Sisällön tarjoaa Blogger.

TEE SE ITSE - TAULUT
Muistatteko, kun kesällä kerroin miten ylpeä äidistäni olin, kun hän järjesti näyttelyn? Yhdestä äidin teoksesta inspiroituneena olen nyt tehnyt täällä omanlaisiani akryylimassakokeiluja. 

Ensimmäiset versiot tein niin, että pursotin akryylimassaa suoraan canvaspohjalle ja maalasin päälle. Lopputulos ei ollut minun oloinen, eikä sopinut mun suunnitelmaan. Ei niistä sen enempää.

Seuraavissa (kuvissa) maalasin pohjat ensin ja pursotin massat runsaina maalin päälle. Ihan fiiliksissä! Näistä tuli juuri sellaisia, kun kuvittelinkin. Mikä on melko harvinaista, kun se kuva on usein niin selkeänä omassa päässä ja epäselvänä ulos tulossa.

Tässä resepti edullisiin tauluihin:

- akryylimaaleja
- pensseli (ei mitään taiteilijaversiota, vaan rautakaupasta)
- akryylimassaa (rautakaupasta tämäkin)
- pursotin (vai mikä lie sen nimi on - rautakaupasta)
- canvaspohjia, puulevyjä tai vastaavia

Akryylimaaleja ostin Clasulta. Niitä ei tarvitse ohentaa. Sekoita sopiva väri ja sudi pohja pariin kertaan. Kuivumisaika oli näissä mun versioissa noin 30 minuuttia. Pensselin voi pestä pelkällä vedellä. Pursota sitten akryylimassaa haluamaasi muotoon, jätä kuivumaan tai käsittele ensin palettiveitsellä kuvioiksi. Valmis.

Meillä on makuuhuoneen seinässä puiset Kodin 1:stä hankitut tauluhyllyt. Niille on hauska laittaa aika-ajoin jotain uutta. Tällaista siellä on siis tällä kertaa. 

Mitä mieltä? Tuliko hauskoja vai liian hassuja?
Muista mun tekemistä tauluista täällä, täällä, täällä ja täällä.


Ps. nyppiikö harmaat kuvat? Ei voi mittään. Se rikkinäinen kone, suoraan kamerasta sellaisinaan blogiin siirretyt kuvat, huono kamerankäyttäjä (ihan itse), ei kuvankäsittelymahdollisuutta ja seli seli. Alkaa olla ihan sama vaikka hajoaisi kaikki vehkeet. Minä en luovuta, vaan kuule bloggaan jos siltä tuntuu. Nii.

16 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mä tulin niin hyvälle tuulelle näitä pursotellessa. Oli hauskaa hommaa. Ei yhtään tiukkapipoista :D

   Poista
 2. Makeeta! Josta mieleeni juolahtikin olisiko esimerkiksi tekstin kirjoittaminen samaan tapaan mahdottomuus?

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei sehän ois hyvä idea !! Joo !!

   Jos meinaat kokeilla, niin huolehdi vaan, että teet uudemmalla pursotinpumppu (mikälie) mallilla. Mä kokeilin ensin sellaisella vanhalla metallisella versiolla, mistä tuli tavara aika nihkeesti ulos. Sitten, kun vaihdoin uudempaan malliin, jossa oli toisenlainen muovinen kahva, niin akryyli alkoi virtaamaan tuubista ihan eritavalla ulos.

   Poista
 3. nää on niin söpöjä... herkullisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :D Sellaisia karkkitauluja. Kaipasin vähän hempeyttä harmauden ja joulun tyypillisten vahvojen värien rinnalle. Mä en oikein ole perinteinen jouluihminen, joka alkaa heti lokakuussa sisustaa punaisella ja vihreällä ;)

   Poista
 4. Ihanat on taulut, ei olleskaan liia höpsöjä :) (sanoo hän, jonka keskikamarissa on 7 Viiru ja Pesonen taulua :D )
  Tommonen tauluhylly ois kyllä hieno! Meillä vaan tahtoo kaikki tasot peittyö heti kirjapinoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Kiitos Akkeli ♥

   Tauluhyllyt on kyllä käteviä. Saa mielensä mukaan muunnella esillä olevia tauluja, eikä tuu turhia reikiä. Meillä on niin iso Lundia hallissa, että kirjat on toistaiseksi pysyneet siellä ja nää hyllyt on käytössä vain koristeilla :)

   Poista
 5. Eikä, noista tuli hauskat! Sopivan höpsöjä, ihan on sun näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Joskus täytyy yrittää olla vähemmän Justiina ja enemmän hassu. Noita edellisiä postauksia (esim 16 irrallista) tulee itselle niin kotityrannitiukkis olo ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Jokke :)

   Ihan kiva, ettei aina tarvitse tehdä ihan vakavalla naamalla :))

   Poista