Sisällön tarjoaa Blogger.

?? Vinkkejä kotimaanmatkaajalle ??Autolla: Helsinki -- Lahti -- Mikkeli -- Pieksämäki -- Pori -- Helsinki

Nähdä?
Pysähtyä?
Kirpparit?
Ruoka?
Maisemat?
Lempikaupat?

Suosittele!
Nyt saa vetää kotiin päin!Tänään mä aion hemmottella itseäni. Tässäku on ollut jos jonkinsorttista. Niitä remppahommia, se blogitapahtuma, kolmen päivän pääsykokeet ja Tyynelän lehtikuvaukset. Tänään menen hakemaan mallimestarilta mulle vanhasta uudeksi tehtyä nahkatakkia, pääsen rentoutumaan kasvohoitoon ja sitten tyttöjeniltaan. Niistä siis myöhemmin. Letkeää lauantaita!


Kuvan postikortteja saa täältä.

13 kommenttia

 1. Mun on nyt pakko sanoa, että Pieksämäellä ei kannata pysähtyä. :D (Mökki siellä ja vaikka arvostan joissain pikkukylissä charmia ja rähjäisyyttä niin Pieksämäestä ei ole oikein mitään - ainakaan kovin hyvää - sanottavaa). Bon voyage noin muuten!
  (Ajattelin eka että saa suositella mitä vaan ja olin tulossa huutamaan että BENGTSKÄR BENGTSKÄR!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Valitettavasti sinne on pakko mennä. Lähdetään Jannen työmatkalle ja kohteet on siksi nuo. Yritetään liueta nopeesti paikalta ;)

   Ja Bengtskär. Sinne voisin palata näin kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Muistan, että se oli jo silloin mun pienessä päässä jotain tosi mahtavaa. Varmasti nyt olisi vielä vaikuttavampi!

   Poista
  2. Koskaan en ole Pieksämäellä käynyt, joten en paikkaa tunne, mutta hieman tuli "paha mieli" Pieksämäen puolesta :) En millään usko, että se on läpeensä tympeä paikka joten googlasin sen. Jos olisin itse sinne menossa niin kävisin ainakin Elegance Home-sisustusliikkeessä (Keskuskatu 12B) ja TaitoShopissa (Keskuskatu 16). Mielenkiintoisimmalta paikalta vaikuttaa kuitenkin Hyvätuuli Highland -myymälä. "Myymälässämme on myynnissä Highland-lihatuotteita, muita paikallisia elintarvikkeita sesongin mukaan sekä paljon paikallisia käsitöitä." Tosin myymälä on Jäppilässä, eli matkaa Pieksämäeltä on noin 20km.

   Ihana blogi sinulla! Olen sitä nyt tovin lukenut kommentoimatta, mutta tämä Pieksämäki-asia sai kielenkannat aukeamaan. Hyvää reissua ja kerrohan sitten mitä olit Pieksämäestä mieltä.

   Poista
  3. Meidän mökki on tarkalleen ottaen Jäppilässä. :D Mutta jos satut saamaan itseesi savolaisen punkin niin poistavat sen nopeasti ja tehokkaasti Pieksämäen terveyskeskuksessa - suosittelen!

   Poista
  4. Reetta: mahtavat poiminnat. Mä en edes ehtinyt googletella vielä. Siellä siis on jotain ;) Taito Shop kiinnostaa erityisesti ja lihaa menisin heti ostamaan, jos olisin sieltä kotia kohti suuntaamassa tai sille seudulle jäämässä.

   Mahtavaa, että tuli tällainenkin tilanne, että innostuit kommentoimaan :)
   Mä kerron kotimaankierroksesta heti, kun kotiudutaan.
   Mukavaa viikkoa!

