Sisällön tarjoaa Blogger.

YKSIÖN KYLPYHUONEEN REMONTTI
Mistä tietää mikä on luovuttamista ja milloin olet vain kyllin viisas turvautuessasi ammattilaisen apuun? 

Kuten aiemmin kerroin, löysin ihan täydellisen kunnostustavan meidän kylpuhuoneeseen. Tuote on kuluttajamyynnissä, uusia vesieristeitä ei tarvita ja värisävyjä on 56. Hurraahuuto mikrosementille!

Me ollaan sen verran remontteja tehty, että uskoin meidän saavan tämänkin tehtyä. Kuulin, että tärkeintä tässäkin (niinkuin monessa muussakin kunnostuksessa) on kunnon pohjat; huolellinen pesu ja rasvatahrojen poistaminen parantavat massan pysymistä ja kestoa. Sen jälkeen vaan aikaaa (kuivumiskertoihin) ja kärsivällisyyttä. Done.

Sitten aloimme tuumaamaan asiaa uudestaan. Kylpyhuone on niin kummallisen mallinen, että siinä on yhteensä kymmenen kulmakohtaa. Kyllä - kymmenen. Alkoi pelottamaan miten siitä voisi kunnialla selviytyä. Otin uudelleen yhteyttä SBL Decorin myymäläpäällikköön, joka järjesti meille yhteyden erään heidän asentajan kanssa. Jani kävi meillä kohdetta katsomassa ja tultiin siihen tulokseen, että homma tehdään yhteistyössä. Nyt on kilut ja kalut purettu, ensimmäinen tasoituskerta vedetty ja jännitys huipussaan.

Töiden alettua huomasimme, että olisimme tehneet jo ensimmäisen virheen. Olisimme yrittäneet tasoittaa liian huolellisesti vain saumakohdat kaakeleiden tasalle, emmekä olisi ronskisti ylivetäneet leveän lastan kanssa niin, että seinän mahdolliset korkeuserot saadaan tasoitettua. Alan olla sitä mieltä, että tämä työstä maksaminen ei suinkaan ole luovuttamista, vaan tervettä järkeä.

Hyvästi ruma peilikaappi, kirjavat harmaat kaakelit, ruskea lattia ja kelmeä valo.

Kylpyhuoneprojekti toteutetaan yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan.

Kuvissa kylpyhuone ennen aloitusta ja ensimmäisen kerran tasoitettuna. Kuvat, joissa näkyvät neliskanttiset värimallit, ovat SBL Decorin Vantaan myymälästä.

14 kommenttia

 1. Mun tekis niiiiiin mieli vetäistä tällä sementillä meidän kylppäri. En vaan tiedä tohtisinko, kun ei se nyt ihan kauhean karmea ole. Puoliksi siniseksi laatoitettu 2000-luvun alun lasitiilet ei vain satu olemaan mun juttu. :/ Tästä tulee hieno ja peukkua ammattilaisen palkkaamiselle - välillä on hyvä ajatella järjellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin ensin mietin, että en tohtisi. Tuntuu aina tylsältä korjata ehjää. Mietittiin kuitenkin, ettei tehdä nyt tässä kompomissia, kun muukin asunto tulee tehtyä kokonaan laadukkaasti valmiiksi. Mä oon sellainen, että jään kiinni helposti ideoihini ja aina kylppärin oven avatessa olisi kuitenkin ärsyttänyt :D

   Nyt odotan innolla lopputulosta:)

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa niin hyvältä tuotteelta! Olen kuullut siitä aiemmin, ja meinasin käyttää sitä meidän keittiön välitilan laattojen päällystämiseen. Koska työstämisvaiheita tekniikassa on kuitenkin paljon, päädyin tavalliseen laastiin ja röpelöiseen jälkeen, joka toimiikin keittiössä.
  Jos pitäisi suihkutila/ vessa tehdä, niin mikrosementtiä ehdottomasti! Kuinkakohan moni kylppäri tällä tuotteella vielä pelastetaan :) Kiva seurata projektinne edistymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikuttaa ! Moni on tästä hyvin kiinnostunut. Mä myös puhuisin nimenomaan pelastamisesta:) Oon samaa mieltä myös työvaiheiden määrästä. Sillä me juuri ammattilainen apuun pyydettiinkin. Ettei tuu liian yllättävä lopputulos :D

   Teidän keittiön valitilasta tuli hieno ! Se oli just oikea ratkaisu siihen.

   Poista
 3. Wautsi! Mä niin myös haluisin laittaa meidän kylppärin uusiksi, mutta se on vain mahdotonta :( buuhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vau ja jännää ! Nää remontti hommat on aina samaan aikaan ihania ja kamalia. Vähemmän kamalaksi sen tekee nyt tuo ammattilainen:) Harmillista, ettei teidän kylppäriä oo mahdollista uusia:( Toivotaan, että joskus saat sellaisen, ku itse toivot!

   Poista
 4. Siitä tulee niiiiin hieno! Voi että.

  VastaaPoista
 5. Hmm, tässähän vois olla ideaa meidän kylppäreihin. Meillä kävi just näin talon ulkovuorauksen vaihdon suhteen. Piti tehdä ensin itse, mutta kylmä keli, aikapula ja haastavat kohde - kirvesmies tuli ja jäi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, jos tästä on apua teidän remppasuunnitelmissa:) Mä laitan tietoa hinnoista, homman sujumisesta ja käyttökokemuksia myöhemmin.

   Peukku itsensä kuuntelemiselle! Onneksi ihan kaikkea ei ole pakko tehdä itse.

   Poista
 6. Me päädyimme mikrosementtiin keittiön välitilassa, ja ollaan oltu kyllä tyytyväisiä valintaan. Näyttää todella kivalta ja on helppohoitoinen, eikä enää tarvitse hinkata saumoja puhtaaksi :D Mielenkiinnolla odotan lopputulosta teidän kylppärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla !! :) Saumat - juuri niiden vuoksi tää kuulostaa aivan täydelliselle ratkaisulle. Meillä ei ole saumoja nykykodin keittiössä, eikä tule uuteenkaan. Edellisessä oli ja niitä ei ole ikävä ;)

   Poista
 7. Ei tosiankaan ole luovuttamista, vaan aina on hyvä vaihtoehto luottaa suomalaiseen ammattitaitoon ja työllistää kotimaisia tekijöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisen työntukeminen on mulle sellainen juttu, että hyvin pystyn perustelemaan sillä tämän luovuttamisen ;) No ei vaan :) Sitä kyllä hoin itselleni siinä vaiheessa, kun mietittiin, että eikö tosiaan tehdä työtä itse. Kyllä se siinä vaiheessa on parempi luottaa ammattilaiseen, kun ei ole ihan varma omista kyvyistään. Ettei tule entistä kamalampi lopputulos :D

   Poista