Sisällön tarjoaa Blogger.

KAHDEN KYMPIN KYLPPÄRIREMONTTI / SAUMAFIXMuistatteko, kun keväällä tein kahden kympin keittiöremontin? Tällä kertaa tuote oli toinen ja kyseessä kylpyhuone. Mähän alan pian olla asiantuntija tässä asiassa. 

Tyynelän kylpyhuone on tehty ysärillä. Saumoihin oli jo päässyt vaikka mitä. Ja nyt ne on, kuin uudet. Kylppäri raikastui kertaheitolla.

Tämä putkilo oli aivan järjettömän kätevä verrattuna siihen teriä (ja hermoja) kuluttavaan tussiin. Raivolla suttasin yli saumojen neliö kerrallaan, annoin kuivua puoli tuntia ja pyyhin mukana tulevalla karhealla sienellä laattojen päältä ylimääräiset pois. Jos se ensimmäinen käytetty aine oli pikkutarkkaa puuhaa, niin tää sitten sopii patoutumien purkamiseen. Reipasta menoa. ps. saumafixiä voi myös sävyttää.
pps. avohyllyssä olevat laatikot maalasin kaapista löytyneillä jämämaaleilla.Mikä ero ! Tältä näytti ennen !


45 kommenttia

 1. Oi että! Kiitos vinkistä, iso muutos pienellä rahalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä :)
   Tää oli niin oiva löytö, että oli lähes pakollista vinkata muillekin ;)

   Poista
 2. Vau! Mäkin haluan tota ja pistää heiluen meidän kylppäreissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin !

   Toi pieni purkki riittää noin kymmeneen neliöön. Ei siis tuu kalliiksi. Mä jo tuskailin, että pitääkö tota vessaa alkaa remontoimaan, mutta tää raikasti sen niin, ettei tarvitse. Ihan huippu. Ja vedin vielä niin raivolla, että tuli päivän kuntoilutkin hikoiltua samalla :D

   Poista
  2. Meillä on märkätilarempat (kylppäri, suihku+sauna ja erillinen wc) tulossa, kunhan keksisi aikaa ja viitsisi vaan ruveta tekemään. Ulkonäköön mä olen kyllästynyt, jos nyt enste alkuun vaihtaisi vaikka altaat ja allaskaapit, sillähän saa jo paljon. Mietin myös kaakelimaalia ja koitin tätä ideaa miehellekin myydä. Siinä vielä onnistumatta. Meillä siis kaikki kaakelit, niin lattia kuin seinätkin on valkoisia - siis todella tylsän näköistä. Ajattelin, että josko ne lattiat sutisi tms. kaakelimaalilla eri värisiksi.. Mies kuitenkin oli sitä mieltä, ettei tule hyvä :) Hyvähän ei tarvi tulla, kunhan tulisi edes parempi kuin nyt ja jaksaisi vaikka pari vuotta vielä katella noita ja kerätä rahaa remppaa varten. Onks sulla Laura kokemusta kaakelimaaleista ja niillä maalaamisesta?

   Poista
  3. On vähän joo. Kaakelimaalia on käytetty Jannen firman vuokra-asuntojen remonteissa. Toisessa maalattu koko kph (seinät ja lattia), kun odottaa putkiremppaa ja toisessa on maalattu keittiön välitilan kaakelit. Tän kokemuksen perusteella sanoisin, että lattiaa ei kannata maalata. Siitä pitää saada niin hyvin maalaripesulla kaikki lika irti, että pysyisi. Ja silti ei saa yhtään naarmuttaa (pyykkikorin jalat jne). Seinissä ja muissa vähemmällä kulutuksella olevissa pysyy hyvin.

   Mitäs jos maalaisit jonkun seinän kaakelimaalilla ja sitten sävyttäisit tuota mun käyttämää sauma-ainetta vaikka lattian saumoihin?

   Poista
  4. Tota mä vähän itekin pelkäsin / epäilin. Ettei se kuitenkaan kauheen hyvin taipuisi siihen lattiaan :) Hyvä kuulla jonkun kokemus aiheesta. En nimittäin tahtonut suoralta kädeltä uskoa miestäni, kun se oli semmonen mustatuntuu -pohjainen vastaus ;) Seinäänhän sitä tosiaan voisi sutia. Kunhan ei jokaista seinää sudi, tekee tehosteen. Täytyy siis yrittää myydä hieman toisenlainen ajatus tästä uudistuksesta miehelle. Toi lattian saumojen sävytys saumafixillä oli mulla kans toisena ideana mielessä. Kiitos!

   Poista
  5. Eihän sitä ikinä halua toista uskoa jos se vastaus ei oo itselle mieluinen :D ;)

   Joo mä luulen, että saatte ihan hyvän lopputuloksen, kun sudit jonkun seinän ja muualta freesaat saumat. Tulee raikas ja siisti lopputulos :)

   Poista
 3. Vaude! Näppärän näköistä :) Meillä tarttis pistää saumat itseasiassa ihan kokonaan uusiksi kylppärissä, sen verran on kuluneet ja jotenkin rapistuneet. Silloin ei taida saumojen "maalaus" riittää.. Mies tuntuu olevan sitä mieltä, että "ihan sama, kyllä sen vielä ehtii", kun taas musta ois kiva saada kylppäristä vähän siistimmän näköinen :D Joten tuskin tapahtuu lähitulevaisuudessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Sähän voit kokeilla tätä hätäensiavuksi.

