Sisällön tarjoaa Blogger.

Esittelyssä: paja


Tadaa! Tässä teille pläjäys, josta on sisustus / visuaalisuus kaukana, olkaa hyvät! Esittelyssä siis Paja, Tyynelän vanha navetta. Rakennettu joskus 50-luvulla. Navetassa on aikoinaan ollut sika, muutama lehmä ja pari kanaa. Nykyään siellä on puuvaja, kovalattia työtilassa ja huomattavia määriä tavaraa. Näissä kuvissa ei ole sisustettu ja somistettu. Näissä näytetään tämä arkinen näkymä. Sellaisena, kuin se on.


Oikean puoleinen ovi johtaa puuvajaan, jossa on haravat, kottikärryt ja neljä keväällä kaadettua suurta koivua pilkottuna.

Pariovista pääsee pajalle, jossa tällä hetkellä on kesken eteisen kattopanelien leikkaaminen ja petsaaminen. Tässä työtilassa on puumateriaalia, pikkuhilukippoja, viilua ja muuta kiinnostavaa. C-kasettisoitin, tikkataulu ja vanhat Suosikin julisteet on aseteltu lisäämään työmiesten motivaatiota. Löytyy sieltä tietysti myös ruohonleikkurit, trimmerit, sirkkelit ja muut vähemmän kiinnostavat vempeleet.


Vasemmassa päädyssä sijaitsee ulkohuussi, jonka edessä on ennenkin kuvattu. Se ei ole ollut meidän aikana käytössä, koska päärakennuksessa on vesivessakin.
Takaa löytyy komposti ja käynti ylisille. Yläkerrassa on edelleen kunnostamatta mm. vanha puusohva. Sinne oli edellinen omistaja jättänyt meille myös vanhan sohvakaluston, joka jo verhoilutettiin olohuoneeseen. Ylisillä säilytetään esimerkiksi pihakalusteita, vanhoja ikkunanpokia, ovia ja sen romahtaneen sängyn mukarautaisia päätyjä, jotka meinaan joku kesä iskeä maahan ja laittaa kasvamaan köynnöstä. 


Semmoinen on se aarreaitta, josta materiaalia kaivetaan milloin leikkuulautoihin, milloin keittiön pöytään. Kaikenlaista.

Me ollaan muuten oltu täällä jo joulupäivästä saakka. Mä olen höperöitynyt. Tänään tapahtui eräs asia, jota taas pohjanoteeraukseksikin voisi kutsua. Yön aikana oli kasvanut kamala sarvi keskelle otsaa, silmien väliin. Ja ei mitään kuivattavaa salvaa kaapissa. No minäpä hoidin asian kätevästi hammastahnalla. Tiedättehän. Siellä sitten Sulon kanssa sateessa lenkkeillessä ihmettelin mitä töhnää valuu nenää pitkin alas päin. Vähän vaahtoaa. Voi jessus. Tulkaa apuun tai hakekaa minut pois!

18 kommenttia

 1. Pysy siellä vaan! =D Repesin niin tosta hammastahnasta. Vois käydä hyvin itsellekin, jos mun vaan annettaisiin rauhassa höperöityä (ts. ei olis tyhmiä töitä riesana... mur) ;)
  Kyllä tuommoinen aarreaitta ja paja pitäisi vaan olla joka talossa. Meilläkin on isännällä oma "römssö", josta siis oikeasti on se ns. esikuva varsin kaukana. Ei kovin kaunista katseltavaa, mutta ajaa asiansa. Tuli noista kuvista mieleeni, että meitin isännän römssöstä puuttuu sohva! Pitäisköhän korjata tilanne. Ääh, eipä se siinä jotais makoilemaan... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva jos kikatutti :D Ihan oli omakin naama sellaisessa virneessä, että ohiajavat taisivat ihmetellä hieman. Mistä lie karannut :D

   Kuule sohva on hyvä. Voi poijjaat pitää pubia, jos ei työt maita ;)

   Poista
 2. TahTOO tuollaisen aarreaitan...!!!!...:))
  Hih olisinpa nähnyt sinut lenkillä...mutta ei vähän mökittyminen ole lainkaan paha asia..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan mahtava paikka. Saapi sotkea rauhassa!

   Olisi sulla ollut naurussa pidättelemistä ;) Lähdetiin sitten illalla vielä pyörähtämään Turussa. Piti lähtiessä pistää ripsiväriä, kun mentiin kerran sinne syömäänkin. Huomasin, etten enää sitäkään osannut. Oli sekin tuote pitkin naamaa ;)

   Poista
 3. Voihan virnistys, pelastit mun kamalan päivän tuolla hammastahnajutulla. :) Jopas teillä onkin aarteita siellä! Ja mikä parasta, kaupunkikotiinkin tarkoitetut väsäilyt voi hoitaa maalla ja tuoda valmiit mukana palatessaan sivistyksen pariin. Mutta höperöityminen on kyllä täysin aliarvostettua. Ei kun pää vain sekaisin ja hautautumaan lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hienoa, että tästä hulluudesta on iloa muillekin. Ei tarvii yksin hihitellä.
   Katsotaan missä kunnnossa kotiudun täältä ;)

   On tuo kyllä niin kätevä paikka. Maalailla ja puuhailla.

   Poista
 4. Ihana paja, täynnä aarteita! Ja piristi synkkää päivää tuo hammastahna :D sattuuhan näitä, kaikille...

  VastaaPoista
 5. Ihana aarreaitta sinulla! Meillä on muuten vähän samanlainen, vielä melko tutkimatonkkin. Pitäisikin tarttua aiheeseen ja inventoida vintin tavarat oikein kunnolla...

  Ja on tosi hyvä omistaa myös tuollainen autenttinen verstas-työhuone, jossa ei tarvi niin varoa nurkkia, kun jotain puuhaa. Ja sehän on idyllinenkin, maisemaansa täydellisesti sopiva!

  Olen ihan kateellinen, kun olet noin pitkään saanut vaan höperöityä siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei mahtavaa, sähän keksit varmasti vaikka mitä uudiskäyttöä sieltä teiltä löytyville :)

   Paja on kyllä ihan paras puuhailupaikka. Saa jättää kaiken just niin levälleen, kun tuntuu ja ei mene siihen aloittamiseen sitten niin kamalasti aikaa.

   T: yks tupa-akka ;)

   Poista
 6. Ihana aarreaitta. Varmasti mielenkiintoista kaivella tuolla. Tahtoo kanssa. Kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä. Parasta siinä, ettei tarvitse kaikkea ostaa. Ei oo ihan niin huono omatunto kokoajan.

   Poista
 7. Huippua :D Ja tuohan näyttää suorastaan sisustetulta, verrattuna meidän vanhaan navettaan :)

  VastaaPoista
 8. nam sohva, kiskis purkki, sängynraadot ja keltanen kaappi :)))) Hieno rakennus tuo paja näin ulkoakin, ei ole rapistunut ihan piloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aarteet :) Tuota rakennusta laitettiin ulkopinnoilta kuntoon toissa vuonna. Muutamia lautoja vaihdetiin ja uusittiin rimoituksia. Ja maalia päälle. Nyt on komia :)

   Poista