Sisällön tarjoaa Blogger.

KIERTEESSÄ : NYT REMONTOIDAAN MAALLA


Se oli oravanpyörä, eikä tullut yllätyksenä.

Koska meillä on menossa vähennys, pienennys, pyrkimys kohti yksinkertaisempaa elämää ja pienempää kaupunkikotia, olemme tuoneet kalusteita maalle Tyynelään. Järkeilimme esimerkiksi, että kirjahyllyä on turha säilyttää kaupunkiyksiössä. Se ei ole millään lailla dynaaminen huonekalu, joka olisi aktiivisesti käytössä. Lähinnä seisoa jököttää staattisesti olohuoneen nurkassa.

Kuitenkin ennen sen sijoilleen asettamista, piti olohuoneen lattia maalata. Huone siis tyhjennettiin keittiön puolelle ja siitä se hullunmylly alkoi. Olemme kuitenkin selvinneet siitä hengissä. Näin se kävi.

- kaupungista tuotiin kirjahylly, sohva ja sänky
- Tyynelän olohuoneen sohva ja sänky muuttivat yläkertaan
- yläkerrasta sohva myytiin pois
- olohuone tyhjennettiin keittiöön
- lattia ja listat hiottiin, maalattiin kolme kertaa
- samalla maalattiin pönttöuunin tausta
- päivät pakoiltiin maalinkatkua 
- nukuttiin yläkerrassa naakkojen kavereina

Jos enää koskaan muutan, toivon, että se on tänne Tyynelään. Eilen alkuyöstä saunanlauteilla puolitosissaan puhuttiin, että se voisi olla 2019.

Viime yönä vetäisimme unta kellon ympäri. Tuli tarpeeseen.

27 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitusvirhe paholainen pakotti kommentin poistoon. Piti vaan sanomani, että olette te ahkeria ♥

   Poista
  2. Puolipakon edessä on oltava :) Ensin pohdittiin, että jätettäisiinkö lattian maalaaminen toiseen kertaan, mutta oishan se ollut melkoinen homma lähteä ensin kasaamaan, sitten taas purkamaan ja kasaamaan kirjahyllyä pois huoneesta. Tehtiin nyt kerralla kunnolla. Maalia on nyt kolme kerrosta ja vaikuttaa, että se riittää. Jännityksellä odotan tuon kuivumista :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anne ♥

   Olohuone raikastui huomattavasti. Uskon, että näyttää aika kotoisalle, kunhan kuivumisaika on mennyt ja pääsen kirjahyllyä kasaamaan.

   Poista
 3. Olen usein huomannut tämän remontoimis- tai ainakin möbleeraamiskierteen kotona, mutta näköjään se voi ulottua eri kotien välillekin! Teillä ei lopu hommat kesken, mutta ei varmaan ole tarviskaan. Projektit on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :DDD Näköjään voi :)

   Projektit on kivoja, kun lopputulos on näin mieluinen.

   Poista
 4. Oi, on niin kaunista ja kotoisaa. Ihana turvasatama tuo varmasti kaupungin kiireiden keskeltä matkaavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka ♥

   Tuli todella kauniin valoisaa verrattuna siihen punaiseen lattiaan, joka tässä aiemmin oli.

   Turvasatama on just oikea sana ! :) Sanoinkin tuossa Jannelle juuri, että miten onkaan taas ollut olo ihan ok, vaikka kiirettä on ollut. Tyynelässä on niin rauhallista ja pää saa levätä.

   Poista
 5. Alkuyöstä saunanlauteilla. Oi. Sellaista kaipaan.

  (Yksi kompromissi meidän asunnon vaihtoon liittyi, ja se on se, että saunaan ei enää pääse silloin kuin haluaa. Mutta se on aika pieni paha kuitenkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se hetki jolloin eniten tuntuu rakkaus. Meillä ei ole saunassa edes valoa. Siellä pimeässä yhdessä istuessa on hyvin turvallinen ja onnellinen olo.

