Sisällön tarjoaa Blogger.

KESÄMÖKIN TERASSI

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

En ole tehnyt koko kesänä valmiiksi yhtään käsityötä. Täällä on keskitytty suurempiin linjoihin. On maalattu mökkiä, remontoitu Tyynelän saunatupaa ja kunnostettu ikivanhaa puusohvaa. 

Viime päivät ollaan keskittytty ensin mainittuun. Jälkimmäisistä lisää myöhemmin.

Huomasin juuri, etten ole usein puhunut mökistä täällä blogissa. Se ei ole tuntunut omalta. Mökki on Jannen suvun (isä, sisko perheineen ja me). En ole oikein osannut kotiutua. Se ei johdi mistään erimielisyyksistä tai muusta. Hyvin tullaan toimeen ja harvoin ollaan samaan aikaan, mutta toisen tekemään ei ole helppo tulla. 

Tänä keväänä Janne sitten suunnitteli ja piirsi mökille terassin. Ja mä pääsin (tai tuppasin itseni) ideointiin mukaan. Mökeille suunniteltiin samalla uudet väritykset. Terassi tilattiin paikallisesta monitoimimieheltä ja itse keskityttiin porukalla maalaushommiiin. Jokainen, ala-asteikäisestä vaariin, on täällä vuorollaan käynyt sutimassa ja tulokset alkaa olla näkyvillä. 

Mäkin olen alkanut kotiutua. Itsetehty tuntuu omalta. Eilen saunassa sovittiin, että tässä istutan vielä kolmenkymmenen vuoden päässä. Sitten voi ottaa uuden aikarajan.

Terassista tuli huippuhyvä. Olen nauttinut sen tuomasta tilasta. Se tuplasi minimökin pinta-alan ja toi rutkasti käyttömukavuutta tullessaan.  Ensimmäisessä kuvassa on mökki ennen terassia, maalaustöiden jo alettua. Ja toisessa terassin kanssa.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Tällä tontilla on neljä rakennusta: mökki, sauna, ylämökki (punainen) ja varasto. Kaikki ne on tarkoitus maalata. Mökki ja ylämökki vaaleiksi (Tikkuria Vinha Lyylikki) ja ikkunanpielet ruskeiksi (Tikkurila Puutalot 550X). Saunaan ja varastoon värit tulevat toisin päin. 

Maalaaminen on aloitettu mökistä. Näissä seuraavissa on tunnelmia ja näkymiä urakasta matkan varrelta. 

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

Kesämökin terassin laajennus. Mökin terassi.

kesämökki vierasaitta

kesämökki rannalla

Mökin uusi vaalea väri meinasi ensin hirvittää, mutta ruskeiden ikkunaluukkujen ja pielien kanssa siitä tuli ihan raikas ja skarppi. Sopii tänne meren rantaan hyvin. Terassin väri tuo myös omalta osaltaan lisälämpöä illmeeseen.

Meren puoleiseen ikkunaan Janne teki uudet ikkunapielet, koska siitä on joskus luukut poistettu. Kuten kuvasta huomaa, remonttivaatteet on olleet asialliset. Vanhoja kalsareita ja pesussa värjäytyneitä paitoja. Mulla on leggereista leikatut supertyylikkään shortsit, josta jokainen muhkura paistaa läpi. Niin mökillä, niin mökillä.Tänään aion maalata vanhat terassituolit toiseen kertaan. Jalat tulee samalla ruskealla ja puuosat samalla vaalealla. Ajattelin ostaa niihin myöhemmin myös punaiset istuintyynyt. Pöydäksi tuodaan mun vanha puinen keittiönpöytä, joka on Tyynelän vanhassa navetassa odottanut paikkaansa. Sen voi maalata ulkomaalilla, että kestää. Kun muissa kalustehankinnoissa säästettiin, tehtiin terassille yksi kalliimpi osto - Fatboy riippumatto. Mä olen ottanut siinä jo ensimmäiset päiväunet. Ihan täydellinen. 

Lopuksi vielä yksi kuva tältä aamulta. Sää suosii maalaajaa. Nyt mä meen taas.


