Sisällön tarjoaa Blogger.

Must do / HelsinkiKohta se on taas. Meri auki ja kesä. Sitten on niitä tiettyjä juttuja mitä pitää tehdä. On mentävä Suomenlinnaan, Linnanmäelle (jos ei muuten, niin edes vuoristorataan), Seurasaareen kävelylle, piknikille joo ja sen aina muistaa milloin on syöty ensimmäiset kiskajädet. 

Olen huomannut, että nämä must do - listat painottuvat aina kesään. Miksi ihmeessä? Kai sitä muulloinkin voisi. Talvellahan sitä piristystä vasta kaipaisikin. Ja niitä käymättömiä paikkoja. Niitä on paljon. 

Yhden ihmeellisyyden korjasin auringon innoittamana juuri menneellä viikolla. Kävelin Ekbergille. Siellä kaupan puolella ei ollut koskaan tullut käytyä. Otin vuoronumeron ja tilailin leipiä, suklaita ja macaroneja. Kaupassa oli tunnelma kohdillaan. Erityisesti ihastutti Ompelukerhopullat, joita kuulema ennen oli Juorupulliksi kutsuttu. Haa. Seuraavaan Mummokerhoon niitä. Ehdottomasti.

Muuten en ole kovin kummoinen helsinkiläinen. Oikein hävettää tunnustaa… en ole koskaan käynyt Temppeliaukion kirkossa, vaikka kaikilla kaupunkilomilla kirkot kolutaankin. Vielä pahemmaksi tämän mun rikkeen tekee, että kyseinen kirkko sijaitsee meiltä muutaman sadan metrin päässä. 

Ja nyt, kun tunnustamaan alettiin, niin annetaan mennä… en ole myöskään vieraillut seuraavissa: 

Hiljaisuuden Kappeli
Kansallisooppera
Yrjönkadun uimahalli
Uimastadikka
Kansalliskirjasto
Alvar Aalto museo

Kauhulla selasin eteenpäin tuota Tripadvisorin "Things to do in Helsinki" - listaa. Ai kamala, kamala. Näyttääkö teillä yhtä pahalle?

Ensi kesänä mä lupaan. Otan tuosta edestä sen punaisen bussin. Hop On Hop Off ja kotikaupunki kierros. Noita muita rikkeitä taidan alkaa oikaisemaan jo aiemmin.

Aurinkoa alkavaan viikkoon!
-Laura

42 kommenttia

 1. Asuin 4-vuotta Helsingissä ja minun täytyy tunnustaa, että en ole käynyt yhdessäkään noista. Todella noloa! Nolointa on ehkä se, että en myöskään käynyt KERTAAKAAN Suomenlinnassa. Onneksi sain asian korjattua heti poismuuton jälkeen. Niin se vaan tuppaa olemaan, että kotikaupungissa sitä missaa kaikki nähtävyydet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiiii :) Mä oon asunut täällä neljännestä luokasta lähtien. Noloa! Todella noloa!

   Mutta arvaa mitä. Vaikka Temppeliaukionkirkko onkin jäänyt, niin Puijossa olen ollut :D

   Poista
 2. Niinhän se aina on, että niissä ei tule käytyä mitkä ovat lähellä ja "aina saatavilla". Lomalla sitten on pakko suorittaa, koska niihin paikkoihin ei koska vain pääse. Temppeliaukion kirkossa kannattaa kyllä käydä, se on upea!! Ihanan epätyypillinen kirkko. Itse olen asunut helsingissä vasta pari vuotta, joten vierailulista on p-i-t-k-ä. Tänä kesänä pakko vihdoin hankkia fillari ja pyöräillä ympäriinsä (tuosta lisätunnustuslistasta en voisi ruksittaa ainoatakaan..:D). Löydettiin viime viikolla myös nettisivusto, mihin on tehty kävelyreittejä eri kaupunginosiin, niitä olisi tarkoitus myös kulkea. Ai koska? No sitten kesällä. Kesällä täytyykin ottaa projektiksi tehdä to do -lista talven varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä tiedän sen sivuston. Joskus huomasin, että onpa hauska :) Pyörällä sitä oiskin hyvä lähteä kierrokselle. Mä en oo vaan ihan varma uskallanko ajaa keskustassa vaikka miten ois kypärät ja muut. Liikenne on niin nopeeta ja mulla puuttuu näkökentästä se 25%. Mä luotan mun uusiin lenkkareihin :) ps. tää suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa

   Poista
  2. Joo no itsekään en välttämättä lähtisi ihan ydinkeskustaan pyöräilemään, mutta noin niinkun selkeitä pyöräteitä pitkin ja sitten kävellen loput. Nimimerkillä "pelkää aina mustaa jäätä elokuusta alkaen :D"

   Poista
  3. Hihiii - Pitäis hankkia sellaiset nastarenkaat. Siirtyä niihin heti kun illat pimenee ;)

   Poista
 3. Asuin neljä vuotta Temppeliaukion kirkon vieressä. Kävin lukemattomat kerrat kävelyllä sen katolla koirien kanssa. Mutta en ikinä sisällä... Ehkä jonain päivänä teen retken vanhoille kotikulmille!

