Sisällön tarjoaa Blogger.

REMONTTI: PALJAAT OVET JA PUHDAS LATTIA

Sillä aikaa, kun me matkustettiin Pariisissa, kävi puulattioiden ammattilainen hiomassa uuden kodin vanhan lautalattian maalauskuntoon. Olen erittäin onnellinen siitä, ettei alettu tekemään sitä itse. En ole varma millainen siitä olisi saatu amatöörivälinein ja -taidoin, jokatapauksessa nyt lopputulos on aivan mykistävän kaunis. Niinkuin kovasti uhosin, halusin remonttia aloitellessa lattiasta ehdottomasti valkoisen. Niin ajattelin vielä tämän viikon torstaipäivänä - ennen, kun kävin illan hämärässä, raksalampun valossa, katsomassa hionnan tuloksen. Ei tuota pintaa raaski peittää. Väritön lakka tai muu vastaava riittää täydelliseen lopputulokseen.

Huomaatteko - olen ennenkin sanonut, että Jannella on erittäin hyvä taito nähdä keskeneräisessä valmista. Niin taisi käydä tämän lattiankin kanssa. Minä syön sanani, myönnän olleeni väärässä ja muutan mielipidettäni. Meille ei tule valkoista lattiaa. 

Lattian lisäksi ihastelin paljaita ovia. Rikotut listat ja rumat levytykset on nyt poistettu kaikista kokonaan. Janne on ollut ahkerana. Nämä nostetaan nyt saranoiltaan ja viedään Tyynelään fiksattaviksi. Jotenkin on alkanut kiinnostaa tuo alkuperäinen värikin, vaikka ensin ajattelin harmaata. Remontin edetessä saa taas kiitellä itseään siitä, ettei ole tullut lyötyä lukkoon ensimmäisiä ajatuksia. Mennään asunnon ehdoilla ja tutkitaan tulosta ennen lopullisia ratkaisuja. Opin taas, että ei koskaan ole ei koskaan.
Muistatko miltä näytti ennen? Kurkkaa tekstit tunnisteella "remontti"


Huomasitteko muuten millaiseksi jätimme keittiön katon? Sieltäpä ei revittykään levyjä pois. Keittiö oli levytetty pienemmillä, neliskanttisilla levyillä, eikä sitä oltu alas laskettu. Ne on jotenkin niin omituinen ratkaisu, että se jopa näyttää hyvälle. Se sai ainostaan uuden maalin pintaansa. 

23 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää ja tykkään etenkin tuosta hiljalleen etenemisestä ja asunnon äänen kuuntelemisesta. Sitä samaa kun osaisi tehdä muillakin elämän osa-alueilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä ! Se taitaa olla ihan toimiva konsepti etenemiselle yleensä.

   Poista
 2. Oho, löytyipä kiva blogi. Meidän ovet on muuten melko samanlaisia, eikä ainakaan vielä entisöidä niitä :)
  http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2015/03/mix-and-match.html
  http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2015/01/pakkosaada-tauti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo totta :D Tietkö mä kävin sun blogissa tänään ekaa kertaa, kun Terhi mun edellisessä remppapostauksessa suositteli sun kirjoittamaa mikrosementtijuttua. Voin sanoa ihan samaa - löytyipä kiva blogi :)

   Upeat on teidän ovet - ne näyttävät erittäin hyvälle noin. Me halutaan kitata meidän ovissa olevat miljuuuuunat naulanreijät ja uusia niiden raastetut / rikotut listat, joten tullaan kyllä maalaamaan ne. Todennököisesti sävyllä mikä on aika lähellä alkuperäistä. Saas nähä:)

   Poista
 3. Ihanaihanaihana! Tässähän rakennusrestauroijan silmäkulma aivan kostuu, jatkakaa vain samaan malliin :-)

  VastaaPoista
 4. Oumai. Niin ihana lattia! <3 ja nuo ovet. Lääh! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö - mä oon joka päivä noista niin iloinen ja onnellinen. Hyvä tulee ♥

   Poista
 5. Ihana lattia! Meilläkin menee keittiöstä ja käytäväaulasta tuollainen ihana vanha lautalattia. Kun me muutimme tähän se oli pahasti tummunut ja niin huonossa kunnossa, että isoja tikkuja jäi sukkiin kiinni. Mekin hiotutimme ja lakkaututimme sen ammattimiehellä. Tuli niin upea ja valoisa lattia. Tykkään, kun puun kuviot näkyvät värittömän lakan alta. Meidän lautalattia on melko harva, mutta olen ajatellut, että ei se haittaa. Meneepähän pullanmuruset lattian rakoihin eivätkä sitten pyöri sukan alla. Ja tiedätkö, meillä on keittiössä vielä sellainen vanha komeron peiliovi. Se on vanhan harmaa. Se on just oikea väri tuollaisille oville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi tuokin väri sopii ovelle oikein mainiosti. Saapa nähdä, kumpaan päädytte. :)

   Poista
  2. Hihiiiiii:) Mäkin suunnittelin, että iltakorpun muruset on hyvä huitaista sinne lattianrakoihin. Tosin meillä niitä suurimpia välejä kitattiin ja siis varmaan jotain jää myös pyörimään sukan alle;)

   Harmaa on hyvä! Erittäin hyvä. Janne ei oo siitä ihan niin innostunut, joten me pähkitään vielä. Lopputulos selviää myöhemmin;)

   Poista
 6. Näyttää kyllä ihan sika hyvältä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Mä oon niin onnessani tuosta pikkukodista. Sinne muutto ei jännitä lainkaan. Päinvastoin - innostuneena odottelen.

   Poista
 7. Aivan ihana lattia! Kunpa meilläkin paljastuisi tuollainen, mutta voihan parketti. Hyvä, ettette peitä tuota kaunista sävyä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi parketti sentään. Oishan lauta ihana, mutta on se hiusin kallis asentaa. Mä luulen, että te saatte upean puulattian sen hiomalla.

   Poista
 8. Ai että mikä lattia, ai että.

  Ihastellaan nyt sitten vuoronperään toistemme lattioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastellaan.

   Eikö ole ihanaa, että on ihastelemisen aihetta. On onnea.

   :)

   Poista
 9. Tuo eka kuva näyttää niin kutsuvalta, kuin ovista pääsisi uuteen, ihmeelliseen maailmaan. Ja tuo puulattia on niin kaunis, että minuakin ilahduttaa päätöksesi olla maalamatta se valkoiseksi ;)

  Mä niin odotan sun Pariisin kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä ensin meinasin, että se on sävyiltään blogiin liian tumma. Laitoin kuitenkin, koska siinä on juuri sitä fiilistä. Kiitos :)

   Kiva kuulla ♥ Joudut tosin ehkä vielä pari päivää odottamaan. Mä taidan välissä kirjoittaa meidän viikonlopusta ja matkavinkit tulee sitten vasta.

   Poista
 10. Aivan ihastuttava tuo lattina! Ei sitä voi kyllä valkoisella peittää. Ihanaa seurata remontin edistymistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin ! Joitan vuosia sitten en olisi mitenkään hihkunut onnesta saadessani tuollaisen, mutta nyt ajatus sen tuomasta lämmöstä muuten valkoisten pintojen rinnalla on kiinnostava.

   Kiva kuulla :)

   Poista