Sisällön tarjoaa Blogger.

REMONTTI - SEURAAVA YLLÄTYS
Mä haluaisin päästä sen ihmisen pään sisään, joka on joskus keksinyt, että puiset peiliovet, puulattiat ja katon koristelistat on juntteja maalaisia juttuja. Että kaupunkiin pitää laittaa muovimattoa, levyä oven pintaan ja laskea katto alas. 

En pysty mitenkään käsittämään eivätkö ihmiset ymmärrä sitä, että jos talo on rakennettu 1902, niin sinä vuosituhannen lopulla remontoiva et todennäköisesti tule olemaan se viimeinen kuka kämppää korjaa. Ihan kunnoitettava ikä. Siihen malliin sitä saisi myös arvostaa ja vaalia.

Tänään jäin kotiin Huilihommiin, kun Janne aamulla lähti uudelle asunnolle. Soitteli sitten mua lounaalle ja käymään. Menin katsomaan miten maalausliike on seinät tasoittanut, katon + leveät kattolistat korjannut ja pistänyt ikkunasmyygit uuteen kuntoon. Se erinomainen työn jälki ei sitten ollut ainoa asia mitä sain ihmetellä. Kaikien ovien levytyksien alta paljastui alkuperäiset(?) puuovet. Joku juntti oli niistä koholistojen reunat höylännyt irti ja naulannut lastulevyt päälle. Janne alkoi niitä tuhoja purkamaan. Sitten rautakaupasta metritavarana puulistaa ja Tyynelästä jiirisaha. Pääsevät ovet vielä arvoiseensa kuntoon. Mä oon ihan fiiliksissä. Niistä tulee niin hienot !!

Aurinkoa,
Laura


ps. arvontaan ehtii vielä!

38 kommenttia

 1. Laura, tuli niin hyvä mieli kun luin juttusi.
  Nyt on asunto hyvissä, tekisi mieli sanoa, rakastavissa käsissä.
  Olen itse ollut joskus restauroimassa 1900-luvun vaihteen asuntoa ja
  tiedän miten hieno tulee, kun kerrostumat kuoritaan ja alkuperäinen asu saa taas loistaa.
  Remontti intoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ mulle tuli niin hyvä mieli, kun luin sun kommentin. Kiitos ! ♥

   Asunto on todellakin rakastavissa käsissä. Mä olen sitä koulukuntaa, joka yrittää korjata arvonsa mukaiseksi, eikä muuttaa rakennusvaiheessa tehtyjä valintoja liikaa. Jos haluaisin asua 50-luvun talossa suoraviivaisten ovien ja neliskanttisten huoneinen kanssa, niin muuttaisin sellaiseen (minkä saatan vaihtelunhalussani vielä joskus hyvin tehdäkin;)) mutta toisen aikakauden asunnon rakenteita en lähde sellaisiksi muuttamaan.

   Poista
 2. Toisaalta ihana juntti, kun on jättänyt ne vanhat sinne alle ;) Toi hiekkapuhallus jossain ovilasissa tuolla takana on kanssa hyvin jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joo on. On jotain vielä pelastettavissa. Vielä ihanampi tosin olisi jos ne olisi ehjät. Harmittaa kyllä ne vanhat listat (joiden kohoavat osat on noiden peiliosioiden reunoista höylätty pois), mutta tehdään ne uusilla osilla ehjiksi taas.

