Sisällön tarjoaa Blogger.

MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN

MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
[ kaupallinen yhteistyö: Suomen Betonileimasin ja Pisarameri Oy ]


Perun sanani. Eilen meinasin kirjoittaa siitä miten tuntuu epätoivoiselle. Sen fiiliksen tietää jokainen remontoija. Se saapuu jossain vaiheessa härnäämään positiivistakin tyyppiä. Fiilikset ailahtelevat ilosta ja onnesta epätoivoon. Eilen aamulla olin ankea. Tuntui, että tehtävää on liian paljon. 

Aamusta saapui kuitenkin putkimies paikalle ja mikrosementin asentaneen Pisarameren Jani Vaittinen tarkistamaan tulosta. Mä taas tihrustin itkua ihatellessani lopputulosta. Kylppäristä puuttuu vielä silikonit, peili, valot, suihkuseinä ja allaskaappi hanoineen, mutta se on nyt jo ihan täydellinen. Vaikka valaistusta ei vielä ole, halusin ottaa jo kuvan ja näyttää tämän teille. Mikrosementtipinta on elävä, rouhea ja ehkä vähän yleellisenkin näköinen. Aivan upea! 

Juttelin Janin kanssa työmenetelmistä, että osaisin jotain teille kertoa - varsinaista mikrosementtiä oli liipattu pintaan neljä kertaa. Välissä oli kaksi hiontaa, lopussa yksi. Lattiaan tuli mikrosementtiä kolme kerrosta ja kaksi hiontaa. Kokonaisuus lakattiin kahdessa vaiheessa ja yhteensä viisi kertaa. Katto maalattiin kahteen kertaan valkoisella. Huh huh. Tällaisen hienosäätöä paljon vaativan homman tekeminen kysyy todella paljon kärsivällisyyttä ja aikaa. Mun onnekseni Jani vaikutti heti niin työstään tarkalle miehelle, että mun ei tarvinut olla yhtään huolissaan työn jäljestä, vaikka yleensä olen se pikkutarkka niuhottaja. En kertaakaan joutunut huolestuneena kyselemään miten mikäkin kohta hoidetaan.

Tällä on tänä aamuna myhäilty. Sekä mahtavaa lopputulosta, että lähtötilannetta. Meillähän oli aluksi ajatus tehdä tämä työ itse. Nytpä olisi hieno olla näkemässä millainen räpellys siitä sitten olisi tullut. Ammattilainen on aina ammattilainen.

Täytyy tunnustaa - meillä alkaa olla remonttiuupumusta ilmassa. Näin pommikuntoisen asunnon kunnostamisessa on kyllä aivan valtava työ - mitä sitä kiertelemään. Aikataulut ovat venyneet ja muutto viivästynyt. Tätä on nyt väännetty helmikuusta saakka. On purettu, hiottu, putsattu, maalattu, ja imuroitu satoja kertoja. Jotain itsesuojeluvaistoa on näemmä ollut, että ollaan älytty ottaa ammattilaisten apua vastaan. 

Pisarameren tyypeille mä oon järjettömän kiitollinen, että puristivat tämän kasaan tällaisessa ajassa ja mahdollistivat sen, että ehkä ennen juhannusta päästään muutamaan. Se on hienoa, että tällaisia tyyppejä löytyy. Tässä kohteessa laskettiin ainoastaan kuivumisaikoja. Sillä, oliko sunnuntai, ilta vai kello seitsemän aamulla, ei ollut väliä.  Me ei aikataulumme kanssa oltu ehkä ihan niitä ihanimpia asiakkaita. Minä sitä itsekseni taivastelin ja Jani sen sitten ääneen sanoi, että kyllä tällaisten projektien läpi vieminen vaatii apua ja kärsivällisyyttä myös siltä rakkaimmalta. Oli sitten kyseessä oma tai asiakkaan asunto. Päivät ovat pitkiä. Voisin kai sanoa, että remonteissa se rakkaus punnitaan. (En edes halua ajatella mitä se olisi sitten rakennuttaessa ;))

