Sisällön tarjoaa Blogger.

HYVÄÄ, HYVÄÄ JA HUONOA
Tämä viiko on alkanut erittäin tunteellisesti.

Ensin: melkein itkin. Minä. Aivoinfarktista toipuva, osittain sokea, huimauksesta ja toisen puolen raajojen puutumisesta kärsivä ajoin tänään pyörällä töihin. Kypärä päässä tottakai. Enkä edes kovin kovaa, mutta jestas miten hyvältä se tuntui kolmen vuoden tauon jälkeen. Tämän haluan muistaa niinä hetkinä, kun on ankeaa ja olo on huono. Ajokortin menettäneenä pyörällä ajaminen tuntui hurjan vapauttavalle. Uskaltauduin liikenteeseen läpi kaupungin, koska pääsiäisenä tuli testattua Tyynelässä, että polkeminen sujui. En horjunut, en joutunut läheltäpiti tilanteisiin ja nautin. Aurinko paistoi.

Sitten: melkein itkin. Ajoin töiden jälkeen uudelle kodille katsomaan vahaamamme lattian kuivumisjälkeä. Jestas miten kaunis se oli. Paljon parempi, kun mistä olin edes haaveillut. Oven avattuani hyppäsin pari tasajalkapomppua rappukäytävässä. Ilosta.

Viimeksi: melkein itkin. Olin jo lähdössä ajamaan kotiin rempalta. Katselin suojapahvilla päällystettyjä lattioita, kun näin sen. Turkiskuoriaisen. Voi p3!#////>k1€ Ei oo totta! Seuravaksi  siis selvitellään miten tälläinen vanhojen talojen riesa selätetään. Paska tapahtuma, joka melkein nollasi koko hyvän päivän saldon.

Lähettäkää lisävirtaa!
ps. kuten kuvista huomaa - väliovet on viety Tyynelään kunnostettavaksi. Sen asian etenemisestä lisää myöhemmin.

57 kommenttia

 1. Täältä tulee sylin täydeltä, latasin kaikki ihanat vibat noista kahdesta ekasta ja lähetän ne sinulle takaisin <3

  VastaaPoista
 2. Täältäkin iso annos positiivista energiaa! <3

  VastaaPoista
 3. Ja täältä pesee!! <3 Ihana <3 Kyllä niin mielettömän upea koti <3

  VastaaPoista
 4. Mahtava saavutus tuo pyörälläajo! Voin kuvitella tunteen :) ja lisävirtaa tulee täältä sylintäydeltä! <3

  Pakko vielä kommentoida, että muistan ikuisesti, kun meiltä löytyi jauhopunkkeja keittiönkaapista. Voi sitä ällötystä! Hetken päästä silmään osui oudon näköisiä ötököitä, jotka osoittautuivat kirjaskorpioneiksi. Selvisi myös, että niiden ravintoa oli jauhopunkit. Kirjaskorpioneja ei olla meillä sen jälkeen listitty, vaan niiden on annettu rauhassa ruokailla, hyötyhyönteisiä kun ovat. Jauhopunkkienkin määrä on vähentynyt pahvipakkauksia vähentämällä ja hyötyhyönteisten ansiosta. Teidän ongelma tosin ei taida näin luontaisin konstein ratketa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se oli kyllä ihan huima fiilis, kun kurvasin työpaikan pihalle ehjä. Mun matka täältä töihin meinaan kulkee Kiasman ja rautatieaseman ohitse ja Rautatientorin laitaa. Ei ihan hiljaisimpia reittejä.

   Joo noi ötökkäasiat on kyllä inhoja. Hyi! Tänään on yhtiökokous ja selviää onko muilla ollut samaa pulmaa vai kyse yksittäistapauksesta.

   Poista
 5. Oijoi. Onnea pyöräilystä, tuota lukiessa melkein tunsin kuinka tuuli pyyhki kasvoja! <3

  Viheliäiset ötökät. Jotain hyvääkin, että kämppä on tyhjillään, ja myrkytys on nyt helpompi tehdä kuin vasta muuton jälkeen. Ja varmaankin asiassa kannattaa olla yhteydessä taloyhtiöön, harvoinhan kysessä on vain yhden asunnon ongelma? Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Sano muuta! Meillä on helppo tilanne. Lattialistatkin on irti vielä. Myrkyt vaan sinne ja kaappien reunoihin myös. Mutta jos noita on enemmän, niin silloinhan ne vaan muuttavat naapuriin. Heille huonompi homma.

   Me ilmoitettiin asiasta heti ja tänään on yhtiökokous sopivasti, niin eiköhän se ala siitä selviämään.

   Poista
 6. Kylläpä tulinkin iloiseksi noista kahdesta ekasta kohdasta. Onneksi olkoon!
  Mutta nuo turkiskuoriaiset - ihan mun painajainen! Toivottavasti saatte ne häädettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Mun myös. Mä oon jo valmiiksi ihan huolissani mun langoista.

