Sisällön tarjoaa Blogger.

MUOVITON SYYSKUU // VAIHTOEHTO HEDELMÄPUSSEILLE?Se pieni pussi viattoman oloisessa rullassa keräkaalien vieressä. Se jota viikottain nyhdän pussipuusta useita kappaleita. Se niin "kätevä" kotiin kantaa. Se täysin turha. Moni jopa riekaleiksi repii ensimmäistä tomaattia ulospäin ottaessaan.

Muoviton syyskuu tulee. Pitäisi löytää hyvä vaihtoehto hedelmäpusseille. Sellainen, jota käyttäisin vielä kuun jälkeenkin. En jaksaisi sitä, että kuukauden kouhkaamisen jälkeen palattaisiin vanhaan tympeään menettelyyn.

Hedelmäpussi on mun huonon eko-omatunnon ruumiillistuma. Käytän, vaikka pärjäisin ilmankin. Kaiken voisi kerätä kauniisti koriin. Mutta mihin piruun tarraan sitten ne lappuset?

Vinkkejä otetaan vastaan. Nyt ne hyvät konstit jakoon. Miten teillä tämä on hoidettu? 

T: sormi suussa

47 kommenttia

 1. Pesupussi käy hyvin tai SPR:n kestopussi, joka on lähes samaa materiaalia. Huonosti hintalappu pysyy, mutta kassalle asti jotensakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin, että nappaan hedelmät kestokassiin tai koriin. Niille lappusille pitää vaan kehitellä vaikka joku lehtiö :))

   Poista
 2. Meillä lähikaupassa on tarjolla paperipusseja noiden muovipussien rinnalla. Kooltaan vain ovat sellaisia, että hedelmiä ei kauhean montaa niihin mahdu.
  Juuri eilen pohdin tuota muoviroskan määrää. Ollaan nimittäin vesillä ja täällä kierrätän kaiken minkä voin. Poltetaan poltettavat tulipaikalla ja kompostoitavaan hyyskään saa laittaa biojätteet. Silti maihin vietävää roskaa kertyy melkoisesti. Kaikki mahdollinen kääritään muoviin nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut. Siksi joku kori voisi olla hyvä, eivät pääsisi lyttääntymään.

   Noissa oloissa se roskan käsittelyn tärkeys korostuu ja määrä eniten ahdistaa. Vähän sama meillä täällä maalla. Pienen roska-astian tyhjennys on kerran kuussa. Kaikki lajitellaan, poltetaan, kompostoidaan ja toimitetaan kierrätykseen.

   Poista
 3. Voi jee! Innostuin ihan valtavasti tuosta muoviton syyskuu -jutusta, enkä ole edes linkkiä vielä avannut ;DD

  Meillä on jostain noista armeijapuodeista (niitähän on vaikka millä nimellä Varustelekasta alkaen) hankittuja armeijan pesupusseja. Ne ovat kovin suuria, mutta niistä voisi ommella sopivan pussin ellei kaupassa ole saatavilla paperipusseja.

  Nuo hedelmäpussit ovat todellakin, omastakin mielestäni turhia. Niille en keksi niin yhtään mitään hyötykäyttöä ostoksen jälkeen. Äitini sentään yhden naisen taloudessa hyödyntää pussit biojätteilleen, mutta täällä Jovelassa pussit ovat turhakejätettä. Käytän itse nykyään usein koria hedelmäostoksille. Punnitsen ne vaa-alla ja nakkaan koriin. Hintalapun laitan johonkin paperilappuun, mitä lompuukista sattuu löytymään.

