Sisällön tarjoaa Blogger.

REMONTTI - KUIN OLISIN ILOKAASUA OTTANUT
Näitä kuvia katsellessa ei tule heti mieleen, että se kutkuttava tunne mahan pohjassa on ihan järjetön ilo ja onni siitä millaiseen kotiin pääsen kohta muuttamaan. Kaikki on kuitenkin paremmin, kun hyvin. 

Niinhän siinä taas kävi - pieni pintaremontti paisui ja pelkällä maalilla ei taideta selvitä yhdessäkään neliössä. Janne sanoi tänä aamuna, että niin sitä remonttia pitäisikin tehdä. Purkaa ensin kaikki ja suunnitella vasta sitten. Minusta tää taas tuntuu enemmän rakentamiselle, kun remontoinnille. Yhtä kaikki - tästä tulee niin hyvä.

Nyt on kaikki epämääräinen aines raastettu irti. Ne kummat levyt katossa, muovimatot, päälle maalatut tapetit ja niin edelleen. Nauloja on nypitty lattia levyjen jäljiltä satoja. Tapettia hinkattu. Ja kostutettu. Ja hinkattu. Riemuittu jokaisesta postimerkin kokoisesta lattialle tippuneesta kappaleesta. Mä olen ollut  järjettömän onnellinen tuosta miehestä, joka jaksaa. Tai siis haluaa, ei väkisin väännä. Itse olen ollut mukana niinä päivinä, kun virtaa on riittänyt. Yksi kaveri (hullu, joka väittää nauttivansa tapettien raastamisesta) oli illan apuna ja toinen auttoi käyttökelvottoman purkujäteen Kivikkoon viemisessä. Ja suunnitelmia - niitä on tehty varmasti jokaiselta kantilta katsoen.

Kävimme keskiviikkona allekirjoittamassa keittiötilauksen Töölön Puustellilla. Nyt se siis tapahtuu. Meille todellakin tulee (tuohon toiseksi viimeisen kuvan epämääräisen läikikkääseen kohtaan) valkoinen Miinus-keittiö. Tässä vaiheessa haluan kertoa teille hyvät uutiset. Sain keittiön osalta neuvoteltua blogiyhteistyön. Sovimme Puustellilla, että kuvaan ja kerron blogissa miten kaikki sujuu ja millainen lopputulos on. Ihanteellinen tilanne, koska toi konsepti on musta aivan nerokas ja toimittaja ihan itse (Jannen suostuttelusta lähtien) valittu ennen sopimusta. Postauksia vastaan sain kuitenkin keittöstä alennuksen ja läpinäkyvyyden merkeissä merkkaan postaukset tunnisteella "yhteistyössä". Muita osin remonttia tehdään kokonaan itse maksetuilla tavararoilla ja palveluilla.

No niin siis ... tänä aamuna kävi työmaalla kuhina. maalari, puuseppä ja puulattioiden ammatilainen. Tarkoitus oli tehdä paljon itse, mutta tasoitustyöt katoissa ja seinissä osoittautuivat niin valtaviksi, että tässä kohtaa on parempi luottaa siihen, joka joku tietää mitä tekee. 

Maalarin kanssa tänään jutellessa paljastui, että hän käy juuri kipsitöihin lisäkoulutusta ja voi siis tehdä meille kattoon rosetin. Kannatti avata suu tämänkin haaveen osalta. Sellainenhan on jäljistä päätellen joskus tuossa ollutkin, joten tuntuisi hyvälle palauttaa huone alkuperäiseen asuunsa siltä osin.

Puulattioiden ammattilaisenkin käydessä paljastui iloinen yllätys. Lattia on täysin kunnossa ja hiottavissa. Muutama lauta pitää vaihtaa, mutta työn kokonaishinnasta tuli tarjotessa niin kohtuullinen, että sovittiin päivä heti. Lattian viimeistelytyöt saadaan tehdä itse telan kanssa, kun vaan keksitään millainen maali / lakka laitetaan.

Ja viimeisempänä hyvänä uutisena kerron korokkeesta. Tuli valittua suosituksen perusteella hommaan sellainen kaveri, joka hetken tuumailtuaan ehdotti, miten asian itse tekisi. Suunnitelma vaikuttaa jo tässä vaiheessa niin hyvälle, että voin luottaa lopputulokseen. Olo on, kuin kävelisi metrin maanpinnan päällä. 

Kohti viikonloppua!

26 kommenttia

 1. Eikäääh, huisin hienoa!!! Toivotaan remontin/rakentamisen loppuajaksikin pelkästään näin hienoja uutisia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä ♥ Toivotaan joo. Ainakin, ettei mitään suurempia takapakkeja tulisi ja päästäisiin muuttamaan uuteen kotiin suurinpiirtein aikataulussa.

