Sisällön tarjoaa Blogger.

Rakkautta arkiaamuna


Rakkautta arkiaamuna
Herätä laittamaan aamupalaa, vaikka itsellä ei soi kello.
Tulla tähän viereen istumaan, kun toinen hiljaa lukee Hesaria.
Kuulutaan yhteen.

Meillä ei ole tapana ostaa yllätyksiä. Eikä lahjoja esim jouluna.
Arkipäivänä voi ihastella takkia ja yhtäkkiä huomata, että toinen onkin jo kassalla sen kanssa.
Mulla ei olisi edes rahaa kalliisiin lahjoihin, kun tosiaan en ole töissä.
Silloin suurinta rakkautta on ...
... istua tässä silmät ristissä. Toisen valvottua taas puoli yötä pyörien. Valvottaen myös mua.
Sitä taitaa silti väsyttää enemmän, kun mua. Ja se sentään menee töihin.
... tehdä vaikka herkkuruokaa valmiiksi, kun palaa. 
Se on muuten aina makaronilaatikkoa, jos joskus sattuu kysymään.
... maalata päivän aikana se seinä. Puhetta on ollut.
... tehdä uusi pipo talveksi. Sen loppuun pidetyn tilalle.

Ihmettelen muuten vaan, että mitä järkeä on varata treenivuoro sunnutai-iltaan.
Kotona on vasta kymmenen jälkeen, niin ei se ihme ole, ettei uni tule.

Miten teidän viikko alkoi? Ehtikö edes aamupalalle vai torkutitko liian pitkään?
Energistä alkanutta viikkoa 

24 kommenttia

 1. Viikko alkoi väsyneenä, mutta onnellisena. Juhlien jälkeistä haikeutta. Eilen oli meidän vauvan ristiäiset. Pikaisen aamupuuron jälkeen laitoin isommat kouluun, eskariin, kerhoon. Vauvaa syötin ja laitoin pesukoneen pyörimään. Nyt vauva nukkuu ja minä syön kaksin käsin eiliseltä jääneitä herkkuja. Mukavaa viikkoa teille! Ihana aamupala teillä! Loistavaa kun toinen laittaa valmiiksi. Minä teen sitä liian harvoin miehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan oli siis ei niin tyypillinen arkiaamuinen toinen aamupala herkkujen merkeissä :) Nam! Arkiaamuissa on jotain haikeuttaa usein. Vaikka ei kotona olevalla niin radikaalisti eroakkaan sunnuntai tai maanantai toisistaan, mutta on siinä jotain uuden alkua. Monesti myös turtumista, kun on vapaat takanapäin. Mukavaa viikkoa teillekin! Nyt se on potkaistu käyntiin...

   Poista
 2. Awwwwww... söpöö & herkkää :)
  Meillä aamu oli sen verran kiireinen etten taaskaan ehtinyt syömään aamupalaa. Nälkä kurnii mahassa. Oma vika, mitäs en laittanut kelloa herättämään vaan luotin siihen, että nahkavekkari alkaa piipittämisen seiskalta. Eipä alkanut - nukkui kasiin. Ja niin sitä myöhästyttiin koko perhe ;D Onneks meil on liukuvat duuniajat ;D))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, silloin ne tuppaa kyllä nukkumaan, kun ei pitäisi ;)
   Onneksi ei ollut mitään maailman tärkeintä palaveri tms. heti aamusta. Inhottava tunne vaan jos pitää säntäillä kiireessä heti aamusta alkaen. Toivottavasti päivä jatkui rauhallisemmissa merkeissä. Mukava alkanutta viikkoa!

   Poista
 3. Nukuin huonosti, kuten yleensä sunnuntain ja maanantain välisinä öinä. Luin kirjaa kahteen asti ja senkin jälkeen vielä pyörin hetken lakanoissa. Ilmeisesti uni tuli jossain vaiheessa. En tiedä miksi arkeen paluu tuntuu viikonlopun jälkeen aina niin karulta, enkä voi syyttää edes darraliskodiskoa :)
  Aamulla ylös P:n herätysääneen klo 7.30, kahvin valuessa käytettiin yhdessä koirat ulkona ja sitten tehtiin aamiaista. Harvinaista meillä, yleensä kun tuo syöksyy suoraan sängystä ovesta ulos ja töihin. Onneksi ollaan tänään etänä molemmat, naputtelua siis kahdessa huoneessa, välissä soi radio rock. Työtkin tuntuu luistavan nyt ihan hyvin, maanantaiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa ihmettelen usein. Ja tosiaan, kun ei itsellä edes tällä hetkellä suuremmin eroa arki viikonlopusta. Jotain ahdistusta siinä silti toisinaan on :( Ihana kuulla kuitenkin, että teidän päivä lähti kaikesta unenpuuttesta huolimatta käyntiin mukavissa merkeissä :) Hyvät työjärjestelyt ja hyvä startti uuteen viikkoon!

