Kokemukseni Fiskarin pöytäpuutarhasta + arvonta
Nyt - 24 käyttöpäivän jälkeen - uskallan tosissani suositella. Katsokaa nyt näitä. Syöty on, leikelty ja yhä ne kasvaa. Se korianteri loppui jo ja vaihtunut rakuunaan, mutta yrtit on muuten samat. Muutamia yrttiruukkullisia olen ostanut lisää, ja laittanut ne suoraan ruokaan, koska meillä kulutus on melkoista. Pöytäpuutarha sopiikin ihan superhyvin sellaisille yrteille, joita ruokaan tulee vain hiukan ja näin ollen hävikki olisi tavallisesti valtavaa. Tälle laitteelle ei käy, kuin 90-luvulla leipäkoneelle, vaan se jää kyllä meille jatkuvaan käyttöön.
Muistatte varmaan (taistelun osat yksi ja kaksi), että Janne ei ollut ensin vakuuttunut siitä, että saanko noita raukkaparkoja pysymään hengissä tämänkään kanssa. HA. Näytin sille! Eilen se toi mulle kaksi viherkasvia ruukuissa olkkariin. Olen siis tehnyt vaikutuksen.
Tässä vielä Fiskars Herbgardenin plussat ja miinukset:
Plussat
Tasainen kosteus. Yrtit tykkää.
Ei pidä ääntä. Vesi imeytyy juuriin kapilaarimattoja pitkin. Ei hurise. Mä tykkään.
Helppo. Aamulla tarkistaa vesimäärän ja laittaa valon päälle. Illalla sammuttaa.
Sopivan kokoinen.
Miinukset
En keksi.
Arvonnan säännöt:
Kiitoksena tästä yhteistyöstä sain Fiskarsilta arvottavaksi kolmelle lukijalle yrttiruukku (1kpl) + sakset settin (alimmassa kuvassa) Tässä ruukussa on samankaltainen rakenne kapilaarimattoineen, kun minulle pöytäpuutarhan mukana tulleissa ruukuissa. Yrtin juuret pysyvät siinä siis tasaisen kosteina.
Arvonta on tarkoitettu blogini jäseniksi liittyneille lukijoille (profiilikuvat tuolla sivun alalaidassa) - niin uusille, kuin vanhoille. Mukaan pääset kirjautumalla + kommentoimalla tähän postaukseen lempiyrttisi ja sen mihin sitä käytät.
Arvon kolme (3) palkintosettiä sunnuntaina 2.11.2014.
Fiskars HerbGarden, yrttisakset, tukiruukut ja kapilaarimatot on saatu Fiskarsilta testiin blogiyhteistyön merkeissä.
Noilla voisin minäkin onnistua, mukana arvonnassa siis :)
VastaaPoistaLempiyrttini on persilja ja mie kyllä käytän sitä melkein kaikkeen muuhun paitsi puuroihin ja makeisiin leivonnaisiin :)
VastaaPoistaLiityin lukijaksi, kun mukana oon kirjanmerkkien kautta jo aikakauden verran roikkunut. :) Lempiyrtti on basilika, tykkään siitä esim. piirakoissa, mozzarellan ja tomaatin kanssa jo oikeastaan jo purkissa ollessan, pelkän keittiöön leviävän tuoksun takia. :) Rucola on kiva myös.
VastaaPoistaTälläinen kyllä kiinnostaisi minua! Harmittaa heittää yrttejä menemään, kun ei ehdi käyttää niitä ennen nuutumista. Mukana arvonnassa ja vastaan vähän tylsästi basilika. :)
VastaaPoistaMukana arvonnassa! Persilja on lempiyrtti ja käytän sitä keitoissa, voileipäkakun koristeluun ja ihan vaan leivän päällä.