Kiitos Jani, Sanna-Maarit, Janette Aho ja Jussi Wikberg, että olette tehneet näin hienoa työtä. Kiitos blogiyhteistyöstä myös SBL Decorille, jonka kautta löydettiin näin hyvä asentaja ja ostettiin materiaalit.
Remontista lisää tunnisteella "remontti". Siellä myös "ennen" -kuvat. Lisäkuvia tulossa myöhemmin, kunhan saadaan valaistus kuntoon. 

Kylpyhuoneprojekti toteutetiin yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan. Jos innostuit tästä, niin SBL:n asentajat ja yhteystiedot löytyvät täältä.

27 kommenttia

 1. Ihana kuulla, että olette tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Minä olen tällä aiemminkin "marissut" siitä, että haluaisin meidänkin kylppäriin tuon mikrosementin. Noh, juuri tänään saimme kuulla, että joudumme saunan puolelle tekemään hieman kallistuksia uusiksi ja samalla pitäisi miettiä jonkinlaista pikkubudjetin rempparatkaisua (voi harmi), jossa ei tarvitsis kaikkia kaakeleita repiä irti. Muistin taas tämän ja nyt olen onnellinen! Ja kiitti tuosta listauksesta - sieltäpä löytyi mun onneksi myös Kuopio! Tsemppiä loppumetreille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäkysymys x 2: Laitoitteko myös lattiaan mikrosementin? Mikä sävy tuossa seinässä mahtaa olla?

   Poista
  2. Jes! Kiva kuulla, että tästä oli sulle apua:) Mielenkiinnolla odotan teidän värivalintoja, jos tähän ratkaisuun päädytte. Me mietittiin ensin, että lattiaan olisi tullut punaista, mutta mentiin sitten tällä. Pyyhkeillä jne saa sitten vaihtelua aikaan.

   Lattiassa on myös mikrosementti. Seiniin tuli muistaakseni väri nimeltä Plata ja lattiassa on Pizarra.

   Poista
  3. Moi Maru! Korjaus - Janne on sitä mieltä, että seinässä olevan värin nimi on Blanco.

   Hitsit. Tein tilauksen paikan päällä, eikä mulla nyt ole tässä siis mustaa valkoisella siitä mikä värin nimi oli. Mä tarkistan sen sieltä vielä.

   Poista
  4. Moi! Me tilattiin seiniin nyt tuo Plata. Lattian värivalinta on vielä vähän hakusessa. Olis tehnyt mieli hullutella ja ajattelin seiniin sellaista vanhaa roosaa. En kuitenkaan uskaltanut. Teidän projektista on ollut kyllä tosissaan hyötyä tähän omaan pähkäilyyn - sain miehen vakuuteltua, kun näytin täältä kuvia. :)

   Poista
  5. Jes! Mä oon ihan innoissani siitä, että tästä yhteistyöstä on todella ollut muillekin hyötyä ja nään millainen teille tulee. Vanha roosa olisi ollut ihana. Mäkin mietin sitä lattiaan valkoisen pariksi, mutta mentiin varmemmalla.

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä, ilman valoakin! Onnea hienosta muutoksen onnistumisesta jo nyt. Meillähän ei ilman ammattilaisia tapahtuisi kotona mitään, joten iso hyvähyvä sille, että voi antaa remonttinsa hyvillä mielin muille tehtäväksi.

  Kyllä se kaikki, Laura darling, valmiiksi tulee. Ajattele, juhannuksen jälkeen asutte jo siellä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehkä pikkuhiljaa olisi hyvä edes tietää millaiset valot sinne meinaisi laittaa :DDD

   Kyllä se siitä. Vaikka tietty harmittaakin, ettei päästä vieläkään muuttamaan. Kärsimätön ei jaksaisi odotella enää.

