Sisällön tarjoaa Blogger.

TALLINNA: MAJOITUS- JA ILLALLISVINKKI

solo sokos hotel estoria

vanhakaupunki

vanhakaupunki

vanhakaupunki


vanhakaupunkivanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

merilokki

vanhakaupunki kaupungin katot


Käytiin viikonloppuna yhden yön visiitillä Tallinnassa. Appiukko täytti 70-vuotta ja reissu järjestettiin hänelle yllätyksenä. Mukana oli myös Jannen sisko perheineen. Meidän resepti onnistuneeseen minilomaan (nuorison, vaarien ja oman viihtymisen kannalta) on tässä:

- Matkat Suomen lipun alla purjehtivalta Finlandialta (Eckerö Line). Kyllä - mä oon vähän niuho näissä hommissa. Pitää miettiä mihin ne rahat seilaa.

- Hytit matkan ajaksi, että saa tarvittaessa omaa rauhaa. Mä olin onnellinen, kun sain rauhassa lukea, eikä tarvinut etsiä istumapaikkaa hälystä.

- Aamupalavaraus laivalle etukäteen

- Hotelli hyvällä sijoituksella. Eli sillä mikä on mieleen itsekullekin. Meille se oli tällä kertaa tällainen - kokeilimme ja hyväksi havaitsimme uuden Solo Sokos Hotel Estorian. Nuoret pääsivät kaupoille Virukeskukseen, satamasta lähtien kaikki on kävelyetäisyydellä, aamiainen on luksus ja ne sängyt!!

- illallisvaraus Sfrääristä. Luomua, pientuottajia ja rento ilmapiiri. Sfäärin yhteydessä toimii myös putiikki, mistä voi löytää vaatteita tai tuliaisia.

Rähmäisestä säästä huolimatta Tallinna näyttäytyi taas meille kauniina. Matka oli juuri tälle porukalla sopiva. Ensi kerralla mennen Jannen kanssa kaksin. Yövyn pienessä hotellissa jollain sivukujalla, käyn kuvaamassa sen satamassa sijaitsevan vanhan vankilan ja syön V:ssä. Se olisi ehkä ollut appiukolle liian extreme.Mitkä on sun parhaat Tallinna vinkit? 
Vieläkö siitä kaupungista löytyy jotain uutta vai onko kaikki koettu?

10 kommenttia

 1. Sattumalta itsekin olin sunnuntaina päiväreissulla Tallinnassa. Kävimme syömässä Dominicissa (Vene 10), jota suosittelen aivan ehdottomasti! Aivan mielettömän herkullista ja edullista ruokaa, ihanan rauhallinen ilmapiiri, kauniit puitteet, mukava ja osaava henkilökunta. Erityismaininnan annan Rice Caramel Pudding -jälkkärille, se oli taivaallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos - tulitkohan sillä laivalla mihin me klo 12 hypättiin paluumatkalle :)

   Kävin heti googlettamassa Dominicia. Se vaikuttaa hyvälle !! Löytyi myös tuosta Tallinnan 50-parasta listalta ( http://www.rantapallo.fi/ruoka-juomat-viinit/tassa-ovat-viron-parhaat-ravintolat/ ) Täytyy pitää mielessä, kiitos :)

   Poista
 2. Kivat, yksityiskohtaisemmat kuvat kosteasta säästä huolimatta. Kurkkasin tuota Sfääriä ja vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta. Kiitos vinkistä :) Itse tykkään Tallinnassa intialaista ja thaimaalaista ruokaa tarjoavasta Villa Thaista http://www.villathai.ee/ Telliskiven alue on mun mielestä käymisen arvoinen http://telliskivi.eu/et/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sää juu oli kostea, mutta sade oli onneksi sumuista, ei suuria pisaroita. Selvisi, kun laittoi silmälasit laukkuun ja hatun päähän.

   Tuo ravintola on näköjään saanut hyviä arvosteluita kävijöiltä. Thairuoka on ♥ Telliskiven aluekin kiinnostaa. Käytiin viime matkalla siellä Kolm Sibulat ravintolassa syömässä (suosittelen!), mutta muuten jäi alue tutkimatta.

   Poista
 3. Vaikuttipa just hyvältä. :) Mä haluan kans sinne vankilaan. Oon vain kierrellyt rakennuksen seinustoilla toistaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa tietokoneella katselen blogeja.. ja pakko oli tulla kehumaan, kuin hyvältä täällä näyttää!
  Toi sun kuva on ihan tositosi huippu ja kaunis!

  VastaaPoista
 5. Montakohan kertaa mää oon nyt havahtunut siihen että tuijottelen noita punaisia kattoja näistä kuvista. Jotenkin lumoavaa :D Ja samalla kyllä ihmetyttää etten ole itse huomannut, kun varmaan sen kymmenen kertaa olen Tallinnassa käynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! :) Kannattaa ehdottomasti mennä tuonne näköalapaikalle ensi kerralla. Se nimi on Kohtuotsa ja sinne pääsee Raatihuoneen torin kulmasta ylöspäin pikkukujaa pitkin.

   Poista