VastaaPoistaminnapo1(at)gmail.com
Mukana timjamilla :) taru
VastaaPoistaMukana arvonnassa! Persiljasta tykkään hurjasti, joten se varmaankin löytäisi tiensä tuohon kasvamaan :) Tai ehkä ruohosipuli. Tai joku salaatti.. En tiedä, onnistun nuo aina yleensä tappamaan ennenkuin ehdin käyttää toista kertaa :D
VastaaPoistamun on sitruunamelissa
VastaaPoistaBasilika, se on vain niin ihanaa! Mulla on tuossa peltipurkissa (kaupan) basilika, joka yrittää kituuttaa hengissä. Parin päivän välein on kasteltava vähintään, muuten nuupahtaa :/ tanjamorte(a)gmail.com
VastaaPoistaToinen yrttien- ja viherkasvien tappaja ilmoittautuu innoissaan mukaan arvontaan! Lempiyrttini on ehdottomasti basilika, se on niin herkullista ja sopii moneen - pastaan, pizzaan, salaattiin, leivän päälle...
VastaaPoistaKiva arvonta, tietysti mukaan. Basilikaa tulee käytettyä ehkä yrteistä eniten.
VastaaPoistaOi, mikä ihana arvonta - mukana ollaan :)
VastaaPoistaYksi lemppariyrteistä on basilika, jota käytän pastaruoissa, salaateissa tai syön ihan sellaisenaan ruoansulatusta edistävänä yrttinä, toimii.
Timjami on myös suosikkiyrtti, nami, nami, kuten myös rosmariini. Näitä käytän pata- ja kasvisruokiin.
Tuolla vekottimella saattaisin saada itsekin pidettyä yrtit hengissä talvisydämellä :)
En pysty sanomaan että minttu vai basilika joten vastaan molemmat :P molempia käytetään meillä paljon ja itseasiassa basilikaa varmaan käytettäisiin enemmänkin jos se vihulainen vain kasvaisi yhtä paljon kuin meillä on kysyntää sille :D Ja käytetään oikeastaan kaikkeen. Minttu on esim paistetun perunan kanssa aivan ässä maku.
VastaaPoistaBasilika ja siitä tehty pesto on mun ikisuosikit.
VastaaPoistaMä tykkäisin basilikasta vähän kaikessa, leivän päällä, salaatissa ja ruuissa, mutta se on tosi vaikea pitää hengissä. Ei menesty pöydällä vaan nuupahtaa, eikä jääkapissa jossa paleltuu. Eli me todella tarvittais tuollainen, mielummin vielä ehkä tuollainen iso versio mikä teilläkin on :-)
VastaaPoistaMulla on nytkin tuolla ruohosipuli-rassukka, itseasiassa kaksi jotka kaipais ehkä hiukan iloisempaa paikkaa kasvaa. Eli ruohosipulini muuttaisi automaattisesti uuteen ruukkuun. Toinen voisi olla vaikka minttu. :) Tykkään monesta, mutta kasvu pysähtyy aina talven tullen, kun ei ole sisällä kasvihuoneen valoa. Mukaan lukijana arvontaan.
VastaaPoistaLipstikka, joka on ainoa hengissä pysyvä yrtti pihallani. Kesällä tuoreena, talvella kuivattuna.
VastaaPoistaLukijana mukaan arvontaan, jos sais muitakin yrttejä käyttöön...
Timjami. Kaikkeen!
VastaaPoistaVoi miten mahtava oliski tämmönen voittaa, tulis niin tarpeeseen! Persilja ja ruohosipuli on yrteistä mun lempparit, mutta jonku verran tulee käytettyä myös timjamia ja rosmariinia.
VastaaPoistaKyllähän nuo sinun yrttisi näyttävätkin oikein hyvinvoivilta :)
VastaaPoistaMinun lempparini on basilika, jonka uusi käyttökohde on pizza, johon tulee sitä ruukullinen; osa tomaattikastikkeeseen ja osa päälle mozzarellan ja parmankinkun kanssa. Herkullinen ohje saaatu ystävältä.