  Kuuntelin muuten joku viikko sitten radiota ja siellä puhuttiin muovikassien ekologisuudesta. Joo, kuulit oikein! Olivat Suomessa tehneet tutkimuksen kokonaisekologisuudesta ja hämmästyin siitä, että muovinen kaupan ostoskassi onkin Suomessa ekologisempi vaihtoehto kuin kestokassi, sillä muovikassit tehdään kierrätysmuovista. Harmi kun en kuullut koko juttua, sillä se jäi hieman vaivaamaan itseäni. Pohdin myös sitä, että miten se kokonaisekologisuus ja oliko sitä tuossa tutkimuksessa lainkaan katsottu. Kauppakassithan päätyy kai yleisimmin roskapusseiksi, enkä ymmärrä miten ne sieltä kaatopaikalta sitten kierrätykseen päätyisivät ;D Eli vaikka ne valmistetaan kierrätysmuovista, ne päätyvät jätteeksi, joka ei maadu.

  Tututstun tuohon muovittomaan syyskuuhun. Se kuulostaa kiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin :))

   Oon joissain kaupoissa nähnyt jopa sellaisia kestopusseja hedelmille (läpinäkyviä, naruilla). Niitä harkitsin, mutta mietin, että teenkö omat vai otanko korin mukaan.

   Mä oon kaupungissa huomannut, että ne hedelmäpussit ei kestä biojätteellä niin hyvin, kun normaalit biojätekassit. Saattavat olla rikki jo kotiin kannettaessa.

   Toi ohjelma kuulostaa mielenkiintoiselle. Täytyy tutkia löytyisikö se jostain vielä tai tulisiko uusintana. Mä en ymmärrä miten se olisi mahdollista. Jotenkin olen uskotellut itselleni, että (kierrätysmateriaalinen) rullapussi olisi roskille parempi, kun vastaava muovipussi. Muovipussit on niin tymäkkiä, että varmaan kestää hajoaminen kauemmin.

   Mä muuten lähetin juuri jokin aika sitten palautetta HSY:lle, kun meillä ei ole taloyhtiössä ollenkaan energiajaetta, vain sekajäte. Sain vastauksen salamana. Helsingissä aletaan polttaa kaikki sekajäte (siksi uusia energiajaesopimuksia ei enää tehdä). Siitä saadaan lämpö talteen ja vähennetään muun lämmönlähteen kuljettamista ja käyttämistä. Se kuulostaa hyvälle! Silloin vain oikeasti kaatopaikalle kuuluva jäte päätyy sinne. Eihän sellaisia paikkoja pitäisi edes olla olemassa, jos tarkemmin mietitään.

   Mä ajattelin pitää Muovittomasta syyskuusta kiinni ainakin noiden hedelmäpussien ja muovipussien osalta, koska se on se suurin parannettava asia meidän taloudessa. Kertakäyttöjuttuja (mukit, astiat jne) meillä ei muutenkaan käytetä.

   Poista
 4. Tähän lähden kyllä mukaan! Itse ostan kaikki mahdolliset hedelmät aina ilman pussia. Tomaatit, omenat ym. on vaikea ilman mitään pussukkaa ostaa, mutta täytyy kyllä kehitellä joku oma pussukka. Esimerkiksi banaanit ostan aina ilman pussia, tarra vain banaanin kylkeen kiinni. Kassalla tarjotaan usein pussia esim. pakettijäätelöille. Sanon aina ei kiitos, meneehän ne siellä muiden seassa ilman sitä pikkupussia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes!

   Sama mulla. Mua ei haittaa vaikka pakasteet "hikoilisivat" muihin ostoksiin. Se on vettä vaan.

   ps. mä muuten olisin korjannut tuon kampanjan nimeksi Kertakäyttömuoviton syyskuu. Eväsrasiat ja kestojuomapullothan on välttämättömiä, jos haluaa vältellä pikkupusseja ja vedenostamista pikkupullossa aina matkaan mukaan.

   Poista
 5. Minä taas keksin niille hedelmäpusseille vaikka mitä käyttöä :D. Oman kokemuksen perusteella ne ovat vähentäneet meidän taloudessa folion käyttöä - käytän pusseja siis folion tilalla. Kannatettava idea tuo muoviton syyskuu. Täytyy soveltaa niiltä osin kuin itse pystyy!

  Lupsakkaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaa. No on ne parempi, kun folio. Mutta meillä ei käytetä sitäkään paitsi kesällä grillialusina. Soveltaminen on hyvä. Ja hyvä, että järjestetään tällaisia kamppiksia. Jokainen tulee toivottavasti ajatelleeksi asiaa enemmän ja muuttaneeksi omia tapojaan astetta parempaan.

   Lupsakkaa sunnuntaita sinne myös :))

   Poista
 6. Mulla on kans sellainen SPR:n kestopussi. Itse laitan tarralaput kaksinkerroin pussin nyöriin. :) Suosittelen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Täytyy selvittää millainen se on.

   Mä täällä meen ajatuksieni kanssa äärilaidasta toiseen - harkitsin jo jonkun hullun hetken, että haen kuukauden ajan kaikki vihannekset kauppahallista. Säästäisin ne tarralaputkin :D Mutta ihan tosissaan etsin tähän kestävää ratkaisua. Sellaista mikä pysyy käytössä vielä Muovittoman kuukauden jälkeenkin.

   Poista
 7. Kaupassahan on myytävänä niitä kestohedelmäpusseja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Ne vois olla!

   Mä jo tuossa eilen aamulla pohdin Jovelan Johannalle vastaillessani, että ne voisi olla yksi vaihtoehto. Tai sitten teen omat tai käytän koria.

   Poista
 8. Tee itse vanhoista verhoista tms. :)
  http://mumiska.blogspot.fi/2014/04/pieni-ekoteko.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot!! Miten tuo tarralapuille tarkoitettu paikka on toiminut? Mä mietin jo, että ne voisi myös liimata ostoslistan toiselle puolen.

   Poista
  2. No itseasiassa se ei oo toiminu niin hyvin ku kuvittelin, tarralappujen liima on niin vahvaa et ei meinaa irrota kontaktimuovista. Mä oon sit repiny tarrasta suunnilleen sen viivakoodin kohdan pois, ni ei häiritse seuraavaa kauppareissua. Mut muuten oon tykänny, jotenki aina hirmu hyvä mieli lappaa tomaatteja ite tehtyyn pussiin. :)

   Poista
  3. Ok. No mut hyvä tietää. Idea kuulosti kyllä ihan optimaaliselle.

   Mä ajattelin nyt tosiaan kokeilla tarrata niitä aina mun kauppalappuun. Raportoin sit käytännöllisyydestä, kun on kokemusta ;)

   Voin vaan kuvitella sen hyvän mielen. Sillä mäkin mietin, jos tekisin omat. On se aina ihana tunne käyttää jotain omatekemää :)

   Poista
 9. Minä olen tehnyt tyllistä. Muovia toki sekin, mutta kestää pitkään ja on kivan väristä. Saan usein kaupan- ja torinmyyjiltä kehuja tyllipusseistani. Ovat kestäneet jo monta vuotta ja pidän niitä aina käsilaukussa. Silloin niitä tulee käytettyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin! Olen keksinyt ratkaisun myös hintalappuongelmaan. Leikkasin ohuesta, kovasta muovista (esim. jonkun tavaran pakkauksesta) lapun pussin nauhaan. Siihen aina lätkäisen laput ja irtoavat yleensä helpolla.

   Poista
  2. Pahoittelen, vielä yksi kommentti. Tämän postauksen ihan viimeisessä kuvassa on kuva noista pusseista ja jonkunlaisen käsityksen saa lapun paikastakin:

   http://aikarkkii.blogspot.fi/2012/09/turun-torilla.html

   Poista
  3. Älä pahoittele! Just hyvä, että herää keskustelua ja monta juttua mieleen ♥

   Kiitos linkistä - sun pussit on hienot! Ja hyvin ratkaistu toi hintalappupulma!

