kuisti vanhaan taloon
Kaivelin vanhoja valokuvia ja sain aikaaan tällaisen kollaasin.

Eteinen, porstua, tampuuri, veranta, vilpola

Eteinen on kodin käyntikortti, sanotaan. Onkin jotenkin äärettömän symbolista, että Tyynelän sisääntulo on ollut jokaisen omistajan aikaan aivan eri näköinen. Ja niinhän se on - jokainen tekee eteisestään (ja koko kodistaan!) omiin tarpeisiinsa sulautuvan. Tässä talossa se on mennyt erityisen tarkasti aikakausittain. Omistajia on ollut kolme ja jokainen on tehnyt, niinkuin parhaaksi on kokenut. 

Alkuperäinen eteinen oli pieni ja sen yhteydessä oli ikkuna myös eteisen oikealla puolella eli talosta etupihan suuntaan. Toiset omistajat tekivät kuisti- ja kylpyhuone remonttia 90-luvun alkupuolella ja ilmeisesti siinä yhteydessä poistettiin tuo, ylimässä kuvassa oikassa laidassa, etupihalle osoittava ikkuna, koska se on kutakuinkin nykyisen wc-istuimen kohdalla. 

Me taas halusimme selvästi suuremman kuistin ja otimme tilan enemmän oleilu-, kun vaatesäilytyskäyttöön. Kuistilla voi nykyään paitsi kahvitella, myös kuivata pyykkiä, esikasvattaa taimia ja puutarhatöistäkin on helpompi tulla kurakengin sisään, kun oon tilaa mihin asettua ja riisuutua.

Olen ennenkin sanonut, että tämä on minun tapani jättää jälkeni tähän maailmaan. Sama pätee viimeisimmänkin remontin kanssa. Tuntuu hyvälle olla osa tämän talon historiaa.

Kuistiremontista löytyy lisää täältä ja Tyynelän historiasta täältä.

Kaunista viikonloppua <3


2 kommenttia

  1. Teidän kuisti on niin ihana ja onnistunut! Näyttää siltä, kuin se olisi ollut aina Tyynelässä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva <3 Noi on kyllä ihanimmat sanat, jotka tämän remontin jälkeen voi kuulla.

      Poista