   Lasiovet on ulko-ovet. Tupla/pariovet, joista tullaan asuntoon rapusta sisälle. Ihanat ♥

   Poista
 3. Kylläpäs sieltä paljastuu vaikka mitä aarteita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ♥

   Onneksi kaikki yllätykset tähän mennessä on olleet positiivisia:)

   Poista
 4. VAU ♥♥♥!
  Ihan superia. En kestä kuin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIIN ON ♥♥♥
   Mä oon niin fiiliksissä! Niinkuin mun sisko sanoisi "naama kohta repeää, kun hymyilyttää niin paljon" :)

   Poista
 5. Ihanat ovet!!! Onneksi ei ole kokonaan deletoitu, vielä on korjattavissa. :)

  VastaaPoista
 6. On tuo kyllä uskomatonta, että joku on joskus halunnut tuon kaiken kauniin peittää. Onneksi asunto sai teidät omistajikseen. ♥

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Siis apua Sari - anteeksi. Mä oon hajamielisyyksissäni harpannut kaksi kommenttia yli ja vastaaminen on jäänyt. Olen pahoillani :(

   Kiitos tsempistä !

   Poista
 8. Päädyin tänään Instagramin kautta blogiisi ja selailin lähinnä näitä remonttiin liittyviä postauksia. Ihailin teidän tulevaa asuntoa ja meni hetki kunnes tajusin että tämä on sama asunto jota itsekin katselin viime syksynä kun asunnon osto oli ajankohtaista. Päädyin kuitenkin ostamaan hieman pienemmän mutta about saman kuntoisen asunnon jota juuri nyt remontoin. Oi, tämä oli jo silloin mielestäni niin kaunis asunto ja täynnä ihania mahdollisuuksia. Kivaa nyt päästä seuraamaan millaisen te siitä teette! Onnea siis uudelle tulevalle kodillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jonna K. Mä oon ihan hirveän pahoillani, että vastaaminen on kestänyt. Oon jostain syystä vastaillessani harpannut sun ja Sarin kommenttien yli, vaikka tavallisesti aina meen eteenpäin ihan järjestyksessä. Anna anteeksi :(

   Kiva kuulla, että oot eksynyt instasta blogin puolelle. Ja vielä kivempi kuulla, että seuraat remonttia mielenkiinnolla. Hauska sattuma toi, että oot käynyt samaa kämppää katsomassa :) Onnea ja tsemppiä remonttipuuhiin. Onko edistynyt toivotunlaisesti?

   Poista
 9. On tuo oikeasti ihan älytöntä. Meidänkin rintamamiestalossa tuollaiset peiliovet on jossain vaiheessa vaihdettu sellaisiin karmeisiin kenno-oviin, lastulevyisiin. Vieläpä ruman ruskeisiin. Varmasti ne vanhat käsin tehdyt ovat on poltettu jossain juhannuskokossa. Onneksi keittiössä on ihana siivouskomeron ovi vielä tuota vanhaa peiliovityyliä. Ja navetassakin pari samanlaista, jotka pelastettiin yläkerrasta. Tosin itse olemme ne ruskeat vaihtaneet remontin yhteydessä valkoisiin uusiin peilioviin. Mutta sydän itkee, kun tietää, että sellaiset paljon ihanammatkin voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaarrrg miten pahoinpideltyjä taloraasuja on. Se on kylllä ihmeellinen trendi ollut joskus korvata ihan korjattavissa olevat asiat niihin koteihin kuulumattomin materiaaleihin. Liittyköhän tämä asia siihen miten samaan suuntaiset asiat on tulleet muotiin vaatteissa myös - paljon uutta ja halpaa.

   Poista
  2. Varmaan siihenkin, mutta varmaan myös johonkin sellaiseen ajatteluun, että "kaupasta ostettu on hienompaa". Yks kylän vanha mies sanoi esim. meillä käydessään, että lähes jokaisesta rintamamies talosta meidän kylällä on purettu leivinuuni, kun leipää alkoi saada kaupasta eikä sitä tarvinnut enää itse tehdä. Kakut ja pullat saattoi emäntä hyvin leipoa hellan uunissakin. Sähköuunit kun olivat uutta ja luksusta. Minusta se uunien purkaminenkin on älytöntä. Meilläkin on kaunis sepän takoma peltikuorinen uuni. Onneksi sitä ei ole älytty purkaa silloin aikoinaan. Luulen, että ovien kanssa on ollut samanlailla. Ei nähty omatekoisen arvoa. Haluttiin ostaa "Kaupan ovet". Pöh!

