Sisällön tarjoaa Blogger.

SOUTAA, HUOPAA, SOHVAASinne meni mun Muoviton syyskuu. Tunnustan. Tuli sitten tilattua (sohvan kanssa) kasa muovia. Kävi jo mielessä, että miten mitätöntä on, että tuli niitä muovipusseja välteltyä. Nyt pitää pantata vuosikymmeniä tämän hyvittääkseen. 

Ostettiin siis pari viikkoa sitten uusi sohva. Tähän asuntoon muuttaessa luovuttiin vanhasta kulmasohvasta. Se oli muka liian kolho, suuri ja löhö. Elettiin reilu vuosi sen nahkasohvan kanssa. Tultiin siihen tulokseen, ettei siihen mahdu, kun yksi kerrallaan. Jos Janne makaa ja mä yritän viereen, niin ihan kohta olen luiskahtanut lattialle. Syvyyttä ei siinä mallissa riittänyt. Lisäksi nahka oli liukas.

Nyt sohva on taas kolho, suuri ja löhö. Soutaa, huopaa ja palaa takaisin. Ja ai että on hyvä! Tämä uusi on villakangasta. Hieman huopaista. Ja kokoa on niin, että kaksi mahtuu. Kallishan toi oli. Ihan liian kallis. Nyt on sijoitettu kestävyyteen. Olisiko siinä loppuelämän sohva?

Nahkasohva meni siskolle. Siellä oli tilausta, eikä mennyt hukkaan.
Ja joo. Kertakäyttämuovi(ton) on mielessä edelleen. 
Ei ollut tarkoitus unohtaa sitä yhden kuukauden pyrähdyksen jälkeen.
Sohva Piero Lissoni for Fritz Hansen
Seinällä olevat Marimekon taulut on mun tekemiä ja valaisin meidän tekemä. Nojatuolista täällä.
Tyynyt Marimekko Muija ja Metropoli. Pöytä ja tuolit BoConcept. Rahi Soul. Matto Woodnotes. Kattovalaisin Artek. 

21 kommenttia

 1. Kivan simppeli ja linjakas sohva, joka varmasti kestää käyttöä ja aikaa :) Varsinkin sohvan kohdalla on viisasta satsata laatuun. Tinkii sitte vaikka jossain muussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin :) Samaa me mietittiin tämän kanssa. Pysyy toivottavasti paremmassa kuosissa, kun siinä tulee kuitenkin rötvättyä.

   Poista
 2. No on kyllä hieno sohva. Ja nyt iskee sohvakateus! Haluaisin niin hirvittävästi uuden mutta ei vaan kannata kun lapset ovat vielä niin pieniä ja vahinkoja sattuu. Laatuun satsaan minäkin ehdottomasti, sitten kun ei enää tarvitse miettiä mitä vahinkoa voi liiskattu banaaninpalanen aiheuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa varmaan jotkut irtopäälliset ja pesumerkinnät on se ykkösasia ;) Tässäkin muuten tuli kahdet päälliset - toiset tumman harmaat.

   Poista
 3. Onpa hyvännäköinen sohva ja mikä ihana artekin valaisin-ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Artek ostettin meille joskus vuosi sitten. Niin tai siis tasan vuosi sitten. Mä meinaan muistan, että yritin sitä Hullareilta tilata seitsemältä aamulla ja minuutin yli, kun menin kassalle, se oli loppu. Sain sen sit samalla hinnalla FDS:sta.

   Poista
 4. Onpas muhku sohva! Ihana! :) Mä oon elämäni aikana ostanut yhden sohvan ja sain sen 400 eurolla, ovh oli 1300e :) Mun mielestä sohvaan kannattaa panostaa, Ikean sohvat ovat kivan näköisiä, vaan eivät kestä käyttöä :) Laatusohvat ovat siis pidempi-ikäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Se on ! Joo on se hyvä, että on laadukas sohva, kun mä oon nyt alkanut säännöllisesti nukkumaan päiväunia siinä :D Ei oo sit heti ihan muhjuna.

   Poista
 5. Arvaa kuka katto just ton mallista sohvaa haaveillessaan uudesta. IHANA! Piilota äkkiä ne muovit, käytä ne tarvittaessa hyödyks ja unohda koko harmittelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Tää on nyt kyllä tosi hyväksi todettu.

   Muovit mä ajattelin viikata ja viedä vintille. Ne voi käyttää joskus suojaamisen remontoidessa tai kuljettaessa jotain. On sellaista paksunpaa materiaalia, joten en raaski pois pistää.

   Poista
 6. Tyylikäs sohva! Ihana, että mahdutte siihen yhtä aikaa. :)
  Mä aina ihailen näissä sun olkkarikuvissa tuota kirjahyllyn väreittäin sommittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on mahduttu :) Mä oon päässyt takaisin kainaloon ;)

   Toi on ihan hauska tapa säilyttää kirjoja. Sisustuselementti samalla. Sopii munlaiselle järjestelijälle ;)

   Poista
 7. No on siinä sohvalla syvyyttä. Kaunis on. Ja aika täydellisen sävyinen.
  Ai että mä tykkään kanssa teidän hallin Lundiasta kirjavärisuorineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Nyt me mahdutaan vierekkäin :) Ja on kaunis, plus mukavan tuntuinen vielä. Hyvä torkkua, kun ei luista lattialle ;)

   Kiitos !

   Poista
 8. Makea sohva! Ja nuo värin mukaan järjestetyt kirjat valkoisessa kirjahyllyssä näyttää aina yhtä ihanilta. Muoville pitäisi ehdottomasti olla oma keräysastia, kuten metallille ja pahvillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina :)

   Joo mä olin ihan järkyttynyt, kun tässä taloyhtiössä ei ollut energiajaetta. Edellisessä kodissa oli. Otin HSY asiakaspalveluun ja he sieltä kertoiva, ettei muovia kerätä enää erikseen, kun sekäjäte poltetaan (saadaan lämpöä ja ei jää niin paljon jäljelle). Toi määrä mikä sohva mukana tuli oli vaan ihan kamala. Vähän ahdistava.

   Poista
 9. Hahaa, tuli mieleen sun sohvakommentista mun "kammarissa", että unohdin kommentoida teidän sohvaa! Ihana, ja testaamalla olenkin sen jo hyväksi ja jämäkäksi havainnut. ;) Onnea teille ja sohvaselle!

  VastaaPoista