Sisällön tarjoaa Blogger.

VAILLA ILTAPALAA // KUMMA KULTTUURIOn perusaamupalaa, monipuolista brunssia ja aamuvarhain aukeavia smoothiebaareja. 
Kaupunki on täynnä kahviloita. 
Moneen makuun paahdettua kahvia tarjoillaan heti aamuseitsemästä alkaen.Mutta ootteko miettineet ...

... miksi missään ei tarjoilla iltapalaa ?14 kommenttia

 1. Maailma on aamuvirkkujen, tehopakkausten, päiväolentojen. Aamulla aloitetaan, päivällä eletään, illalla sulkeudutaan koteihin verhojen taakse (tai mennään baariin). No, en tiedä. Todella hyvä kysymys.

  Minua on jo monta vuotta harmittanut se, että kaikki hyvät ja viihtyisät kahvilat menevät kiinni viimeistään iltakahdeksalta. Varsinkin valoisaan aikaan kaipaan iltakahvilaa, jossa tyylikkyys yhdistyisi rauhallisuuteen. Mutta niin, taitaisin olla ainoa asiakas...

  Toisaalta tulee tästä mieleen sellainenkin ajatus, että mitä tapahtuisi esim. alkoholikulttuurille, jos iltayhdeksän jälkeen olisikin luontevaa tavata ystäviä kaupungilla kaakaokuppien ja iltapuuron äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet asian ytimessä ♥

   Hyvin poimit fiiliksen noista vähistä sanoista.

   Mietin tässä juurikin...

   ... sitä, miten maailma on aamuvirkkujen. Itse istun täällä nyt vasta aamupalalla. Käynnistyminen on hyvin hidasta. Hitaampaa vielä nykyään, kun ennen.

   ... miten ravintoloista saa aamupalaa, brunssia, lounasta, illallista, mutta iltaisin vaan olutta. Mä olen hirveän kyllästynyt siihen kulttuuriin, että ystäviä tavataan ainoastaan oluen tai viinin merkeissä.

   ... kuinka ihanaa olisi istua illalla ystävien kanssa juomassa teetä ja syömässä jotain pientä hyvää. Tai yksin lukemassa. Se olisi mulle se paras aika mennä.

   Jos mä perustaisin sen pienen kahvilan mistä aina puhutaan, niin se olisi tunnelmallinen olohuone mukavilla nojatuoleilla. Ja siellä ei olisi alkoholin anniskelua. Se olisi auki viidestä kymmeneen. Se olisi sinkuystävysten ajanviettopaikka ja perheellisten pakopaikka ;)

   Poista
 2. Hyvä kysymys, ehkä taustalla on myös sitä ajattelua, että aikuiset (ravintoloissa käyvät) ihmiset syövät vaan myöhäisen päivällisen ja varsinainen iltapala on enemmänkin (vähemmän ravintoloissa iltaisin käyvien) lapsiperheiden juttu? Jäin oikein miettimään, milloin olen itse syönyt viimeksi iltapalaa? Useimmiten käy kyllä niin, että meillä syödään päivällinen klo 19-21 välillä ja sen jälkeen ei enää mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Se voi olla.

   Meillä taas yritettään syödä heti töistä tullessa. Sitten mennään kävelemään, ulkoilemaan, hoitamaan asioita. Samalla olisi ihana käydä teellä. Eilenkin tultiin kotiin vasta puoli kymmenen maissa. Sitten otettiin vähän näkkileipää ja teetä.

   Mulle se ilta olisi otollisin aika istua kahviloissa. Tavata ystäviä. Nykyän ei vaan ole paikkaa mihin mennnä jos ei mene baariin.

   Poista
 3. Hyvä kysymys! Ja kyllä meidän perheessä jokanen sen jossain vaiheessa syö, mut kuulutaankin tähän Ennen mainitsemaan lapsiperheeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, vaikkei lapsia olekaan :)

   Kummallinen kulttuuri joo - muina kellonaikoina on valinnan varaa. Illalla ei. Aamiaistakin tarjoillaan joissain paikoissa melko myöhään. Mutta heti alkuillasta kaikki kahvilakulttuuri on kiinni.

   Poista
 4. Erittäin mainio huomio! En ole koskaan ollut raskaan iltaruokailun ystävä, enkä siis osaisi syödä myöhäistä päivällistä. Sen sijaan kevyt iltapala olisi erittäin passeli! No, onhan snägärit olemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snägärit on surullista kyllä kai ainoa vaihtoehto ;)

   Musta olisi erittäin hyvä, että olisi lisää valinnan varaa. Itse menisin tosi mielelläni myöhäiseen aikaan rauhalliselle iltapalalle. Voisihan siellä samassa kahvilassa joskus olla vaikka leffailtoja tms. Mikä ettei.

   Jos vaikka samalla tulisi muutosta siihen kulttuuriin, että monesti syödään liian harvoin ja liian tuhdisti ;)

   Poista
 5. On muuten hyvä kysymys! Ehkä se on tosiaan niin kuin Ilona tuossa alussa pohti, että me sihmiset sulkeudeumme koteihimme iltaisin. Niin meidänkin perhe pääsääntöisesti ja iltapalaa nautimme vasta melkoisen myöhään, noin kymppiuutisten kieppeillä. Meidän iltapala-valikoimamme on kyllä samakaltaista kuin aamupalatarjoilut normisti.

  Helsingin Töölössähän on Cafe Tin Tin Tango, jossa aamiaista saa koko päivän ja minulle valikoima kelpaisi myös iltapalan vastineeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meillä :) Musta on ihana ottaa illalla lämmintä teetä ja vähän jotain. Joskus syön puuroa iltapalaksi. Ihanasti lämmittää mahaa ja unikin tulee paremmin.

   Tin Tin Tangon aamupala kelpaisi illallakin. Paikkanakin se olisi erittäin hyvä. Paljon asutusta ympärillä ja pyykitkin voisi pestä samalla. On myöhään aukikin. Ainoa miinus on tuolit. Voisi olla olohuonemaisempi - mä haluaisin istua mukavasti nojatuolissa ja rentoutua. Talven tullen voisi istua viltin sisällä ilman kenkiä, juoda teetä, syödä iltapalaa ja jutella ystävän kanssa.

   Toki sitä voi tehdä kotonakin, mutta olisihan pöytääntarjoiltu iltapala silloin tällöin ihan luksusta :)

   Poista
 6. Samoin, hyvä kysymys! :) Luulen, että syy on siinä, että vain Suomessa on iltapalan tarve, eli kyse on hyvin kansallisesta asiasta. Muualla maailmassa syödään päivällistä vielä silloin, kun meillä iltapalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En vaan osaisi kuvitella, että Suomessa mentäisiin koko perheen voimin parhaisiin pukeutuneina illalliselle arki-iltaisin :D Epäsosiaaliset suomalaiset on kotonaan.

   Poista