  VastaaPoista
 4. Ai niin, noi suklaapähkinäjutut. Herkun näköisiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmmmmmm. Ne oli!

   Siellä oli muuten vaikka mitä. Meinasi tulla valinnan vaikeus.
   Täytyy mennä pian uudestaan.

   Poista
 5. No hei, ei käy tylsäksi sitten kun on tylsää ;) Voi kaivaa aina listan esiin.

  Noi suklaajutu- nam! *lähtee kaivamaan herkkukaappiaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Todellakin :D

   Slups! Ostin saman tyyppisiä kerran Mummokerhoon Kampin Kaakaopuusta.
   Hyvät on täällä vaarallisen lähellä.

   Poista
 6. Ai vitsi mitä herkkuja! Ite oon ihan ummikko Helsingissä. En osaa kulkea enkä löydä sieltä mitään. Pitäisi kyllä ottaa jokin tuollainen lista käyttöön ja lähteä vain tutustumaan. Kuitenkin jokapäivä Helsingissä tulee töissä käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kyllä! Käyt vaikka kerran viikossa jossain töiden jälkeen. Sulla on hyvä mahdollisuus.
   Sitäpaitsi se ois hauska tapa tavata tuttujakin.
   Niin paljon sitä saa irti läheltäkin. Ei tarvitsisi aina matkustaa kauas!

   Poista
 7. Mä voin lähteä kesäretkille mukaan. :) Mullakin taitaa olla kolme noista käymättä, vaikka vuosia täällä alkaa olla yhdeksän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! Kotikulmat tutuiksi. Sit voidaan lisätä listaan pakolliset kahvilat myös.
   Ja hei tuli mieleen… Kiasmassa avautuu 16.5. se Marimekko yhteistyönäyttely Kimpassa.
   Sinne!

   Poista
  2. Joo! Kahvilat ja Marimekko. Heti retkiä suunnittelemaan!

   Poista
 8. Tekstiä lukiessani tuli heti fiilis, että haluan kanssa mukaan… :)

  VastaaPoista
 9. Voi että, nyt tekee mieli Helsinkiin. Yleensä tulee vain shoppailtua, ehkä käytyä jossain taidenäyttelyssä ja loppuaika kavereita tavatessa, mutta olishan se hieno rastittaa noista joku käydyksi. Olen kyllä käynyt Temppeliaukion kirkossa, mutta siinä se sitten onkin. Hmm, nyt mietityttää, että olenkohan nähnyt jo kaikki Tampereen nähtävyydet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sä oot siis aloittanut eri päästä listaa, kuin mä ;)

   Mä kävin heti kurkkimassa Tampereen top-listaa Tripadvisorista. Täytyy vissiin ensi visiitillä laajentaa kaupoista nähtävyyksiin.

   Poista
 10. pistä temppeliaukiokirkko must-do listalle vähän ennen joulua. kauneimmat joululaulut siinä kirkossa... ai niitä muistoja!

  VastaaPoista
 11. Ompelukerhopullat! :D Mäkin haluun! Haluun myös sen mummokerhon! :)

  Mä olen asunut Helsingissä reilun vuoden, mutta sinä aikana ei tullut kyllä noista paikoista koluttua kuin Suomenlinnaa muutamaan otteeseen. Sittemmin olen kyllä tsekannut Yrjönkadun uimahallin, Kansallisoopperan, ja viimeksi pojan kanssa Hiljaisuuden kappelin, mutta hirmuisesti olisi vielä nähtävää! Vaan olishan sitä kotikonnuillakin, hävettää tunnustaa kuinka monta paikkaa on näkemättä ja kokematta. Jos tulette kesällä Tampereelle, voin lähteä (todella surkeaksi) oppaaksi! :) Mutta se paikka, mitä suosittelit Helsingissä kesälle, muistatko - mikämikämikä se oli? Olen hukannut sen lippulappuseni... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää Pirita pistää sinne Tampereelle alajaosto pystyyn. Voidaan sitten järjestää kokouksia ;) Ja tuut vierailevaksi tähdeksi seuraavalla Helsinki visiitillä, niin pääset alkuun :)

   Musta ois ihan mahtavaa treffata kesällä siellä kaupugilla. Näkisi paikan toisen silmin. Niina (tuossa pari kommentia ylempänä) lupaili tuossa edellisessä postauksessa Tampereesta puhuttaessa ottaa mut siellä mukaan torikahveille. Kaikkea kivaa tiedossa. Tulisi jo kesä!