   Poista
 10. Maailman paras idea tuo kori! Mulla on ollut jo vuosia SPR:n kestohedelmäpussit ja lappu naruun taitettuna. Tuppaavat ottamaan vaan aina johonkin kiinni, mutta yksi kassan täti sanoi, että vaa'an vierestä voi ottaa paperin, johon etiketit liimaa. Miksipä siis en jatkossa ottaisi vihanneskoria ja läiskisi lappuja paperille tai esimerkiksi muovitaskuun, josta ne saisi irroitettua. Kiitos silmien avaamisesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tota mä just mietin. Oon ollut n.13 vuotta kaupassa töissä ja tiedän miten inhottavia tilanteita ne on asiakkaalle, kun tuotteista puuttuu kassalla hinnat. Kori tuntuu muutenkin hyvälle ajatukselle, kun siihen lastatut tuotteet saa ehjinä, ilman painaumia kotiin. Eikä tarvita erillisiä pusseja, minkä kanssa ne pussitettan vielä kestokasseihin, siihen välimatkalle.

   Poista
 11. Jälleen loistava postaus :) noita hedelmäpusseja tulee jäätävä määrä pitkällä tähtäimellä kotiin. Nyt tällä hetkellä oon siihen kuitenki aika tyytyväinen, koska pikkujunnun kakkavaipat on niiin helppoa pussittaa niihin :) (ei käryä sitten niin paljon, jos ei heti vie roskapussia) Eli omalehmä ojassa ajaa ekoteon edelle.. kö?? Nyt aion kyllä koklata moista syyskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Niin tulee. Kakkavaippojen kuljettamiseen varmaan käteviä. Paha sanoa näin ilman kokemusta :D Kannattaa kokeilla joo. Vaikkei täysillä, ihan ehdottomana, lähtisikään mukaan, niin edes ottaa askel eteenpäin. Kaikki on plussaa.

   Poista
 12. Voi Laura! Pitääkö täs nyt alkaa sipulipusseja virkkaamaan kaikissa sateenkaaren väreissä??? Eihän se tarra niihin tartu, mut josko teippais ne vaikka otsaan kassalle asti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää joo ;) ♥

   Siis itse virkatut! Ne ois täydelliset! Ja sulta se kuule onnistuis ♥
   Ne tarrat vaan sitten kauppalapun takapuolelle, niin ois sulla homma hoidossa.

   Poista
 13. Hyvä wake up - postaus Laura! Mäkin niin inhoon noita pusseja. Kun muksut oli pieniä, niin pusseihin oli kätevä tunkea haiseva kaakkavaippa. Nyt niiden käyttöä ei voi enää perustella millään lailla. Lähen mukaan muovittomaan syyskuuhun. Ja hei kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna. Kuva kehuista etenkin. Ne tuntuu hyvälle :)

   Ja mahtavaa, että lähdet mukaan! On ihana huomata, että ihmiset havahtuu ajattelemaan. Nää on ihan hyviä nää kamppikset, että saadaan ravisteltua niitä jämähtäneitä tapoja, joita ei tule arjen toiminnoissa edes kyseenalaistettua. Mäkin muka oon niin tiedostava näissä ja nyt sit herään, etten ole koko hedelmäpussiasiaa koskaan edes ajatellut pidemmälle.

   Poista
 14. Vihdoin löysin blogiisi, instassahan kauniita kuvia jo ihastelenkin päivittäin :) Ihana blogi sinulla, jäin heti lukijaksi ja menen lukemaan aiempia postauksia näin myöhäisinä tunteina :)

  VastaaPoista
 15. Kiva idea tuo muoviton syyskuu. Helposti toteutettavissa olla ostamatta ylimääräisiä muovikasseja. Vaikeasti toteutettavissa olla ostamatta mitään missä olisi muovia. Sitä on joka hemmetin paketissa, mitä kaupasta ostaa.

