Sisällön tarjoaa Blogger.

Gammalsvenska Gamla Grand
Miltä kuullostaa paperitapetti, joka uitetaan lasten kylpyvannassa ennen seinälle nostamista? No hurjalta minustakin! Gammalsvenska perinnetapettimallisto meinasi jäädä kauppaan, vaikka hyvässä alessa olikin - puoleen hintaan. Kuviot kuitenkin kiinnosti. Me sitten hamstrattiin niitä rullia vähän reilummalla kädellä. Tästä kauppareissusta on jo pari vuotta aikaa ja vielä riittää.

Ensin, eli kaksi vuotta sitten, tapetoitiin olohuone (näkyy esim. täällä). Se meni kai totutellessa. Makustellessa, että oliko tää nyt ihan outoa, vai vaan tosi kätevää. Sitten tuli parin vuoden paussi. Maaliskuussa yksi kuoseista päätyi eteiseen ja nyt nousi seinälle kolmas - yhteen yläkerran kolmesta alkoveista. 

Tapettia pyöriteltiin moneen kertaan ennen, kun Janne aloitti tapetointihommat. Kummalliset kuviot. Jotenkin ne vaan sopisi seinälle miten päin vaan. Ja tällä tavalla ne sitten tuli. Punainen väri tuo ihan hauskasti lämpöä muuten vihertävän sävyiseen huoneeseen. "Ennen"- kuvia löytyy täältä.

Ja siitä käytettävyydestä. Isäntä tuli siihen tulokseen, että nyt sopii sanoa - se on kätevää. Ihan yksin saa vuodat seinälle. Ainoana apuvälineenä oli se kylpyvanna ja vanha t-paita, jolla Janne paineli menemään tapettiharjan puuttuessa.

Passais vieraita tulla.Sänky ja yöpöydät on saatu talokauppojen mukana. Pinnatuolit on Jannen mummin peruja. Räsymatot sukulaisilta. Alkovien verhot ompelin itse yhtenä jouluna, kun Janne ystävineen asensi kiskot.

24 kommenttia

 1. Ihana tuo ruskea sänky..aivan ihana!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ♥ Niitä on kaksi - molemmissa alkoveissa. Ja samaan sarjaan on nuo yöpöydät (yhdessä mun virkkaaman liinan alla) + suuri vaatekaappi, jolle ei ole vielä paikkaa löytynyt. Upeita.

   Poista
 2. Ihana tapetti! Ja muutenkin teillä näyttää siellä niin mukavalta.

  VastaaPoista
 3. Enpä ole ennen tuollaisesta tapetista kuullutkaan :) Kivan näköinen on ja sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))

   Se on kyllä tosi kätevää. Ei tarvitse liistereiden kanssa sotkea.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. On :)) Siellä kelpaa nyt pistää maate. Täydellinen päiväunipaikkakin :)

   Poista
 5. Ihan mielettömän herkullinen väriyhdistelmä ylimmässä kuvassa. Ja tuo lattia, oi oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on nyt niin lämpöisää ja pehmeää. Hyvä fiilis :))

   Lattia näytää nyt aavistuksen sinertävämmälle, kun on tuo punainen tapetti seinällä, mutta värienkirjo vaan miellyttää mua.

   Poista
 6. Aivan ihana tapetti ja sänky...ja lipasti...ja lattia...ja...tykkään...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) Kiitos Irmastiina. Ja hyviä puusaunalöylyjä uuden kiukaan omistajalle. Mekin ollaan ihan juuri menossa...

   Poista
 7. Siitähän tuli kiva ja juuri tuo punavihreys tuo sopivan kontrastin tilaan. Ja siellä ne vihreät lasipullotkin. Kutsuvalta näyttää ja seesteiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ne on :)) Kellarinaarteita oli vähän enemmänkin. Just niitä tuossa kuvailin :)

   Kiitos ♥

   Poista
 8. Jahas, mun makkari on siis valmis. Ihana tapetti! Tulen viivana! :D

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis kokonaisuus. Toi lattia on ihan täydellinen. Ja miten olette kaiken mallanneet yhteen. Vaikka onkin kirjoa. Tästä pintaremontista huokuu sellanen vanhan ajan tunnelma. Siis se on tavoitettu. Ei ole tehty liian jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ai että tuli hyvä olo sun sanoista. Toi viimeinen lause… piti ihan lukea Jannelle ääneen. Niin hyvälle se tuntui. Juuri se on se Tyynelä meille. Vanhaa fiilistä ja ei liikaa, vaan sopivasti. Sellaista tän kohta 90v- hirsirouvan arvolle sopivaa.

   Niin ja kuule… tuu kylään kesällä? Tuu tai tulkaa?

   Poista
 10. Niin kaunista! Just hyvä tuo tapetti ja KAIKKI! Ja tuo ikkuna - miksi meillä ei ole portaikossa tuollaista vinoneliötä? :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ♥
  Se kyllä sopii vanhaan taloon… sun pitää siis alkaa ikkunan kääntöhommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Au, kuulllostaa kyllä liian työläälle.

   Poista
  2. :D No se kyllä varmaan on. Ei mikään pikkujuttu. Mutta muista sitten joskus ikkunaremontin yhteydessä ;)

   Poista