   Poista
 4. Arkirakkautta <3 Ihanaa! Meidän maanantai aamu alkoi normaalisti paitsi että Isännällä on vapaa päivä. Nuorimmainen eskariin,kahvittelua ja aamun hommat,kissojen laatikoiden tyhjennyksellä tuppaan aloittamaan ... En minäkään ole töissä,olen sairaseläkkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Sitä aidointa rakkautta... ne tavalliset päivät on parhaita, jos osaa nauttia pienistä asioista. Ihana saada joskus arkenakin pitää se toinen myös kotona. Mä en muuten yhtään ollut rekisteröinnyt, että olet sairaseläkkeellä. Ajattelin vaan, ettet ole juuri tällä hetkellä töissä. Mukavaa viikkoa teille ja voikaa hyvin!

   Poista
 5. Mä oon just tuntenut huonoa omatuntoa siitä, etten jaksa tehdä noin. En jaksa nousta tai edes kääntää kylkeä, kun toinen lähtee töihin.

  Teen kyllä välillä aamupalan valmiiksi illalla - sille toiselle.


  Meillä viikko alkoi kuinkas muutenkaan kuin järjestelemällä :)

  ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt. Ei kai se sitten enää olisi arjenluksusta, jos sitä olisi joka päivä ;) Kyllä mäkin usein käännän kylkeä ja vääntäydyn ylös vasta kahvin tuoksun tultua makuuhuoneeseen saakka. Jään tänne kotikalsareissa puuhaamaan ja löydyn samassa vaatetuksessa, kun Janne palaa töistä :D
   Mukavia järjestelyjä ja hyvää viikkoa!

   Poista
 6. Täällä viikko alkoi niin, että kolme kouluun kaksi nopeesti ylös ja sairaalanmäelle puolivuosikontrolleihin neljävuotiaan kanssa. Onneksi ehdittiin. Siellä muutama tunti ja sit tyttö kerhoon ja loput voitkin lukea blogistani :) ei vaites, päivä jatkuis siis yläkerrassa värkkäilyllä ja pyykkien pesulla. Lopuksi takkatuli ja mies kotia. Oikein kiva päivä ollut. Mun vaan tarttee nyt mennä laittaa iltapala sille toiselle. Mukava laittaa valmiiksi, tehdä smoothie ja sitä rataa... :) No niin moikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin kurkkimassa jo. Ihania värkkäilyjä!

   Puolivuosikontrolleihin? Toivottavasti kaikki hyvin ♥

   Meillä ei muuten tänään ollut yhtään niin paljon arkirakkautta ilmassa. Janne heilui poran kanssa, kun mä pyysin sitä mun viritystä seinälle. Oli vähän kireämpää tunnelmaa :D No mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja kuvia tulossa. (Seuravana to do -listalla poran käytön opettelu?)

   Poista
 7. Viikko alkoi 11 tunnin työpäivällä ja kuuden tunnin kotona käynnin jälkeen takaisin töihin. Taitaa päikkärit kutsua..(: Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo. Huh huh. Toivottavasti viikko jatkuu hieman lepposimmissa merkeissä.
   Tsemppiä ja mukavaa viikkoa :)

   Poista
 8. http://www.lankahelvetti.net/2013/10/30-paivan-haaste.html Sulle on haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Apua! Apua! Mulla alkaa olla jo ihan kärventynyt omatunto, kun oon niin huono noiden kanssa. On varmaan viisi jo vastaamatta. Ensimmäinen niistä on toukokuulta, joten jos hyvin ennustan, niin joskus joulun kunniaksi oon saanut napattua kiinni tuosta sun laittamasta ;)

   Poista
  2. Mut eikös se mee niin et parempi myöhään kun ei millonkaan? ;)

   Poista
 9. Voiiii <3

  Täällä omalta osalta viikko alkoi kahden viiikon työaikataulujen uudelleen sovittamiseen ja jumalattomaan rumbaan, joka jättää yöunille aikaa liian vähän. Silti, eteenpäin mennään. Ei kaaduta maatkalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toivotaan, että tuollainen kiire on vain väliaikainen tila ja joskus jää sitten aikaa myös huokaista ja hengähtää. Elä kaadu matkalla, vaikka kovaa meetkin ♥

   Poista
 10. Kaunista! ♥ Pienillä huomionosoituksilla on niin suuri merkitys!

  Oma viikko alkoi hyvin ja on jatkunut samalla tyylillä. Perus-arki jyllää, se on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Pienet ja arkiset huomionosoitukset on ne aidoimmat. Tulee sydämestä! Tänäänkin syötiin aamupalaa yhdessä. Tarjottimella kannettiin olohuoneen puolelle. Arjen luksusta ♥

   Kiva kuulla, että hyvin menee sielläkin. Toivotaan myös mukavaa loppuviikkoa!

   Poista