  Mä jossain vaiheessa käytin kanssa sellasta reikästä pesupussia. Tarrat juuri ja juuri kassalle asti sain pysymään. Nykyään meillä ikävä kyllä on tarvetta niille hedelmäpusseille (punastuu). Meillä uusiokäytetään hedelmäpussit sullomalla vauvojen kakkavaipat niihin. Muuten jokainen vaippa pitäisi viedä ulkoroskiin erikseen. Tai kestää se älytön haju, mikä niistä tulisi, kun niitä säilöisi roskikseen ilman pussia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaippapusseiksi käy muuten hyvin myös leipäpussit. Niitä käytetään paljon päiväkodeissa pienten osastolla.
   Ja vanhan ajan kikka on pistää roskikseen kahvinporoja (eli käytetty suodatinpussi poroineen), niin ei vaipparoskiksen haju häiritse. Toimii ainakin vauva-aikana.

   Poista
  2. Totta! Muovia on ihan kamalasti joka paikassa. Täytyy vaan jättää kaikki muovipussit pois ja yrittää ostaa sellaista mikä ei ole hulluna paketoitu. Pienikin muutos parempaan suuntaan on hyvä. Ja hyvä, että tää pistää miettimään.

   Mä nyt päädyin siihen, että korin kanssa meen ja tarraan ne laput kauppalistaan.

   Ja moi nnu :) Kiva nähdä uusia kasvoja täällä - tervetuloa :)
   Toi leipäpussi juttu kuulostaa järkevälle! Hyvää uusiokäyttöä, jos leipää perheessä kuluu muutenkin.

   Poista
 16. Meillä toimii hyvin toi Spr:n kestohedelmäkassi.Otan siitä vaa'an vierestä semmosen virhekuittilapun mihin liimaan kaikkien hedelmien tarrat. Toi pussi on ainakin meillä ollut tosi kätevä ja sen myötä on jääny noi turhat muovipussit kauppaan.

  NIin ja joku aikaisemmin kommentoi kestokassit vastaan muovipussit. Muistan itekki joskus kuulleeni jostain tutkimuksesta miten epäekologisia perinteiset kangaskassit voi olla. Mutta ite kyllä mielummin käytän noita kangaskasseja kuin muovipusseja. Samat kangaskassit menee meinaan vuosia.

  Meillä muuten tehtiin niin, että kangaskassit alko jossain vaiheessa olee aika törkysen näkösiä, koska olivat niin läikikkäitä. Värjättiin ne pesukoneessa tumman siniseksi, niin eipähän näy mitkään likatahrat enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että se on ollut kätevä. Sitä voin siis harkita, jos se mun kori ei tunnu kätevälle. Mulla on kauppalista aina paperilla, joten mä varmaan päädyn siihen tarraamaan niitä hintoja. Kerron sitten kauppareissun jälkeen miten kävi :)

   Sama tunne kangaskasseista. Ne kestä kuitenkin kauhean kauan. Jotekin tuntuu ihmeelliselle miten muovikassi voisi olla ekologisempi :O

   Hyvä vinkki toi värjääminen !

   Poista
 17. Ihana idea! Olen monesti haaveillut samasta, mutta itseä mietityttää tuo kaupan suhtautuminen. Jos ostan useampaa vihannesta tai hedelmää, niin voinko punnita ne erikseen ja sulloa samaan säkkiin ilman, että kassa katsoo sinua kuin rikollista? Olen kyllä tehnyt tuota, kun olen ostanut yksittäisiä hedelmiä töihin, mutta entä sitten kun osatan kilokaupalla kotiin..? Ehkä omalta osaltani kyse on ollut vaan uskalluksesta. Itse olen haaveillut virkkaavani noita sipulipusseja ja tarrat varmasti pitäisi kerätä kauppalappuun...
  Mukana muovittomassa syyskuussa! =) Mukavaa syksyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et oo hei ainoa, joka tuota miettii. Sellainen ihmeellinen se ihmismieli on :)) Siinä pitää vaan muistaa, että siinähän tarkistavat punnitukset sitten, jos epäilevät. Se ei ole kiellettyä, eikä minkään sääntöjen vastaista. Sitäpaitsi pian siitä tulee rutiinia, eikä enää tarvitse näytellä siellä mukahuoletonta ja rehellisen näköistä ;)