Persiljaa käytän kuitenkin eniten, sitä laitan kaikenlaisiin ruokiin, kun sen saa silputtua niin pieneksi, eikä maku ole voimakas, joten lapsillekin kelpaa :)
Lemppareita on paljon, mutta ehkä basilika on vienyt munkin sydämen ykköspaikan ruuanlaitossa :)
VastaaPoistakatisarita(at)gmail.com
Basilika! Ja vähäks tommonen systeemi olis hieno :) minäkin nimittäin olen sitä mallia, joka ei koskaan saa yrttejä pysymään hengissä paria päivää pidempään.
VastaaPoistaBasilika, jo tuoksu hurmaa <3
VastaaPoistaBasilika on minunkin, niinkuin näköjään monen muunkin suosikki.
VastaaPoistaKäytän sitä mm. pastaruokien ja tomaattikeiton joukossa! :)
Laura, olen ollut innokas blogisi seuraaja. Tämä mainospostaus ja H&M mainos menevät kutenkin minulla rajan yli. Ymmärrän asiaa sinun kannaltasi, mutta blogisi luonne minun kannaltani muuttuu täysin. Eli tuli aika sanoa - hyvästi!!! Toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaisuudessa ... Riitta
VastaaPoistaVoi ei Riitta - harmi, että tällaisessa yhteydessä kuullaan ensi kertaa :(
PoistaToivottavasti olet vielä siellä kuulolla, koska haluaisin sinulle vastata...
Tämä postaus ei ole pelkkä mainos. Mainos vain myy, tämä on todella suositteluni. Se on täysin minun omista lähtökohdistani tehty. Itse olen Fiskarsiin ollut yhteydessä ja pyytänyt tätä yhteistyötä, koska olen fanaattinen ruuanlaittaja ja yrttien käyttäjä. Musta on ihan hirvittävän mukava saada testailla tällaisia itselle kamalan mielenkiintoisia juttuja (joiden oletan muitakin kiinnostavan), eikä muuten ole pahitteeksi saada joskus jotain pientä palkintoa sen eteen, kun käytän tähän sisältöön ihan todella paljon aikaa.
Mainostilaa otin blogiini, koska halusin testata sen vaikutusta (lukijoihin ja rahatilanteeseeni). Odottelinkin, että joku ehkä laittaa niistä palautetta. No mutta vaikka mainoksia blogissa nykyään näkyykin, sisältöä se ei muuta. Minä täällä edelleen kirjoittelen.
Kiitos, kun annoit palautetta Riitta. Arvostan, että teet sen suoraan ja omalla nimelläsi. Mukavaa syksyä ja kaikkea hyvää :)
Timjami, käytän sitä kaikkeen muuhun paitsi riisipuuroon :)
VastaaPoistaBasilikahan se on minullakin suosikki, sitä tulee napsittua ihan semmoisenaankin päivän mittaan ja tomaatit ja juustot suorastaan vaativat basilikaa kaveriksi. ;)
VastaaPoistaTimjami.. Ja ihan älyttömän hyvää kun tekee pitsaa, jonka päälle ensin ranskan kermaa, sitten ilmakuivattua kinkkua ja sitten vielä timjamia. Nam!
VastaaPoistaLempiyrttini on ruohosipuli. Se on todella hyvää niin suomalaisessa kuin aasialaisessakin keittiössä (esimerkiksi tulisessa kanakeitossa), lohen tai uusien perunoiden kanssa, leivän päällä... Lähes jokaiseen ruokaan sopii ripaus vasta leikattua ruohosipulia. Lapsuuteni kesät asuin maatilalla, jonka puutarhassa kasvoi ruohosipulia villinä. Monesti aurinkoisina päivinä minut näki kävelemässä ruosipulin korsi suussani.
VastaaPoistaBasilika on ehdoton suosikki. Tomaatin kanssa mm. Mukana kivassa arvonnassa. paperitypy ät hotmail.com
VastaaPoistaMukana, mukana. Lempiyrtti on persilja ja sitä aina kesällä kasvatankin koko seuraavan talven varalle. Lisäksi tykkään paljon tillistä, ruohosipulista, basilikasta ja oreganosta.