   Poista
 7. Ihanaa, melkein kyynel virähti tuosta pyöräilystä ja vapauden tunteesta. IHANAA! Hittolainen, vihaan kaikkia pikkuötököitä, jotka liikkuvat asunnoissa, yök. Nähdäänkö la ensi viikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Niin mä myös. Maalla ne ei haittaa, mutta kaupungissa kyllä. Inhottavalta tuntuu, että lattialistojen takana voi joku liikkua.

   Ens viikolla nähdään! :)

   Poista
 8. Ihan mahtava juttu tuo pyöräily! Ja lattiat näyttää minun mielestä upeilta. Toivottavasti saatte ötökkä-ongelman ratkaistua. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥

   Lattiasta tuli kyllä tosi hyvä. Onneksi ei alettu sitä maalaamaan.

   Poista
 9. Zaizai, kyllähän tuollainen pyöräilyuutinen lämmittää vanhan silosäären ja spändeksien suurkuluttajan mieltä:-) Itekin saavuin just pyörällä duuniin ja aamukaffen jälkeen hommien pariin. On muuten paljon freesimpi olo, kun tulee pyörällä duuniin verrattuna niihin harvoihin kertoihin, kun joutuu autoon työmatkoilla turvautumaan. 30min ulkoilu laittaa kropan hyvin jytäämään:-) Ens viikon lauantaina tuupataankin sit pyörä ja kuski flygariin ja suunnataan Italiaan 1,5 viikoksi ajamaan, parhautta=D Kireitä ketjuja & pyöräilyn iloa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Tomi vanha silosääri!

   Joo on todella paljon freesimpi olo, kun menee pyörällä. Ruuhkasporassa tuijottaisi todennäköisesti vain puhelintaan. Pyörällä kulkiessa saa veren kiertämään ja virkistyy.

   Parasta Italian matkaa! Nauti mahtavista maisemista ja lämmöstä!

   Poista
 10. Pyöräily on ihanan vapauttavaa, stressi katoaa toisin kuin ratti kädessä. Toivottavasti turkiskuoriaisetkin katoavat, tsemppiä ja lattia on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Autoilua mä kyllä kaipaan toisinaan. Etenkin sitä, etten olisi aina niin riippuvainen muista, kun en pääse edes Tyynelään kovin kätevästi ilman kuskia. Bussi sinne kuljee pari kertaa päivässä, mutta oishan se aikamoinen matka matkustaa ensin 1,5h Saloon, siellä kauppaan ja sitten vielä hypätä bussiin. Ja sama toiseen suuntaan.

   Kiitos ♥

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina ♥ Vaikka remontti onkin raskasta aikaa, niin lopputulos on ihana.

   Poista
 12. Upea lattia.

  Ja hus hus kaikki ökkimönkiäiset!!

  VastaaPoista
 13. Piti ihan tulla ihastelemaan koneeltakin lattiaa... On se upee!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Olisit nähnyt mut, kun oven avattuani hypin tasajalkaa rappukäytävässä. Pyöräilykypärä vielä päässä tietenkin:)

   Poista
 14. Hienoa tuo pyöräily :) voimaa ja virtaa kevääseen. Toivottavasti ne kuoriaiset ymmärtää muuttaa muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kiitos Anne ♥

   Toivotaan! Meiltä ne tulee ainakin pian saamaan sellaiset myrkyt, että ihmettelen, jos eivät lähde.

   Poista
 15. Ihan mahtavia asioita noi kaksi ensimmäistä. Iloitsen sun puolesta <3 Toi viimeinen onkin sitten ihan syvältä, mutta jos jotain hyvää pitää asiasta löytää, niin onneksi huomasit mönkiäisen tässä vaiheessa. Voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna ♥

   Joo eihän tyhjän kämpän myrkyttäminen ole yhtään niin vaativa homma, kun tavaroila täytetyn. Sitten vaan jalkalistat tiivisteineen paikoilleen ja toivotaan, ettei tavata niiden kanssa enää koskaan.

   Poista
 16. Teidän kodista tulee kyllä upea! turkiskuoriaiset on vanhoissa taloissa vissiin aika yleisiä. Olen itsekin asunut yhdessä, missä näitä pieniä oli. Hyvin vain pakkaa tavarat laatikoihin ja pois lattialta. Niiden kanssa oppii elämään kyllä :) mutta ei ne kivoja ole ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Niin on. Toikin talo on 1902 rakennettu, eikä todennäköisesti ihan niin tiivis. Me massataan jalkalistojen taustat ennen niiden paikoilleen kiinnittämistä. Mä olin itseasiassa suunnitellut laittavani langat lattialle pinnoon vanhoihin matkalaukkuihin. Saa nähdä mitä niiden kanssa nyt käy.

   Poista
 17. Huis pois kuoriaiset, kyllä myrkyttäjät ne selättävät, kunhan koko taloyhtiö hoidetaan samalla. Ja sitten onkin jäljellä enää ihanaa. Pyöräilyä ja se upea lattia. Ja tuota ulko-ovea! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivotaan, että taloyhtiössä ajatellaan asiasta samalla tavalla.