   Kiva, kun oot mukana :) Mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista
 18. Minä en ole moneen vuoteen käyttänyt hedelmäpusseja. Olen ommellut kirpparilta löytämästä valoverhosta pusseja narukiinnityksellä. Pussin kylkeen olen siksakannut vähän kaupan tarralappua isomman palan trikoota. Siinä tarra pysyy hyvin, mutta lähtee myös helposti pois.

  Nuo virkatut sipulipussit ois ihania, mutta niistä kyllä tulee painoa vähän enemmän kuin valoverhopussista. Eihän se tietenkään kamalia summia tee, mutta jotain kuiteinkin.

  Tuntuu hulluta, miksi kestohedelmäpussit eivät ole yleisemmässä käytössä. Ne on niin vaivattomia, samalla tulevat mukaan kuin omat kangaskassitkin.

  Ja hei muut kommentoijat: kestovaipat on keksitty, joten hedelmäpusseja ei tarvi edes kakkavaipoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiitos tosta vinkistä. Trikoopala kuulostaa kätevälle.

   Totta toi virkattujen pussien paino, mutta toisaalta niiden kanssa voi punnita tavarat vaikka ennen pussitusta. Samalla tavalla mä aion tehdä mun korin kanssa.

   Niin tuntuu. Mutta ihminenhän tekee niinkuin on totuttu. Suomalainen kuuliaisena etenkin. Jos kaupassa on pussi siinä vieressä tarjolla, niin sehän on otetaan. Sosiaalinen normi. Mulle tuli itselleni ihan yllätyksenä, että miten en ole muka tätä ennen kyseenalaistanut. Ihana haastaa itsensä ja omat ajatuksensa.

   Ja kestovaipoista samaa mieltä :) En vaan lapsettomana ihmisenä viitsinyt alkaa vinkkailemaan, että oletteko huomanneet. Ei oo mitään käsitystä siitä miten käteviä / epäkäteviä ne on.

   Poista
 19. Piti tulla minunkin huikkaamaan, että näppäränä tyttönähän sie ommella hurautat tosiaan noista em valoverhoista ite niitä pusseja. Itse olen ostanut semmoiset jostain käsityömyymälästä taannoin. Liian harvoin vaan tuppaavat unohtumaan kotiin! Mutta tämä haaste on kyllä tosi hyvä ja tärkeä! Meillä isäntä unohtaa aina kangaskassit kotiin tai autoon kauppaan mennessään. Itse käytän koria, kangaskasseja ja kesäaikaan iso kylmälaukku on vakiokalustoa kun lähden ruokaostoksille. Mutta näiden hedelmäpussien kanssa totisesti on parantamisen varaa. Mukana siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo asettelin tuohon eteiseen hedelmille ja muille korin, jonka sisään keräsin mun käyttämät kestokauppakassit. Enköhän mä eka kokeile noiden kanssa :)

   Ja itseasiassa vaikka miten muuten oon käteväkin, niin ompelukoneen kaveri mä en oikein oo :D Se saa mut helposti hermostumaan :D

   Mahtavaa, että lähdet säkin tähän mukaan !!

   Poista
  2. Mitä ihmettä olen kirjoitellut; liian harvoin tuppaavat jäämään kotiin :) no joo, liian harvoin kauppaan lähtevät mukaan eli tuppaavat jäämään kotiin ;) kätevästi yhdistin kaksi ajatusta :D

   Tiedätkö, mulla on viha-rakkaussuhde ompelukoneeseen. Jos kerran vuodessa saan yhdet verhot lyhennettyä tms helppoa, niin on voittajafiilis!