   Milla: Jäppilä siis ei olekaan läpeensä paha ;)
   Toivotaan, ettei terkkaria tarvitse testata :D

   Poista
 2. Mikkelin nähtävyksistä käymisen arvoisia on ainakin Kenkävero, Mikkelipuisto ja Naisvuori. Keskustassa on pari pientä kirppistä ja keskustan ulkopuolelta löytyy isompi Reaalikirppis. Ravintoloista suositteöen Bistro Vileetä (teatterin vieressä), en oo kyl ite vielä päässyt käymään siellä, mutta oon kuullut paljon kehuja siitä :) Käsityökaupoista ehdottomia suosikkeja on Wanha talo Savilahdenkadulla (samassa yhteydessä kahvila Nanda, mistä saa hyviä kuppikakkuja!) ja sitä vastapäätä on Korunappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Memma ♥ Tästä oli tosiaan apua! Mikkelissä ollaan useampi päivä, eikä vain ohikulku matkalla. Nyt on mulla tekemistä Jannen töissä ollessa :)

   Poista
 3. Mä etsisin (ja etsin, kun ehdin kotimaanmatkailulle) jonkun todella kirkasvetisen järven ja kävisin uimassa ja ihmettelemässä ihmeellistä luontoa. Etsisin myös lähteen ja kävisin juomassa sen vettä ja pullottaisin myös mukaan (lähteitä löytää muuten löydälähde- palvelun kautta http://www.loydalahde.com/ ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Hyvä muistutus. Nyt on uikkarit pakattu. Ehkä mereenkin vois mennä Yyterissä…

   Ja lähdevesi. Hitsit. Se vasta ois!
   Mä en ees tiennyt ton sivuston olemassa olosta. Kiitos.

   Poista
 4. Juuri sopivasti matkan varrelta löytyy upea paikka, jossa kannattaa ehkä pysähtyä juomaan kuppi kuumaa?! Tuo kahvila sijaitsee Mäntsälän Saarella, jossa on ihana puoti vanhassa navetassa. Siellä on kaikkea mahdollista aarretta, käsitöitä ja taivaallisen hyviä leivonnaisia yms yms.. www.kotipiiri.fi :) vielä on mainostettava henkilökunnan ihanuutta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit! Me jo hurautettiin ohi. Tuonne todella täytyy mennä joku kerta.
   Vaikuttaa mielenkiintoiselle!

   Poista
 5. Mikkelissä kannattaa hyödyntää myös Otavan italialainen puoti Instile Mannila, jossa on superhyvää pitsaa ja hauska miljöö (auton tosin tarvitsee). Suosittelisin myös Tertinkartanoa, hieno paikka ja lähiruokaa. Samoin jos lähtee hieman pidemälle Juvalla (Butiken på Landet) sijaitsee aivan loistava teehuone englantilaiseen tapaan - aivan huippu sekin. Anttolanhovissa on hemmotteluhoitoja ja lähiruokaa, myös Kyyhkylän näyttely ja rantakahvila kannattaa tsekkailla. Jos tykkää luonnosta, Kyyhkylässä voi myös retkeillä poluilla, samoin esim. Kalevankankaalta löytyy lenkkeilymaastoja.

  Museovinkkeinä Suursavon museo, jos tykkää menneisyydestä ja ravintola Vileetä komppaan myös. Kauppakeskus Stellassa kannattaa kokeilla italialaista jäätelöä.

  Porrassalmen museotie myös suositukseen, sen varrella esim. lintutorni, Kyyhkylän uimapaikka ym. historian havinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me just tänään taivasteltiin, että miten täällä voi olla näin monia hyviä ruokapaikkoja. Pitäisi olla pidempään, että ehtisi kaikki syödä :D

   Tertti ja Anttolanhovi on jo entuudestaan tuttuja. Mun mielestä alueen parhaita majoituspaikkoja. Ja ehdottomasti ruokapaikkoja myös. Nyt me joututtiin Jannen työn vuoksi tähän keskustan Sokos- hotelliin. Tänään käytiin sitten Vileessä syömässä. NAM.

   Kiitos Pipari näistä vinkeistä!

   Poista