VastaaPoistaLempiyrtti on basilika ja käytän jalkakylpyyn :)
VastaaPoistaBasilika on lempparini. Käytän sitä lähinnä ruokiin... ja joskus ostan ihan vain tuoksun vuoksi. Hups. :)
VastaaPoistaVuosi Meksikossa teki musta korianterin parhaan ystävän. Sitä voisin käyttää mihin vaan, ainakin sellaiseen missä on avokadoa.
VastaaPoistaTimjami..ikävä kyllä tungen sitä jka paikkaan eikä muu perhe aina tykkää..luulisi niidenkin jo tottuvan..Äiti..mitä nää narut on? kysymys kuuluu aina joskus kun en viitti riipiä "oksia"
VastaaPoistaMeillä lempiyrttinä toimii Basilika (ja korianteri kovana kakkosena). Basilikaa laitetaan salaattiin, leivän päälle, ruokaan ja ties mihin.. Vaan aina ne tuntuvat nuopahtavan parin käyttökerran jälkeen. Hankin aikoinaan yhden kilpailijan pöytäpuutarhan, mutta en saanut sitä toimimaan kunnolla. Olisi kiva päästä kokeilemaan tätä Fiskarsin versiota joskus! :)
VastaaPoistaKiitos kivasta arvonnasta!
Elisa / elisanelamaajatuunauksia.blogspot.fi / elisankorut@gmail.com
Ihana arvonta, mielelläni noita testaisin jos vaikka saisin yrtit säilymään :)
VastaaPoistaBasilikaa tulee eniten käytettyä. Tuoksuu ja näyttää ihanalta.
jaba.mantuniemi(at)gmail.com
Mun lempiyrttini on rukola ja voisin syödä sitä vaikka joka päivä kimppukaupalla salaatin seassa, pastan seassa tai pitsan päällä :)
VastaaPoistaBacilika ja käytän paljon salaatteihin.
VastaaPoistaLouhelassa ois moiselle ruukulle käyttöä, lempiyrtti on korianteri va se tahtoo mennä koko puntti aina ruokkaan eli basilikan saisi ruukku hoitaakseen.
VastaaPoistaKiitos kivasta blogista, olet yksi yövuorojen löytöjä. Bloglovingin kautta seuraan eniten
Hmmm... Vaikea valita suosikkiyrttiä! Tykkään yrteistä ylipäätään ja kesän yrtit vetelevät kukkapöydällä viimeisiään. Tykkään basilikasta, mutta valitsen siltin mintun, sillä mintussa on ripaus yllätyksellisyyttä ja se sopii moneen.
VastaaPoistatimjami on mahtavin näistä!
VastaaPoistaterveys1(at)wippies.fi
Basilika :) ja sitä tietenkin tomaatin ja mozzarellan kanssa nam!!!
VastaaPoistaTilli! Ja kalan kanssa tietenkin. :)
VastaaPoistaxeve(at)hotmail.fi
Minttu mojitoja varten!(: Näyttää tosi kätevältä! Ja tilli ruokia varten...
VastaaPoistamukaan täältäkin, ruohosipuli... kaimaen1(at)luukku.com
VastaaPoistaTilli ja ja se käy melkein mihin vaan. Parasta on pekoni-hapankermakastike maustettuna tillillä pasta kera :)
VastaaPoistaunelmiaonnesta(at)gmail.com
Basilika ja salaatteihin sitä menee eniten.
VastaaPoistamariestrange(a)hotmail.com
Meikäläinen ei oikeen noista yrteistä välitä, mutta mies rakastaa niitä. Hittinä tällä hetkellä on basilika ja varsinkin siitä tehty pesto.
VastaaPoistamimosa.mammikoura@gmail.com
Ehdottomasti ruohosipuli on suosikkini ja se on käytössä monella eri tavalla kastikkeissa ja ihan siltään silputtuna ruoan seassa. :)
VastaaPoistasopeutuja(at)hotmail.com
Basilika, menee melkein joka ruokaan :D
VastaaPoistailokseni@gmail.com
Ehkä se on basilika. Se kun käy mihin vain :D
VastaaPoistaKyllä tälläkin sitä basilikaa. Jospa aloittaisi sillä, ja jos se pysyy hengissä, niin jatkaisi sitten muilla. Kesällä kyllä kasvimaalla on kaikennäköisiä yrttejä!