   Poista
 2. Tästä tulee takuulla upea! Kääk, en malta odottaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Noista kuvista tulee VÄLITTÖMÄSTI mieleen: "kutkuttava tunne mahan pohjassa on ihan järjetön ilo ja onni siitä millaiseen kotiin pääsen kohta muuttamaan" WAU! Hitsi miten pedantteja te olette olleet. Tuosta tulee todellakin upea! Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa postaustasi köökistä!

  Go Team Sateenkaari & Serpentiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Johanna ♥ Meillä on hyvä tiimi. Mä oon pedantti ja pikkutarkka, Janne taas tarmokas ja näkee hyvin suuriakin kokonaisuuksia. Tää on kyllä mielenkiintoinen projekti. Ihan erilainen, kun aiemmat remonttikohteet. Siinäkin mielessä, että keittiötä ei kasata itse. Puustellimiinuksessa on sellainen rakenne rungoissa, että asennus kuuluu pakettiin. Saa nähdä miten Janne malttaa pitää siitä näppinsä erossa;) Raportoin miten homma etenee:)

   Poista
 4. Nyt näyttää siltä, että tästä on hyvä aloittaa, siis jatkaa puhtaalta pöydälltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ! Nyt on tullut koti tutuksi. Tiedetään mitä missäkin on ja mitä mihinkin on tulossa. Hyvillä materiaaleilla eteenpäin:)

   Poista
 5. Uutena lukijana hyppään mukaan kivaan blogiin :) Tsemppiä projektiin, mä rakastan remontoimista ja remontteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Johanna! Kiva kuulla ja tervetuloa :)

   Remonttiasiaa on taastusti täällä luvassa useampaankin otteeseen kevään aikana.

   Kuulemisiin siis :)

   Poista
 6. Aivan mahtavaa! Voin täysin aistia, miten innoissaan olet tästä kaikesta. :)

  VastaaPoista
 7. Voin kuvitella kuinka upea kodista tulee ♥ ja kyllähän tuo remppaaminen kovaa on, ensin pitää repiä vanha pois ja sitten rakentaa uutta. Utta kun tekee niin ei tarvi sitä vanhaa ensin purkaa. Tsemppiä teille hommaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Kovaa hommaa joo. Etenkin, kun joku edellinen on oikonut ja mm maalannut tapettien päälle, rikkonut vanhat kattolistat alaslasketun katon tukipuilla ja antanut asentaa patterit vanhojen jalkalistojen päälle (niitä ei kaikkia saanut ehjänä pois) No - toisaalta tää on oikein hyvä tapa tutustua uuteen kotiin. Tietää mitä saa, kun purkaa epämääräiset kerrokset ja materiaalit pois:)

   Poista
 8. Hyvä tulee! Ihanaa, että saatte säilyttää alkuperäisen lattian.

  VastaaPoista
 9. Huh, olette tehneet jo valtavan työn melko lyhyessä ajassa! Kohta alkaa se paras osuus, kun alkaa käden jälki näkymään valmiina pintana. Tsemppiä ihan hirmuisesti teidän urakkaan! Lopputulos tulee varmasti olemaan todella huikea! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janne on ♥ En mä tuosta uskalla kovin paljon kunniaa itselleni ottaa. Oikeassa oot. Paras on edessä. Täytyy kyllä mennä pian vakoilemaan sinne miten tasoitustyöt etenee. Ei malta olla kovin kauaa poissa.

   Kiitos Jaana ♥

   Poista
 10. Voi että, varmasti kutkuttaa ja positiivinen jännitys kuplii mielessä.
  Meillä on tehty tätä samaa hommaa kesästä asti, eli lähdetty pintaa syvemmälle, mutta se kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaa. Jotenkin voi olla levollisemmin mielin sitten. Tietää mitä sisäilman kautta itseensä hengittää ja mitä materiaaleja on käytetty. Tsemppiä teidänkin projektiin ♥

   Poista
 11. Voi jee. Kuulostaa niin hienolta tuo kaikki. Niin kuin olis tehty jo. :) Hih, itse itken jo seinän kittaamisen kanssa, ja toiset ne tekevät ihan ja vaikka mitä. Ootte huipputiimi. Onneksi tiedän pääseväni katsomaan mahtavaa tulosta aikas pian. Keittiökin vaikuttaa tosi hyvältä jutulta. Onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta muruseni. Tässä pitää muistaa, että toinen sopii toiselle ja toinen toiselle. Jotkut haluaa asua keskustassa kerrostalossa, toiset isossa uudessa omakotitalossa. Toiset tykkää muuttaa valmiiseen, toiset tehdä omaan tyyliin. Te teette teidän ihanassa uudessa kodissa miten parhaaksi näätte ♥ Ja siitä muuten tulee niiiiiiin upea !!

   Poista
 12. Mä oon niin onnellinen sun puolesta! Toi tunne on huikee!

  VastaaPoista