   Se saunattomuus voi olla hankalakin homma, jos siihen on tottunut. Me ollaan huomattu, ettei kaupunkikodissa enää kaipaa saunaa, kun Tyynelässä saa tuon tunteen. Toivottavasti te olette kuitenkin saaneet varattua oman saunavuoron:)

   Poista
 6. Odetellaan, et nähhään lopputulos. Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan :) Mua jännittää ihan hulluna, että millainen jälki on kuivuttuaan ja tarvitseeko vielä lisää maalia. Toivon, että ei ja kohta saisi jo nostella tavarat paikoilleen :) Halit !

   Poista
 7. Oi, unelmien Tyynelä <3 Ihana lattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde ♥ Lattiassa on niin kaunis vanha lankku, että ei raaskittu sitä kovasti edes hioa. Pinta vaan, että maalille olisi otollinen pohja.

   Poista
 8. Minäkin katsoin, että onpa ihana lattia. Onko se nyt valkoinen vai vaaleanharmaa? Passaapa hyvin tuollainen tumma pönttöuunin taustaksi. Ja noista korkeista jalkalistoista tykkään ihan hullunlailla. Tahtoo kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Siitä tuli kyllä todella mieluinen. Maali on valkoinen - sellainen harmaaseen taitettu, ei kellertävä. Ja pönttöuuni tulee kyllä nyt huomattavasti paremmin esiin tuossa paikallaan. Eiks oo pahoja nää remonttipostaukset, saattaa itseäänkin remonttikärpänen puraista ;)

   Poista
 9. Tyynelään olikin mukava asettua oikein asumaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oliskin ♥ Ehkä joskus. Siihen asti tällainen järjestely on omiaan. Sopii meidän elämäntilanteeseen nyt hyvin :)

   Poista
 10. Naurattaa se mielikuva, kuinka olette naakkojen kanssa nukkuneet siellä yläkerrassa, toivottavasti ne eivät sentään kissojen tapaan tule pään päälle nukkumaan (heräsin aamulla siihen, että minulla oli karvainen kehräävä hattu). Täällä on samanlaisella tohinalla tehty pihajuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Joo nää ei tule päälle, eikä pure varpaasta. Ihan keskenään vaan kujertavat siellä hormissa olevassa pesässään joka kerta, kun äiti laskeutuu piippua alas ja on ruokaa tuomassa.

   Sellainen kehräävä karvahattu on varmaan hyvin kätevä talvisin :)

   Poista
 11. Huh teitä! Tullaan kuukauden päästä kattomaan, mihin saakka ootte ehtineet. <3

  VastaaPoista
 12. Tuo hieman kiiltävä valkoinen lattia tuo raikkautta tilaan ja se näyttää pinnaltaan puhdistusystävälliseltä.

  Vai muutto Tyynelään ajatuksissa sitten joskus. Teillä on niin mukavaa, kun voi asua mielensä mukaan kahta kotia. Molemmista saa ne parhaudet. Meillä oli tietysti ihan eri fiilikset kun mentiin kahden kodin väliä ennen tänne muuttoaa, mutta ymmärrän hyvin kahden näin erilaisen kodin viehätyksen. Ja onpahan paikka minne vetäytyä pysyvästikin jos siltä tuntuu, aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo. Ihanasti ♥ Toi tapettikin näyttää musta nyt aivan toisenlaiselle. Erottuu senkin selkeät kuviot entistä paremmin.

   Joo. Sitä on palloteltu koko Tyynelän ajan - eli noin neljä vuotta. Ollaan puhuttu, että tuntuu hyvälle laittaa paikkaa, joka tulee olemaan aina. Vaikka muuten ollaakin vaihtelunhaluisia, niin Tyynelää en koskaan myisi pois ja vaihtaisi toiseen. Siellä on niin hyvä olla. Rakas meille.

   Hyvin usein on hyvin vaikeaa lähteä kaupunkiin, vaikka sinnekin saapuessa on aina hvyä olla. Saa nähdä tuleeko meille joskus se tunne mikä teillä oli. Sitten pitää toimia.

   Poista
 13. Meillä on 120 m2 kuolinpesä siivottavana ja laitettavana. Tämä teidän tyynelä näyttää onnelalta siihen verrattuna. Joka paikka on noessa ja liassa. Mietityttää. Oma lapsuudenkotini, jaksanko pitää sen?

  VastaaPoista