   Poista
 3. Kyllä täytyy todeta että mahti tuote tuo mikrosementti!! Kiitos vielä keran kun toit sen tietooni!!
  Uusi koti saa toivottavsti pian sitä kylppäriin.. Kunhan ensin nykyinen koti menee kaupan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo ! Samaa mieltä !

   Kiva kuulla, että tästä projektista on myös muille iloa ja apua :) Hitsit - mä en oo ees älynnyt, että te ootte muuttamassa. Oon niin huonosti lukenut kiireissäni blogeja viime aikoina. Mä pidän peukkuja teille ja talokaupoille ♥

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä ♥

   Eilenkin seisoin siellä taskulampun kanssa ihastelemassa :)

   Poista
 5. Tosi kaunista jälkeä <3 Kyllä kannatti valita tuo pintaan, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Tunnistaa, että on ollut ammattilainen asialla ♥

   Me ollaan saatu monet hyvät naurut miettiessä millainen me oltais saatu aikaan :D Jos mulla olisi pieni neliskanttinen vessa (ilman ihmeempiä kulmia ja kommervenkkejä) niin olisin ehkä voinut yrittää. Tai ainakin jos olisi käynyt sen kurssin tuon työstämisestä. Kyllä toivoisin, että jonain päivänä olisin vielä taitavampi näissä remonttihommissa.

   Poista
 6. Tsemppiä turnausväsymykseen, sitä on havaittavissa täälläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Mahtavaa, että te saitte muuttoluvan. Oon onnellinen teidän puolesta ♥

   Poista
 7. Tosi upean näköinen! Tuo mikrosementti on siis ilmeisesti sellainen, joka on ammattilaisen tehtävä? Mulla on edelleen tuo meidän pikkuvessa remppakohteena, mutta onhan tässä onneksi näitä isompiakin kohteita, joihin purkaa intoaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Mä oon niin onnellinen tästä, vaikkei siellä ole vielä edes valoja.

   Mikrosementin voi asentaa myös itse, tuote on siis kuluttajamyynnissä. Me ei vaan tohdittu lähteä hommaan, kun meidän kylpyhuoneessa on kymmenen kulmaa (Kyllä! Hieman erikoisen muotoinen!) Arvellutti, miten ne olisi saanut siistiksi kaikki.

   Sä oot kohta samassa tilanteessa, kun me - joka paikassa kaikki kesken :DDD

   Poista
 8. WAU! Tekisi niin mieli uusia pikkuwc myös meillä ja olen (ollaan?) pohtinut mikrosementtiä tänne. Mietin vain itsekin sitä voisimmeko asentaa itse, sillä työ on arvokasta ja tuo pikkuruinen tila on meillä todella vähällä käytöllä ettei raaskisi laittaa siihen tuhottomasti kaiken muun rempan jälkeen rahaa. Onkohan siinä kuinka suuri mahdollisuus epäonnistua jos kokeilisi ;) Pikku puuhaa kesälomalle ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIKÖ :) Mä oon niin fiiliksissä tästä.

   Hei Suomen Betonileimasin järjestää mun käsittääkseni kursseja tän asentamiseen. Se ois kiinnostanut, jos meidän aikataulu olisi ollut tämä. Kannattaa kysyä sieltä !

   Luulisin, että tekevä ihminen tämän oppii. Ne nurkathan kyllä on pahoja, mutta jos niitä on vaan neljä, niin on ainakin pienempi mahdollisuus epäonnistua, kun tässä meidän kymmenen kulmaisessa :D

   Poista
 9. Upea lopputulos, vaikka ei ole vielä edes täysin valmis. Ei voi kuin ihastella! Meilläkin tekisi niin kovasti mieli asentaa mikrosementti kylpyhuoneeseen ja ollaankin pyydetty jo muutamia tarjouskäyntejä https://kodinplaza.fi/ kautta. Toivottavasti onnistuu!

  VastaaPoista