   Mutta tosiaan, jos saumat on rapistuneet, niin hyvä olisi saumata uusiksi, ettei mee kosteus väleihin. Mulle tuli heti mieleen tosta sun miehen asenteesta Janne. Se vetää aina noita isoja linjoja ja remontteja. Kaikki pikkujutut se kuittaa sanomalla, että senhän voi tehdä koska vaan - ihan nopea homma. Siispä - meillä ei ole vieläkään vessassa sisäkattoa, vaikka tässä puolessa toista vuodessa on rempattu Tyynelää, mökkiä ja kunnostettu yksi Jannen firman asunto vuokralle :D

   Poista
  2. Kuulostaa tutulta nuo pikkuhommien "sehän on ihan helppo juttu"-asenteet :D Jos joku on helppo juttu, se on ihan iisiä siirtää huomiselle, ku just tänään ei jaksa ja "se on niin nopeasti tehty". Unohtuu muutes ;) Kauankohan kärtin keittiöön uusia silikoneja :D Aika pitkään. Vaan ei siinä, sitten kun alkaa tekemään niin tapahtuu kyllä -ja vauhdilla ;)

   Isot linjat ja sen sellaset on kivoja ja tärkeitä kyllä, mutta kun.. :D Ehkä tekin saatte vielä sen sisäkaton vessaan ;)

   Poista
  3. Sano muuta :D

   Kävi muuten just sopivasti tässä kirjoitellessani. Janne tuli kysymään päivän ohjelmaa. Mä sanoin, ettei oo mitään muuta toivetta, kun että kiinnitäisi noi mun maalaamat hyllyt takaisin (on seisseet kai jo pari viikkoa). Totesi vaan,e ttä sehän on helppohomma. Hoituu minuutissa. Ja siitä se käveli suorilta makuuhuoneeseen sänkyyn lukemaan :D

   Poista
  4. Ahahaaaa :D No kauan se jaksoi maatakin. Nyt se on jo naulapyssyn kanssa tekemässä välieteiseen kattoa.

   Nii ... ja kiinnitti ne mun pyytämät hyllyt ihan ensin ♥

   Poista
 4. Mä olen saanut saumoja valkoiseksi myös ihan pesemällä ihmesienellä. Tosin jos on oikein vuosien pinttymät, niin sitten voi olla jo senkin teho koetuksella, ja luulen että tuo maalaus on silloin jo parempi keino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmesieni on ihan paras. Siihen mä yleensä luotan. Kaikessa siivouksessa. Tää vaan vaati vähän järeempiä aseita ;)

   Poista
 5. Vau. Mahtimuutos. Nuo saumat onkin aina ärsyttävät kun pinttyvät vuosien saatossa. Näyttää kuin uudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää. Ne on nyt ihanan kirkaan vaaleat :) Vain tehopesemällä olisi jäänyt harmahtavaksi.

   Janne jo nauroi, että mihinhän mä meinaan tätä seuraavaksi käyttää, kun olin niin innoissani :D

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Likaiset saumat on yäk yäk.

  VastaaPoista
 7. Oho! Melkoinen pikaraikastus! Todellakin hintansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli :) Mä ihmettelen, miten en oo aikaisemmin tätä löytänyt. Rautakaupoissa ja vastaavissa mä kyllä aina mielenkiinnolla tutkin hyllyjä. Ne on kiinnostampia, kun vaatekaupat ja muut.

   Poista
 8. Meidän suihkunurkan saumat kaipaa kipeesti tota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Kauhe ostoryntäys tulossa. Vähittäismyyjät: valmistautukaa täyttämällä varastonne !

   Poista
 9. Vautsi. Juuri kauhistelin vessan saumoja ja tämä vinkki tuli kuin tilauksesta :)

  VastaaPoista
 10. Muutos on kyllä huikea!! Kiva kun vierailit tuolla minun blogissa, niin löysin tänne. Vaikkakin olen täällä tainnut ennenkin muutaman kerran vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Yllätyin ihan, että toi oli noin kätevä. Sen edellisen saumatussimallin kanssa nitkuttaminen ei kiinnostanut enää.

   Joo mä instan kautta kai löysin sun blogiin. Kiva, kun tulit vastavierailulle :)

   Poista
 11. Onpa kätevää! Täytyy kokeilla. Ps. Sulla on kiva blogi, löysin vasta!

  VastaaPoista
 12. Vau, enpä ole tästä kuullutkaan aikaisemmin!

  VastaaPoista
 13. Pitäisköhän munkin. Meillä tosin ne laatatkin ovat niin hirveät, että siitä ei pelkällä saumojen valkaisulla selvitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on pikarempalle tarvetta, niin tää on kyllä ihan hirmukätevä !

   Ootko sä vilauttanut niitä laattoja blogissa laisinkaan? Mulla ei tuu nyt yhtään mieleen. Miten ois sullekin kaakelimaaliprojekti?

   Poista
 14. Kiitos vinkistä!
  Tässä taitaa olla ratkaisu meidän kylppäriin, jossa on mun mieleeni aavistuksen liian tummat saumat seinälaatoissa. Oonkin pohtinut pitääkö saumat uusia kokonaan tai alkaa pikkutarkasti jollain vesivärisiveltimellä maalaamaan vai mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla, että tästä oli apua :))

   Tää oli kyllä hirvittävän kätevä tuote!

   Näköjään enemmänkin aikaa voisi noissa rautakaupoissa luuhata.
   Ties mitä sieltä voisi vielä löytää :)

   Poista
 15. Jee, tänks, vähän mä meen huomenna kauppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mee. Todellakin suosittelen !

   Oli aivan superkätevä verrattuna siihen hinkutukseen. Tällä vaan sudittiin ronskisti yli. Ja tosiaan saa sävytettyäkin.

   Poista