   Poista
  3. :DDD Ja näköjään toi sun asioiden yhdisteleminen toimii ihan hyvin, koska luin sen kuitenkin juuri niinku olit tarkoittanut :))

   Sama homma ompelukoneen kanssa ! Ideoita olisi, mutta toteutus ontuu ;)

   Poista
 20. Löysin tähän blogiisi Retro & Romun facebook-päivityksen kautta. Piti heti tulla kommentoimaan, kun osui tämä muoviton syyskuu -otsikko silmiin. Olen todella fanaattinen muovipussien/kassien vastustaja, enkä IKINÄ suostu ottamaan kaupassa vastaan edes ilmaista muovikassia saati että maksaisin siitä. Minulla onkin aina iso kassi käsilaukkuna, kun sinne mahtuu sulassa sovussa niin vaate kuin ruokaostoksetkin. KOSKAAN ei minun pakasteitani laiteta pieneen pussiin :)

  Liian usein unohdan kestopussini kotiin, mutta käyttämissäni kaupoissa on onneksi tarjolla paperipusseja (tosin lähi-Siwassa kaivoin ne itse jostain vaa'an takaa ja avasin paketin), koska esim. multaiset perunat on pakko laittaa johonkin pussiin. Mutta tungen aina kaikki lajit yhteen pussiin, jos vaan mahtuu. Jä turhat muovit, joihin esim paprikat ärsyttävästi yksittäispakataan, jätän kassalle, kun hän on lukenut viivakoodin. Minulle on tullut asiasta ihan periaatteellinen ja jätän ostamatta kiivit/nektariinit/tomaatit, jos ne on muovirasiassa ja se vielä tungettuna muovipussiin.

  Ärsyttää, kun kaikki pakataan turhan moneen kerrokseen! Keksitkin saatetaan yksittäispakata folioon, ne muoviseen lokerikkoon, joka muovipussissa on pakattu pahvirasiaan. Onko järkeä???

  Sori tämä paasaus, mieheni ja ystäväni ovat saaneet jo osansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit paasaamaan tänne :)) Mulle tulee aina hyvä mieli, kun joku on intohimoisesti jonkin asian kannalla :))

   Pakko heti kertoa tähän mun tämän aamuinen kiehahdus, kun luin Ruohonjuuren sivuilta uudesta Eu-asetuksesta, jota Suomessa pilkuntarkkaan noudatetaan. Siellä siis joudutaan lopettamaan pesuaineiden täyttömyynti. Mähän heti pistin Tukesiin palautetta, että jos samalla periaatteella mennään, niin voisivat heti kieltää bensan tankkaamisen, irtokarkkimyynnin, Punnitse ja Säästä- kaupat, saippuakaupat (jossa myydään tuotteita kilohinnalla), perunan myymisen laareista, torimyynnin, kauppahallit, jne irtomyynnit. Mä todella toivon, että niiden ihmisten sähköpostit täyttyvät valituksista. Ihan ihmeellistä holhoamista. Tällaista meillä tänä aamuna :)))

   Takaisin muovipussiasiaan: mä pidän myös aina kestokassia mukana. En ota kaupoista ilmaisia kasseja. Liian usein ruokakaupasta tulee otettua hedelmäpusseja tai maksullisia muovipusseja kassalta. Siihen olen päättänyt nyt tehdä muutoksen. Hedelmät ja vihannekset aion kerätä yhteen koriin, missä saan ne kätevästi kotiin saakka.

   Samaa mieltä tuosta kerrospakkaamisesta. Kaikki varmaan perustuu siihen, että tuotteet pysyisivät mahdollisiman pitkään hyvänä (kuljetukset / varastoinnit jne). Samalla voi kiinnittää huomiota siihen, että ostaa kotimaista, mitä ei ole kiikutettu tänne pallon toiselta puolen.

   Kiitos sun kommentista :) Ja mukavaa viikonloppua :)

   Poista