   ♥ ♥ ♥

   Poista
 18. Ihana lukea ilosta, jonka koit! Voin vain yrittää kuvitella tunnetta! Lattia on huippuhieno, nyt vaan öttinkäiset hiiteen!

  VastaaPoista
 19. <3 <3

  Yhdestä ei vielä kannata huolestua. Säilytät sitten jatkossa langat ja muut tiiviisti pusseissa tai muovilaatikoissa tms...

  http://www.hyonteismaailma.fi/torjunta/tekstiilikuoriaisten-torjunta/

  Minä selvitin oman paniikkini taannoin Baygonin aerosolilla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ♥

   Kiitos Tiina. Eiköhän tää tästä. Lankojen säilytys vaan pitää varmaan ajatella uudestaan, kun olin suunnitellut niitä lattialle vanhoihin matkalaukkuihin.

   Poista
  2. Ostat vaan Minigrippejä sinne matkalaukkuun ;) Mulla on Ikean vastaavissa kaikki.

   Poista
  3. :DDD Tietkö mä veikkaan, ettei ihan minigripit riitä. Lankoja on tällä hetkellä kaapillinen. Matkalaukkuja viisi.

   Poista
  4. Riittää riittää! :D Saat tyhjiöpakattua ne kun laitat sen pussin melkein kokonaan kiinni ja painat ilmat pois - se pussi vetää ittestään ittensä lyttyyn. Mulla on joku kuus pahvilaatikollista täynnä muovipussitettuja lankoja :DDDD

   Poista
  5. En saa jostain syystä linkitettyä mutta Ikean Istad-pusseissa on muistaakseni neljän ja kuuden litran kokosia. Niihin mahtuu jo useampi lankakerä tai -vyyhti :)

   Poista
  6. Tyhjiöpakkaus on erittäin hyvä idea !

   Kiitos myös pussivinkistä. Täytyy lähteä ostoksille :)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ♥ ♥

   Siitä mä olen kyllä ihan kamalan onnellinen. Vahaaminen oli helppoa ja omien käden jälkien näkeminen tekee iloiseksi.

   Poista
 21. Ihania nuo sun itkunaiheet 1 ja 2! Upeaa, iloitsen pyöräilystä ja lattioista kanssasi. Meilläkin on ollut turkiskuoriaisia, aluksi oli kammottavaa, mutta kyllähän vanhoissa taloissa kaikenlaisia asukkaita saattaa olla. Kuoriaiset saa pidettyä kurissa, kun ei toisaan säilö lattianrajassa mattorullia tai lankoja tms. Ja kyllä tietty taloyhtiön laajuinen myrkytys tepsii myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))

   Joo onhan ne ällöttäviä. Onneksi ei ole mitään valtavaa invaasiota vielä havaittavissa. Ehkä mä selviän ;)

   Poista
 22. Tosiaankin hyvää, hyvää ja huonoa. Tai huippuhienoa, ihanaa ja ällöä! Mahtava sinä, oon niin iloinen sun puolesta tuosta pyöräilystä. Ja tuo teidän lattia on upea, kuten koko asunto. Ötökät kotona on inhoja. Tai hämähäkit mulla vielä menee (yksi hyvin harvoin), mutta ei muut. Jotain riisihäröjä meille kerran tuli, mutta onneksi saatiin pois heittämällä ihan kaikki kuiva-aineet pois, desinfioimalla ja sen jälkeen purkittamalla kaikki mitä ostettiin. Jonkun aikaa tuli riisit yms tökättyä oston jälkeen pariksi päiväksi pakkaseen ihan varmuuden vuoksi =) Toivottavasti saatte turkiskuoriaiset katoaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvin sanottu - tää todellakin on huippuhienoa, ihanaa ja ällöä :D Nyt on kolme pyäräilykertaa keskustassa takana, olo on onnellinen ja niitä kuoriaishavaintoja ei ole kuin se yksi. Janne myrkytti lattialistojen taustat, seuraavaksi ne tiivistetään ja laitetan listat paikoilleen. Toivottavasti pysyvät poissa.

   Poista
 23. Voi miten ihanasti kirjoitit, vaikka tekstistäsi huokuu, että olet käynyt kovia läpi!
  Kaunis ja huumorintajuinen kirjoitus!
  Kiitos siitä!
  Ja iloa ja vautia pyörällä polkemiseen... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja sun kauniista sanoista ♥ Tuli hyvä mieli ! Erityisen mielissään oon siitä, että huumori paistaa läpi. Se on se mun tärkeä juttu. Vaikka joskus joku nyppiikin, niin yleensä huumorilla niistä selviää ja hetken päästä tuntuu jo helpommalle. Nyt ei enää yhtään niin kamalasti ahdista ne kuoriaiset. Ei ole näkynyt, kuin yksi. Ja pyörän pyörät rullaavat entistä paremmin. Olen uskaltanut polkea jo monena päivänä. Kohta hurautan taas toimistolle:) Kiitos tsempistä ja iloa viikonloppuun ♥

   Poista