Sisällön tarjoaa Blogger.

KOKEMUKSIA KÄRJESTÄ VARTEEN NEULOTTAVISTA: HUPPARISUKAT (+ LETTIPANTA )hupparisukatListalle, listalle, listalle ja noikin mä vielä joskus teen. Nämä sanat pyörii mun päässä Ananan blogia lukiessa. Kahden sukan neulominen yhtä aikaa ja ne ihanat lattiatyynyt saivat jäädä seuraavaan kertaan (niihinkin löytyy Ananalta ohjeet), kun mä aloitin hupparisukista. Samaan aikaan hirmu veikeät ja käytännölliset. 

Neuloin ensimmäistä kertaa kärjestä varteen päin, mutta yksi kerrallaan, en magic loopilla. Perinteiseen tapaan verrattuna jo tämäkin oli hauskaa vaihtelua. Jotenkin jopa tuntui, että kärjen + kantapään seudut syntyivät kauniimmiksi ja tiiviimmiksi. Hyvä vaiheittainen ohje harjoitteluun löytyy täältä.

Itselle neuloin ilman nauhoja ja yhdelle pienelle ystävälleni nauhojen kanssa. Video noiden nauhojen tekemiseen löytyy täältä. Varoitus - se on sitten koukuttavaa puuhaa. Mulla on jo suunnitteilla kengännauhoja, kaulakoruja, korviksia, kuviointeja lapasten kämmenselkään ja perussukkien sukkien ulkosivulle ja ja ja.

Lankaa jäi vielä yli sukkien jälkeen ja tein punasävyisten sukkien saajalle myös lettipannan. Neuloin kolme putkea (ympärysmitta 20 silmukkaa) ja letin ne yhteen. Päättelyn tein silmukoimalla putken alku- ja loppupään yhteen.Minun sukat
lanka: Safirgarn Norjalainen villa - kaksi kerää
puikot: Knitpicks Caspian Wood 3.0

Tytön sukat
lanka: teetee Halti (saatu kaksi kerää blogitapahtumassa)
puikot: Knitpicks Caspian Wood 2,25

Tytön panta
lanka: teetee Halti, Novita Nalle Kukkaketo jämät, valkoinen joka kulkee kaikkien värien mukana Hjerte Sock4 - yksi kerä
puikot: KnitPro cubics 3.0 ruusupuusta 15cm

Kaimalle kiitos minun sukkien kuvausavusta ja jalkalainasta 

18 kommenttia

 1. Mä olen kans ihastellut hupparisukkia :) jotenkin olen tykästynyt myös tuohon varpaistavarteen tekniikasta. Tosin en osaa, kun tiimalasikantapään siihen tehdä, joten vähän sukan mukaan teen sillä tekniikalla. Hienoja töitä olet Taas tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihanat ! Mä oon nyt ihan innostunut tuosta mulle uudesta neulomissuunnasta. Virkistävällle tuntuu tehdä aina pieniä muutoksia. Vähän erilaisia kantapäitä jne jne. Lisää sukkia luvassa :D

   Kiitos !

   Kiitos !

   Poista
 2. Ananan ohjeell aoli tosiaan mukavan helppoa tehdä ensimmäiset varpaista varteen sukat :) Kauniita sukkia ja tuo letti panta on kiva, sellaisen vois itselleen väsästä.

  VastaaPoista
 3. Kaikkea sitä kuuleekin, että kahta sukkaa voi kutoa samaan aikaan :O Kärjestä varteen oon kuullut neulottavan, mutta...noh... en taida jaksaa opetella... Kätevä myöskin tuo tapa tehdä nyöriä! ...Mutta kahta sukkaa yhtäaikaa... olen hämmentynyt. Ehkä pitää kokeilla...sukat on mulla työlistalla heti kun mun lankakauppaan tulee kevätlangat ja kun puikot vapautuvat keskeneräisen työn otteesta...
  Kiitos tästä valaisevasta hetkestä ;) Hehe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta :D :D :D

   Joillekin se tuntuu olevan toimiva tapa, koska tuppaa se toinen jäädä tekemättä. Mä teen taas aina yhden kerrallaan, mutta samaa tahtia molempia. Varret molempiin, kantapäätä molempii jne. Toinen sukka lepää aina välillä toisilla puikoilla.

   Poista
 4. Nuot hupparisukat on omallakin (liian pitkällä) to do-listalla. Nätit on! Ja tosi kiva panta myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian pitkä to do lista kuulostaa tutulle :D

   Mä en itseasiassa aina edes tiedä mitä olen tarkoittanut milläkin ideallani. Käsialasta kyllä saan selvää, mutta ajatukset on joskus melko lennokkaan kuuloisia. Pitäisi ehkä vävhän oppia selventämään :)

   Kiitos !

   Poista
 5. Minäkin olen tuollainen listalle-listalle-listalle-ihminen. Joskus olisi kyllä kiva kokeilla varpaista varteen päin. Pitääpäs laittaa tuo ohje talteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Mun tekee mieli jo tehdä toisia samanmoisia. Niin, että nauhat ovat vastaväriset.

   Poista
 6. Tuo varpaista varteen on kyllä mainio tekniikka! Tosi kivat hupparisukat, tähän malliin en ole ennen törmännytkään, voisi laittaa korvan taa :D

  VastaaPoista
 7. Lettipannan ohjetta huhuilen. Näyttääpi niin kivalta. Saiskos jotai vinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !

   Mulla ei ole siihen valitettavasti sen kummempaa ohjetta tuohon pantaan, kun tuo mitä jo tekstissä kirjoitin. Tein siis kolme tuollaista putkulaa (neulottu suljettuna neuleena, kuin sukan varsi), joiden ympärys on 20 silmukkaa. Mittailin ja koeletittelin niitä matkan varrella, että miten pitkiksi pitää tehdä. Sitten ennen päättelemistä letitin pannan ja silmukoin puikoilta silmukat ensimmäisiin kerroksiin kiinni.

   Lankoina käytin kahdessa tuota sukkalankaa, yhdessä Nallea. Ja jokaisessa kulki mukana se valkoinen. On siis neulottu kaksinkertaisella langalla.

   Poista
 8. Kokeileppa sitä magic looppia seuraavaksi, se on ihan yliveto! ;)

  VastaaPoista