   Poista
  3. Totta! Mun mielestä taas kaikki itsetehty on paljon arvokkaampaa, kun kaupasta saatava. Arvostan ihan hirveästi sitä, miten mahtavia asioita ihmiset osaa tehdä erialoilla. Onneksi teidän uuni oli säästetty. Lämmönkin kannalta ihana asia:)

   Poista
 10. Apua, mulla alkaa remppakuume nousta! Näyttää ihanalta jo tuo vaiheessa oleva tila, joka on täynnä mahdollisuuksia. Lattiat olette kans kaivaneet esiin, aah, tulee niin hieno!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee. Se on kuule kesä justiinsa tulossa ja säkin pääset kohta sinne maalle pistämään hösseliksi:)

   Lattia on ♥

   Poista
 11. Onneksi siitä tuli teidän koti - saa arvoisensa kohtelun.

  VastaaPoista
 12. Onneksi ne on siellä vielä jossain piilossa ja saatte ne aarteet kaivettua esille. Jännää. Tästä tulee kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on jännää :) Onneksi yllätykset on tähän mennessä olleet onnellisia. Vähän kyllä ihmettelen, jos tää menee ilman mitään kömmähdyksiä loppuun saakka ;)

   Poista
 13. Ei voi olla totta :D Että levyä päälle :D :D Eikä se muuten ole pelkkä kaupunkilaisilmiö, kyllä täälläkin on purettu jos jonkinlaista kaiken kauniin edestä pois ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :DDD On varmaan ollut upeaa saada suoraa sileää pintaa.

   Ei varmasti oo pelkästään kaupungissa esiintynyt ilmiö, koska paljon sellaista näki myös hirsitaloissa, kun Tyynelää etsittiin. Tarkoitinkin (en vaan innoissani ehkä osannut oikein selittää;)), että varmaan monessa paikassa, maallakin, on ajateltu silloin että paljon puuta (materiaalia mistä on aina rakennettu) sisältävä koti on liian vanhahtava /maalaishenkinen ja siksi on pistetty uutta upeeta levyä oveen ja muovimattoa lattiaan. Ajateltu, että ollaan nyt uudessa tuulessa mukana.

   Niin se on jännää, miten yhtäkkiä nykyään taas perinteitä arvostetaan.

   Onneksi näin!

   Poista
  2. Onneksi <3 Voi taas hengittää ihmiset kodeissaan, kun ei ihan kaikkea vedetä ympäriinsä muovilla ;)

   Poista
 14. No mutta tässäkin tapauksessa asia koitui teidän hyväksi, kun joku on ollut niin hölmöläinen että on levyttänyt ovet. Jos olisitte alkaneet metsästää uusia vanhoja ovia, olisi homma voinut käydä kalliiksi. Ihanaa suorastaaaaan!! <3 Kivaa viikonjatkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo halvemmaksi se ehdottomasti tulee ostaa listaa, hioa ja maalata, kun hankkia uusia puuovia. Vanhoja tuskin kovin helposti samassa koossa olisi löytynyt.

   Kivaa viikonjatkoa sinne myös ♥

   Poista
  2. Täällä meidän kulmilla on muuten ihan huikean ihana saha, josta saa vaikka minkälaisia listoja!

   Poista
  3. Ahaaa - hei voisin olla siitä kiinnostunut. Meillä olisi tarkoitus niitä ovia kunnostaa tuossa pääsiäisen pyhinä.

   Poista
 15. Mä luulen, että "sisustaminen" on ollut monen kauniin kadotus.

  Ihanat ovet kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä sun kanssa - varmaankin niin juuri on.

   Eikö ♥ Ne on jotenkin noin riivittyinäkin älyttömän kauniit.

   Poista