Sisällön tarjoaa Blogger.

Lomalle tekemistä // äidistäni ylpeänä // Taidenäyttely : Serkukset Oranssi ja Keltainen


Äitini päätti joitain vuosia sitten, että taiteen perusopinnot pitäisi suorittaa. Ihan mahtava ajatus, sanoin minä. Nyt en muista kuka se oli, jonka hämmentynyt ensireaktio vaikutti siltä, kuin kysyjä olisi ollut toista mieltä. Ihmetteli puoli ääneen, että ymmärtääkö äitini minkä ikäinen hän on sieltä valmistuessaan. Tästä puhuttaessa äiti totesi, että saman ikäinen joka tapauksessa. Ero on siinä, mitä on tehnyt sillä väliajalla. Kyllä!

Äiti valmistui viime vuonna ja tällaista hän on nyt saanut aikaan. Nämä ovat tiukkaan rajattuja poimintoja ja yksityiskohtia hänen töistään. Suosikkini on tuo ensimmäinen. Se on massatulle kovalevylle tehty akryylityö, jonka shampoovaahto on akryylimassaa (rautakaupasta). Muissakin töissä arvostan väreillä ilottelua ja rentoa otetta. 

Lisää on nähtävissä Loimaalla heinäkuussa, kun äiti järjestää taidenäyttelyn yhdessä serkkunsa kanssa. Näyttelyn tiedot ja osoite löytyvät täältä. 

26 kommenttia

 1. Ihana äiti, ihana asenne, ihanat värit, ihanaa taidetta. ♥

  VastaaPoista
 2. Wau! Ihania töitä... Nostan hattua sun äidille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Hatun noston arvoista aina, kun joku tavoittelee unelmiaan ja tekee niinkuin hyvältä tuntuu.

   Poista
 3. Upeita tauluja...onneksi lähti opiskelemaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, onneksi! Se ajallinen panostus ei varmasti ole mitään verrattuna siihen minkä ilon äiti saa maalatessaan ja keksiessään aina jotain uutta.

   Poista
 4. Mahvataa, äippä! Asenne on kunnossa. Mullekin tulee välillä fiilis, etten ehdi mitään enää tehdä, parhaat vuodet meni jo.:P Mutta monet yli kolmikymppiset kaverini ovat nyt ryhtyneet tekemään omia haaveitaan todeksi, vaikka harrastusmielessä. Siihen minäkin pyrin. Tykkään ajatuksesta, että haaveet toteutuvat, mutta vähän eri näkökulmasta kuin aiemmin kuvittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Just hyvä meininki :)

   Samoja asioita tulee mietittyä. Onneksi mulla on suvussa monta esimerkkiä siitä, että mieltään sopii muuttaa ja tehdäkin jotain ihan muuta. Joko harrastuksena tai työkseen.

   Poista
 5. Upeita töitä. Voit syystäkin olla ylpeä äitisi saavutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) Nyt ei tarvittaisi muuta, kun mulle suurempia seiniä, niin saisin lunastettua osan kokoelmasta esille.

   Poista
 6. W A U ★★★★★ mun silmään kolahti nuo 2 ja 7 taulut. Ihana tunnelma(??) niissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta :) Niissä on just ihanaa tunnelmaa. Kakkosessa olevien ihmisen ilmeet tavallaan näkee, vaikkei niitä ole maalattu. Tuntee. Ja toi seiska on itseasiassa mun ottamasta valokuvasta poimittu fiilis. Valkokuva oli napattu hylätyn huoltoaseman pihasta pellolle päin, Ala-Temmeksen suunnalla.

   Poista
 7. Voi mitä ihanaa väri-ilottelua!
  Rakastan tuota lausetta: "Saman ikäinen joka tapauksessa." Niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri-ilottelu - sellainen on mun äiti ♥ Täysillä eteenpäin, mutta niin, ettei määränpää ole se tärkein, vaan matka.

   Poista
 8. Mahtava asenne kohdillaan! Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella ja oppia uutta. Ite opiskelin uuden ammatin vasta jokunen vuosi sitten ja se oli paras päätös ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Joskun mietin, että on se jonkinlainen supernainen. Kasvatti meidän kaksi yksin ja meiltä ei koskaan puuttunut mitään. Kasarin kaameina loppuvuosinakin osti meille saappaista ja suista lähtien kaiken mitä pienet ponitytöt tarvitsi. Ei tietoakaan opiskelijan pienestä palkasta tai viransijaisuuksista. Ja kuten huomaa - ei todella ole katkeruudesta tietoakaan. Aina jotain uutta ja innostavaa.

   Arvostan sun päätöstä - mahtavaa! Ja toivon, että mustakin tulee vielä opiskelija jonain päivänä :)

   Poista
 9. Niin ja siis ihan mahtavia töitä!

  VastaaPoista
 10. Onpa hieno värimaailma, tosi kiehtovan oloisia töitä! Asennekin ihailtava, hitto vie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) On. Ihanan räiskyvää. Musta on mahtavaa, että äiti saa tuollaista aikaan. Mä itse teen aina kaiken niin pikkutarkkaan tuhrustamalla, että tuollainen kuvaaminen on mulle hankalaa. Opettelemisen arvoinen asia. Asenne myös.

   Poista
 11. Ihania töitä ja ihana asenne äidilläsi. :) Eikä jää epäselväksi mistä olet perinyt taiteellisuutesi ja luovuutesi sekä käsillä tekemisen lahjan. Ei omena kauas puusta putoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara sun kauniista sanoista ♥ Toi tuntuu erityisen hyvälle tänään, kun mun nimeä ei löytynyt sieltä opiskelupaikan saaneista. En vielä tiedä oonko edes varalla. Seuraavaa vuotta ja seuraavaa suunnitelmaa kohti siis. Kai ne asiat menee aina niinkuin on tarkoitettu.

   Poista
 12. Mahtavia! Ja siis että ois liian vanha taideopintoihin?! Whaat!? Ei kai niihin voi koskaan olla liian vanha... Meinasin jo alkaa nimetä näistä jotain suosikkia, että nuo unikot tai soutukuva. Ja sitten tuli ne violetit kukat ja se seuraava kuva ja... Aww miten hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voikaan! Samaa mieltä :))

   Mulla on kanssa monta suosikkia. Oli vähän vaikeuksia karsia tähän postaukseen kuvia. Liian monta mielenkiintoista ja upeen väristä. Viimeisimpänä on muuten valmistunut mun ja Jannen kihlajaiskuvasta poimittuja tunnelmia. Ihan mahtavaa!

   Äippä on käynyt täällä lukemassa kommentteja. Lähetteli terveisiä, että hyvälle tuntuu ja kiitos ♥

   Poista