Sisällön tarjoaa Blogger.

Kaupunkikodin kylpyhuone

Sinä viikonloppuna, kun oltiin Tyynelässä puuhakkaina, meillä oli mukana myös kaupunkikodin kylpyhuoneesta irroitetut hyllyt ja lipaston kahvat. Projekti 4/6.

Kylpyhuonetta ei remontoitu tänne muuton yhteydessä, vaikka kaikki muu tehtiinkin. Seinillä on ysärin lopussa laitetut peruskaakelit. Siistit, muttei mitenkään ihmeelliset. Niitä oli turha lähteä vaihtamaan. Eipä ainakaan olleet kuviolliset ja omaan makuun ihan kamalat. 

Ostettiin jo keväällä Idon suihkuseinä ja irroitettiin allaskaappi. Nyt maalattiin hyllyt vihreällä, puulaatikot harmaalla, lipaston kahvat mustalla ja vaihdettiin pesuaineille purkit. Ilvespurkit väärillä kansilla löytyi parilla eurolla Someron Alihinta kirpparilta. Nestemäiset laitoin öljypulloihin ja maalasin korkit. Turkoosit pesuainekorit värjäsin pesukonevärillä mustaksi. Ne oli ne mistä tämä blogi alkoi. Uuden maton tein Novitan Tuubista kaksivärisenä ja helmineuleella. Peilikaappi pitäisi vielä löytää. Niin hankalaa. Sitä pohdittiin jo tuon wc-rempan yhteydessä. Saapi vinkata, jos tulee mieleen. 

Jotenkin nuo wc+kylpyhuone asiat on usein erittäin hankalia. Mulle ainakin. Paljon tavaraa pienessä tilassa. Mitkä on teidän parhaat ideat/ sovellukset toimivuuden parantamiseksi?

16 kommenttia

 1. Niin on kodikasta :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit tää on kyllä yksi pirteimmistä kylppäreistä, jonka oo nähnyt. Tulee hyvälle tuulelle, kun näitä värejä katselee. Ootte ollu reippaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppärit on niin vaikeita. Niitä aika vähän näytetään blogeissa siinä kunnossa missä ne ovat arjessa. Purkit on piiloteltu ja yksinkertaistettu. Nyt meillä on onneksi ihan hyvin säilytystilaa ja melko raikas ilme vanhoista kaakeleista ja kaapista huolimatta :)

   ps. tänä viikonloppuna Tyynelässä ei oltu yhtään reippaina. Se oli vaan puusauna, hyvä ruoka ja viiniä!

   Poista
 3. Onpa pirtsakka! Ja ihan sopii joulutunnelmaankin nuo värit ;) Hyvä idis nuo lasipurkit pesuaineille. Itse kehittelin just astianpesuaineen vanhaan ruskeaan lasiseen apteekkarin purkkiin. Sopii niin paljon paremmin keittiöön kuin ne rumat muoviastiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin muuten onkin ihan kaudessa mukana :)

   Hyvälle kuulostaa ruskea apteekkarinpurkki! Onkohan se jo blogissa näytillä… täytyy tulla kohta kierrokselle. Mäkin laitoin keittiöstä viime kesänä muovit pois. Tiskiaineelle tuli silloin tämä: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2013/08/tiskipoydalla.html

   Poista
  2. En ole ehtinyt keittiötä kuvailemaan aikoihin. Täytyy kattella sitten kun on "joulusiivot" tehty ;)

   Poista
 4. Kivat värit! Ja huomioni kiinnittyi heti tuohon hienoon lasiseen suihkuseinään.

  Onni on, ettei kylpyhuoneessa ole juuri 90-luvun vanhoja epämääräisiä kukkakaakeleita tai jotain kirjavaa. Tuollaiset yksinkertaiset kaakelit kestävät aikaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kiva. Mä tykkään siitä jyhmeästä palkista mikä menee ylös seinään saakka. Aika skarppi. Sen vuoksi se tuli valittua, eikä sellaista taittuvaa mallia.

   Onni juu, että oli edelliset omistajat hillinneet itseään putkiremontin yhteydessä ja valinneet noi edullisimmat peruskaakelit. Helpompi on muuttaa ilmettä muilla tavaroilla.

   Tuohon entiseen inhokkiini pyyhepatteriinkin olen jo tykästynyt (ihan kätevä).
   Miksiköhän muuten ne on aina tuon värisiä? Ei mustia, ei kuparisia.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Pirteää on juu, mutta nyt jo hieman hallitummin, kun on se turkoosi pois :D

   Poista
 6. Vitsi teillä on kylppärissä siistiä ja nättiä! Meidän kylppäri on niin pommi, että hyvä kun enää vitsii pitää siellä silmiään auki...Kylppäriremppa ollut suunnitelmissa jo vuosia, mutta nyt Torpan oston myötä voi olla, ettei ihan hetkeen ole sitä varaa toteuttaa. Damn. Ja hyvä idea nuo pesuaineiden säilytysjutut, inhoan kaikkia kirjavia muoviputeleita joten saatan lainata tätä ideaa piakkoin jos et pahastu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai lainaat! Noilla pienillä jutuilla saa paljon aikaan, kun ei oo rahaa/ aikaa alkaa räjäyttämään kaikkea.

   Kylppärit on tosiaan usein ne viimeiset blogissa näytettävät/ sisustettavat. On meikkipusseja, likapyykkejä, saippuan jämiä ja muuta esteettistä. Plus isojen asioiden tekemisen on hidasta ja maksaa maltaita jos ei ole itsellä vesieristyslupia jne.

   Meillä on nyt onneksi tarpeeksi tilaa piilottaa kaikki kamalimmat. Ja toi HenkkaMaukan halpapyykkipussi on kätevä, kun sen suun saa kiskaistua ja kiristettyä kiinni ;)

   Poista
 7. Meillä ehkä se suurin oivallus nyt pienen vessan kanssa on ollut se, ettei siellä vessassa säilytetä muita kuin ihan päivittäisiä kamoja. Muuten ollaan sitten "kylppäritavaraa" sullottu eteisen ja keittiön kaappeihin, ja kyllähän ne tavarat sieltäkin löytyy, joita ei ihan joka päivä tartte käyttää. :) On sitten enemmän tilaa ja väljyyttä kylppärissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon sitä pitäisi opetella itsekin. Mä vaan oon niin kaamea kotityranni, että tavaroiden paikan muuttaminen ei mene ihan itsestään. Voisi kai ne uudet saippuat ja pesuaineiden täyttö pussit olla vaikka siivouskomerossakin. Ehkä alan totutella ajatukseen ;)

   Poista