Sisällön tarjoaa Blogger.

Se mistä kaikki alkoi: olohuone


Lisää Tyynelää. Iskikö jo ähky? Tämä on nyt se mistä kaikki se pyöritys alkoi. Olohuone ja sen matto. Näin Ennellä Casa-X blogissa vastaavan ja päähänhän se jämähti; pakkomielle. Saatava olisi. Ei uutena, en raaskisi. Ei punaisena, mutta maaläheisissä sävyissä. "Tilasin" sen kirpparille, niin kuin Enne opetti. Heität vaan toiveen tuonne jonnekin ja menet hetken päästä hakemaan. Ja siellä se oli! Villamatto muutamalla kympillä. Ei edes käytön jälkiä kummemmin.

Viime viikonloppuna:
- Räsymatot heitettiin pihalle pakkaseen. Inventoitiin ja järjesteltiin uudelleen keittiöön ja makuuhuoneeseen
- Olohuoneeseen tehtiin hylly pajalta löytyneistä kannakkeista ja laudasta. Sillä ne mun tekemät taulut nyt seisoo
- Ripustettiin seinälle Salon suurkirpparilta löytyneet Arabian vuosilautaset. Ne vasta on mummot! Mutta ei voinut vastustaa, ovat meidän syntymävuosilla.
- Laitettiin olohuoneeseen uusi verho. Selkeämpi ja graafisempi. Hyvä vastakohta krumeluureille.
- Riivittiin kirpparilta löytynyt valaisin paljaaksi ja vaihdettiin se vanhan valaisimen tilalle

Niin se vaan lempivärini musta on päässyt hiipimään tännekin. Tyynelän emäntä tykkää! 

Muistatko millaista oli aiemmin? Vanhasta olohuoneesta vilahduksia täällätäällä ja täällä.

14 kommenttia

 1. On se kyllä onni, että emännällä on kaksi kotia sisusteltavana. Eivät mahtuisi nuo herkut enää sinne toiseen. Kauniita mattoja teillä tuolla(kin), kaiken muun ihanan lisäksi. Ja nuo punaiset laattiat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni ja onnettomuus, riippuu kummalta kannalta katsoo ;) Mä nään se niin, että on paljon tilaa täytettäväksi. Tulee hankittua kaikenlaista ja tavara liikkuu :D Mulle hyvä, maailmalle paha.

   Poista
 2. Siis onko nää tapetit alkiperäisiä vai teidän laittamia? Aivan ihania.
  Ja iik toi punainen (punaruskea?) lattia! Kerrassaan hurmaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tapetit ja lattia on molemmat meidän laittamia. Tai siis mun valitsemia ja Jannen+ystävän laittamia. Lattian sävy on sama, kun yläkerran portaissa - vanhojenvärienkartasta. Tapetti on Duron Gammalsvenska perinnetapettimallistosta.

   Poista
 3. Tyynelässänne on kerrassaan ihana tunnelma! Tuo tapettikin: tosi hieno! En ehtinyt viime postaukseen kehua makkarianne, joten samalla kertaa kehun tässä myös sen, että sielläkin oli todella nättiä!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos :)

   On se kiva, että Tyynelään voi laittaa suurimman osan kalusteilla, esineillä ja tarvikkeilla, mitkä kuuluvat tuonne ja tuohon aikaan. Kaupunkikotiin ne eivät sopisi, mutta tuolla tuovat taloon rauhan ja tunnelman. Voi viettää viikonloput "mummolassa".

   Poista
 4. Voi kun teillä on kaunista, niin kotoista! Jään seurailemaan blogiasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo :) Meillä asutaan kahta kotia. Peltojen keskellä olevaa hirsitaloa ja keskustakotia Helsingissä. Täällä maalla on sisustettu osittain vanhoin kalustein ja tyylein. Kierrättäenkin. Ollaan saatu melko kiva tunnelma aikaan :) Molemmista kodeista löydät lisää kuvia tunnisteilla: "hirsitalossa" ja "kerrostalossa".

   Tervetuloa mukaan!

   Poista
 5. Ai, että mä tykkään Tyynelän tunnelmasta. Meillä oli yläkuvien kaltainen matto valmiina lattialla, kun me tämä mökki ostettiin. Se oli vain niin resu, että se leikattiin sopiviksi paloiksi ajokoiran koppiin. :) Huippuihana pikkulipasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiiin :) Hyvä, että meni jatkokäyttöön kuitenkin. Hänellä oli siellä hienosti sisustettu oma koppi ;)
   Kiitos!

   Poista
 6. Hihhih... ja parasta tuossa tilauksen tekemisessä on se, että se oikeasti toimii! Joka kerta! Joskus vähän viiveellä mutta lopulta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin jo hyvään alkuun. Testasin. Ja totesin, että mä niin otan tän käyttöön ♥

   Poista