VastaaPoistaPersilja on lempiyrttini, käytän moniin ruokiin.
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Lempiyrttini on basilika ja käytän sitä mm. salaateissa.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Lemppariyrtit on Basilika ja Tinjami! :) Basilikaa käytän mm. pizzoihin mutta Tinjamia uppoo niin munakkaisiin kuin piiraisiinkin. Tai no.. sitä uppoaa kaikkeen. Nam! :)
VastaaPoistalaura.charlottta (at) gmail.com
Basilika on lempiyrtti ruuanlaitossa.....ja tammenlehväsalaattia( vaikkei yrtti ole) täytyy aina olla leivän päälle ja salaattiin Tuolla vempeleellä eläisivät varmaan pitempään.
VastaaPoistaMukana arvonnassa!! Lemppari yrttejä on basilika ja tilli :) Basilikaa tungen nyt melkein joka paikkaan, syön sellaisenaankin :) Tilli tuo vaan niin mieleen kesän ja hölskykurkut <3
VastaaPoistaLempiyrttini on varmaan korianteri! Mm. kanaruoassa.
VastaaPoistavoilooa@gmail.com
Basilika, sopii lähes mihin vain :)
VastaaPoistamarvu954(at)hotmail.com
Tilli :) Lohen kanssa ehdoton.
VastaaPoistamillanen2@gmail.com
Minttua laitan jälkiruokiin, jätskin päälle jne. Tai miksei ihan sellaisenaankin.
VastaaPoistapussikarhu@luukku.com
Kirjauduin lukijaksesi. Timjami ja rakuuna ovat yrttisuosikkejani. Timjami käy kaikkiin liha- ja kasvisruokiin.
VastaaPoistapersilja on lempparini :) pkkirsi@suomi24.fi
VastaaPoistamukana ollan olisi siisti tuollainen kaikkia en lukenut mutta monen makuun vastaan minäkin basilika ja ruohosipuli minna-1968@hotmail.com
VastaaPoistaBasilika ja persilja on suosikki,onnistuiskohan tuolla kasvattaa koko talven meikäläinen joka saa aina kaikki yrtit keittiössä talvella kuoleen. mervi.koivu@pp.inet.fi
VastaaPoistabasilika ehdottomasti
VastaaPoistaBasilikaa sekä korianteria menee aina :) fgstdt@gmail.com
VastaaPoistaLempiyrttini on basilika ja käytän sitä vaikka mihin, mutta erityisesti kaikkiin tomaattia sisältäviin ruokiin, ja ihan vaan leivän päälläkin tomaatin kera.
VastaaPoistaMinttu löytyy aika monesta ruuastani.
VastaaPoistaLempiyrtti on sitruunamelissa, jota syön usein ihan sellaisenaan napsien....Rakuunaa tulee käytettyä paljon kanaruokiin.
VastaaPoistateija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi
Basilika. Pastaruokiin käytän ja salaateissa.
VastaaPoistafisunen@gmail.com
Mukana arvonnassa! Persiljasta tykkään
VastaaPoistaseppo.savikko@gmail.com
Lempiyrttini on ruohosipuli. Se on todella hyvää
VastaaPoistamirjahelena.savikko@gmail.com
Suosikki yrttini ovat Lipstikka ja Basilika, joita käytän melkein kaikkeen!
VastaaPoistahautnina at gmail com
Rosmariini. Rosmariini + peruna = <3
VastaaPoistaVieläkö ehtii mukaan. Suosikkini on basilika.
VastaaPoistaTähän mennessä tulleet kommentit ovat mukana arvonnassa.
VastaaPoistaARVONTA ON PÄÄTTYNYT !!