30 kommenttia

 1. Kaunis tulikin tuosta terassista ja muutenkin oikein kivan näköinen mökki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli. Ihan mahtavaa, että on tuollainen mies, joka näkee isoja kokonaisuuksia valmiina. Itse säntillisenä ihmisenä ihmettelin ensin tuota mallia, mutta sehän istuu tuohon, kuin valettu. Hyvä toteutus myös siltä kylän monitoimimieheltä. Vähän jännitti mennä sinne katsomaan, että millainen on tullut :))

   Poista
 2. Kaunis! Meillä on lyylikillä maalattu talo, kaunis sävy ❤️

  VastaaPoista
 3. Jestas että teillä näitä ihania paikkoja riittää! Terassista tuli tosi hieno ja fatboy on varmasti kelpo hankinta. Kaverin kyseistä kapistusta olen kokeillut ja kyllä vaikuttaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Fatboyta. Mä jo tilasin toisen Tyynelään :DDD Siinä on tosi hyvä loikoilla, kun se ei mene kasaan samalla tavalla, kun muut riippumatot. Voi oottaa siis aurinkoakin, kun ei oo sisällä pussissa.

   Poista
 4. Kaunis kesäpaikka ja upea terassi. Olette saaneet maalilla ihmeitä aikaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Yllättävän pienellä vaivalla saa talosta ihan uuden oloisen. Ilme raikastui ja sopii mun mielestä tuollaisena paremmin meren äärelle. Sellaista saaristohenkeä.

   Poista
 5. Voi vitsit, vau, mikä terassi!! Tuo tilan tuplaantuminen on niin totta. Meilläkin on terassi haaveissa rantamökkiin, kun elämä kuitenkin keskittyy aika paljon ulkotiloihin, joten terassi toisi kaivattua oleilu- ja laskutilaa kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli joo upee. Kivasti antaa lämpöä tuo terassipuu vaaleaan mökkiin.

   Mä oon miettinyt terassia Tyyneläänkin, mutta se pitäisi tehdä siperianlehtikuusesta. Että harmaantuisi kauniiksi. Ei kestopuusta.

   Mökille (teillekin) toi on kyllä todella paljon käyttömukavuutta lisäävä tekijä. On tilaa syödä, tehdä ristikoita, lököillä ja tiskata ulkosalla.

   Poista
 6. Vau. Tääkin on niin ihanan näköinen. Meri on aina meri. Eli ihana.
  Teillä kyllä paikkoja piisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on. Vesi on mulle mieluinen elementti katsella. Siitä tulee rauhaa ja rentoutta. Mutta luonnonvesissä uimisesta tai veneilystä mä en niin välitä. Se on ehkä vähän liian jännittävää puuhaa.

   Poista
 7. Oi teitä puuhamuurahaisia! Noin ihanaa toistakin paikkaa laitatte Tyynelän lisäksi. Hieno terassi, kyllä sillä kelpaa loikoa. Jos ehtii. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii :)) Mä vetäisin niin hyvät kesän ekat ulkoilmapäikkärit tuossa Fatboyssa. Janne toi sängystä peiton ja tyynyn, eikä kestänyt kauaa kuorsaukseen.

   Poista
 8. Tuo fatboy - näyttää taivaalliselta lekottelupaikalta. Mutta eihän ole sääskiä?
  Meillekin on tulossa saunaterassi. Tarkoitus on ollut tehdä tänä kesänä saunaremonttia, mutta eihän noita remonttimiehiä ole vielä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttimiehet on siis varattu, mutta niillä oli alkukesälle joku toinen projekti ja sitten pääsevät vasta meidän remonttireiskoiksi.

   Poista
  2. Ei ollut. Muutamia ainoastaan inisi ihan illalla. Loppuiltapäivän päiväunia ne ei ainakaan häirinneet.

   Muista ottaa ennen ja jälkeen kuvat :) On sitten kiva ihastella muutoksia. Toivottavasti remonttimiehet pääsee pian hommiin.

   Poista
 9. Voi miten kaunis ja tilava terassi! Ja kylläpä on muutenkin niin viihtyisän näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) siitä tuli ihan ihana ♥
   Sopii paikalleen hyvin. Sekä rakennuksiin, että ympäristöön.

   Poista
 10. Ihanan näköinen paikka! Ja meri <3
  Aurinkoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
 11. Voi vitsit voin vaan kuvitella miten tuo terassi tuo lisäarvoa mökkeilyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo :)) Siinä oli ihan ihanaa ottaa riippumatossa päiväunet. Vielä, kun saadaan siihen ruokapöytä ja ne mun maalaamat vanhat tuolit.

   Poista