   Se paikka mitä suosittelin oli Liuskaluodon Skiffer. Aukeaa taas toukokuussa :)

   Poista
  2. Pitäis kyllä harkita tuota alajaostoa vakavasti, veikkaan että sais kyllä kivan porukan kasaan nopsastikin, kaikki kiinni vaan aktiivisuudesta ja (ajan) järjestämisestä. Kiitos kutsusta, olispa kiva päästä mummoilemaan teidän kanssa! Pidän tarjouksen ehdottomasti korvan takana. :)

   Ja kesäreissu olis ihan mahtava! Minäkin näkisin tän paikan toisin silmin. :) Ja torikahveillekaan ei tästä työmaalta olis kuin muutama loikka, kunhan nyt saadaan ensin se kesä, ja tori auki. Vaikka pianhan se tulee! Ollaan siis yhteydessä, tämä idea on tehty toteutettavaksi. :)

   Poista
  3. Niin ja kiitos - Luskaluodon Skiffer on testattava!

   Poista
  4. Niinhän se on. On kyllä osoittautunut loistavaksi tavaksi viettää arki-iltoja :)

   Ollaan kuulolla näistä! Ois erihauskaa :)

   Poista
 12. Mä asuin hetkisen (puoli vuotta) Helsingissä, mutta oon aina jotenkin ahdistunut ihmispaljoudesta. Viihdyn alueilla, jossa ei ole niin paljon ihmisiä. Joten en ole väkisin ollut tunkemassa itseäni keskustaan :D Toki tuon puolen vuoden aikana tuli muutaman kerran käytyä sielläkin, mutta noin niinku huvikseni en ole lähtenyt, vaikka ajatuksena toki ois kiva. Mistähän se johtuu, että ihmiset tuntuvat, näyttävät ja kuulostavat niin kovin kiireisiltä siellä? Joka paikkaan juostaan ja näytetään nyrpeiltä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen muuten ajatellut ihan samalla tavalla silloin, kun asuin keskusta kauempana. Kiireisyydestä olen edelleen samaa mieltä, mutta väenpaljoudesta en enää. Kaupungilla on mukava kävellä vaikka ruuhkassakin. Sitä katoaa joukkoon, voi anonyymimpänä katsella ihmisiä ja jos osaa kiinnittää katseensa vaikka talojen kattoihin tuntee joskus näkevänsä jotain, mitä ne kiireiset hiihtäjät eivät nää, kun tuijottavat vain katua edessään.

   Poista
  2. Anonymiteetistä oon kyllä ihan samaa mieltä, mutta sitä mä oon täällä päin muutenkin. Musta on ihanaa kulkea kaupassakin ilman, että täytyy katsoa ihmisiä sillä silmällä, että kukas tuttu nyt tulee vastaan. Ennen asuin pienemmässä kaupungissa viitisen vuotta ja lähes joka kerta kaupoilla törmäs työkavereihin.. :D

   Ne kerrat, kun oon ruuhka-aikoihin Helsingissä pyörinyt, oon kyllä avoimen uteliaasti tuijotellut ihmisiä silmiin, ihan piruuttanikin. Mokomat kun väistelevät katsetta ja kulkevat niin totisina. ;) Ei sen pitäis niin vakavaa olla :D

   Mutta kesällä Helsinki on kyllä kaunis :) Talvella ei ehkä niinkään, kun on ikävän pimeää ja märkää. Paitsi tänä talvena :)

   Poista
  3. Johan sä oot mörökölleihin törmäillyt ;)

   Mulla saattaa olla hieman vaaleanpunaiset lasit, kun katselen tätä kaupunkia. Jotenkin kaupunkikodin ja Tyynelän tasapainosta johtuen osaan nauttia ihan kamasti molemmista… ruuhkaisesta keskustasta ja hiljaisesta pellonreunasta.

   Poista
 13. Pitäisiskö meän pitää sellanen pääkaupunkiseudun bloggaajien yhteinen Helsinki tutuksi päivä? Oon sata kertaa ajatellu, et hommaan sen Helsinki kortin, et pääsis koluaan museoita ja muita nähtävyyksiä, mut ajatustasolle on jääny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo :) se ois hauskaa. Pitäis vaan valita muutama sellainen paikka, mihin haluttais mennä. Joku nähtävyys, joku kahvila jne. Sit vaan kamerat kaulalle ;)

   Poista
  2. Lösähettäis varmaan ekaan kahvilaan höpiseen ja touri päättyis siihen. :) Haittaakse?

   Poista
  3. Ei haittais :) Sehän on myös parhaita tapoja viettää aikaa :)

   Poista
 14. Suomenlinna on ihan mun lemppari! Sinne pitää päästä pari kertaa kesässä. Kerran lasten kanssa ja kerran aikuisten piknikille. Kyllä se vaan on niin, että kesä on ihmisen parasta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se on kohta täällä :)
   Piknikille kyllä kaipaan. Viime kesänä jäi tekemättä.

   Poista