Sisällön tarjoaa Blogger.

Eteinen ja naulakko

Viikonloppuna oltiin puuhakkaita ja saatiin ihan kamalasti aikaan. Janne sahasi, hioi ja kolusi navetalla. Minä maalasin, sprayasin js virittelin. Esittelyssä projekti nro: 1/6 eteinen. 

Naulakko oli talossa jo ostaessa. Nyt se sai vain uutta väriä pintaan. Ihan mahtavasti hyödynnetty viistoa portaiden alustilaa, joka muuten jäisi hukkakäytölle. 

Maalasin samalla maalilla myös avaintaulun, joka on ystävältä saadun tupaantuliaslahjan alapuolella. Lahja kuvaa muistaakseni vaurauden jumalatarta Lakshmia. Tai ainakin niin haluan uskoa, koska Lakshmi yhdistetään aitouteen ja hengelliseen voimaan. Lakshmilta voi pyytää onnea perheelle, avioliitolle ja ystäville, sekä ruokaa ja terveyttä. Lakshmi tulee vain puhtaiseen kotiin, joissa asuu ahkeria ihmisiä. 

Peili ja koristenaulakko ovat ystävän käsialaa viime syksyltä. Ne on molemmat tehty Tyynelässä jo valmiiksi olleista tarvikkeista: vanhasta ikkunanpokasta ja saunan seinälaudasta. Koristenaulakossa roikkuu "Peruskorjaajan 10 käskyä" ja mun kirppisaarteita. 

Peilin kautta jotenkuten näkyvä pikkupöytä on lahja Jannen tädiltä ja sen päällä oleva vanha puukori pitää sisällään lukemista. 

Eteisen matto on saatu Jannen isän kellarista ja vanha lautalattia on maalattu jo aiemmin Uulalla. Lattian väri sopii hyvin jo edellisten omistajien valitsemaan tapettiin. Melkein tekisi mieli laittaa yhtä jo olemassa olevaa tapettia tuonne naulakon takaseinään. Se on hiukan erilainen, mutta kävisi kuitenkin.

Sinne ne takit jäi vielä roikkumaan tuuletustelineelle. En uskaltanut vielä naulakkoon nostaa, kuin kuvauksen ajaksi, ettei henkareista jää jälkiä maaliin. Kuivukoot kunnolla, ehtii ensi kerrallakin.

Onnistunutta alkuviikkoa ja aurinkoa 

16 kommenttia

 1. Siis en kestä miten ihania yksityiskohtia. Lisää kuvia! Lisää kuvia!
  Kerrassaan mahtava tuo naulakko ja sai kyllä kauniin värin kylkeensä.

  Taas mä haluun talon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa, tulossa :)

   Tehtiin tosiaan viikonloppuna kuutta eri maalaus/ nikkarointi/ viritysprojektia. Kuvia on siis tulossa ähkyksi saakka ;) Toi väri on kyllä aivan makee. Ihastuin.

   Joko oot joutunut Oikotien asuntosivuille haaveilemaan ;)

   Poista
 2. No onpas mainio tuo naulakko. Melkein harmittaa, että meidän portaiden alla ei ole tuommoista tilaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin :) Ihan onnellinen olen edellisten asukkaiden kekseliäisyydestä. Sopii tuohon ihan täydellisesti.

   Poista
 3. Voi älytön, miten kiva tuo portaidenalusnaulakko. Ja ihanan värinen. Meillä on melkein tuota samaa sävyä vintin portaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että on riittänyt kekseliäisyyttä tuollaiseen. Niin, että mekin päästään siitä nauttimaan :) Muistan hyvin miten lamppu syttyi mun päänpäällä, kun näin tuon ekaa kertaa. Ajattelin, että ahaaa… noinhan pitäisi aina olla.

   Poista
 4. Tuo naulakko on kyllä huippu! :) sopii hyvin täyttämään portaiden alustan, joka monesti ilmeisesti on sellaista hukkatilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sinne ei saa aseteltua mitään kalustetta tms. kun tila on matala ja viisto. Seinäänkään ei arvaa pistää taulua, eikä koukkuja, kun näyttäisivät vaan vinoilta kattoon nähden. Näin on erittäin hyvä :)

   Poista
 5. Näyttääpä siellä hyvältä, tosi kaunis eteinen teillä! Onnistuneet tuunaukset myöskin!

  Tuo Peruskorjaajan 10 käskyä -ohje on tosi hyvä! Meillä oli vastaava keittiön ovessa sen ajan kun ahersimme remppaa täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :)

   Nuo käskyt saimme edelliseltä omistajalta. Ovat siinä muistuttamassa talon historiasta. Erittäin tärkeitä muistaa. Talotohtorista niitä muistaakseni alunperin luin.

   Poista
 6. On tosiaan ilo nähdä että ei maalata valkoiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kotona kaupungissa valkoinen saa vallata, mutta Tyynelässä se ei saa jalansijaa. Lattioiden, portaiden ja huonekalujen maalien valitsemiseen on käytetty apuna myös perinnevärikarttaa. Siellä saa värit loistaa :)

   Poista
 7. Ihanan väristä toi sininen maali <3 Ja mite mahtava idea tuo viisto porrasnaulakko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin ihanan pirteää :) Ja korostaa tuota naulakkoa aika kivasti. Nousee vielä paremmin esille.

   Poista
 8. Ooh, mitä herkullisia yksityiskohtia! Lisää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset


  1. Kuvattuna on jo muutama muukin yksityiskohta, lisää on siis tulossa. Ja joulunyksityiskohdat ajattelin kuvata erikseen seuraavalla Tyynelä kerralla.

   Poista