Sisällön tarjoaa Blogger.

OLIN YÖTÄ VESITORNISSA - HOTELLI ALMA SEINÄJOKI


Muistatteko - vuosi sitten kerroin periaatteistani koskien kotimaan matkailua. Tämä tapa (ja yllätystyllätys Jannen työmatka) vei meidät taas supermielenkiintoiseen paikkaan - hotelliin, joka koostuu 1909 rakennetusta puutalosta ja vuonna 1920 rakennetusta vesitornista, josta VR:n höyryveturit ovat aikanaan ottaneet vetensä.

Vesitorniin on avattu elokuussa saunallisia hotellihuoneita (kyllä! saunallisia!), joiden sisustus sekä maisemat ovat upean rouheita ja tunnelma rauhallinen. Jos tuolla suunnalla liikutte, niin tämä on se paikka, missä kannattaa yöpyä. Kaiken sen matkustelun jälkeen, mitä meillä on takana, voin melko vakuuttavasti sanoa, että tämä on Suomen parhaimmistoa.
Muita mun kotimaan matkavinkkejä löydät tunnisteilla "kotimaan matkailu" ja "majoitusvinkki".

16 kommenttia

 1. Olisko linkkiä? Kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Linkki jäi. Kiitos, kun huomautit. On nyt lisätty tekstiin :)

   Tää on mielenkiintoinen. Suosittelen!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On! Ja se päärakennuskin on. Aamupalaa syödään upeassa vanhassa salissa.

   Poista
 3. Vau, te sitten löydätte aina näitä kivoja paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu:) Me käytetään varaamiseen aika paljon Booking.comia tai Tripadvisoria ja sortataan sieltä paikkoja asiakasarvioiden mukaan. Musta monesti näissä yksityisten omistamissa / pienemmissä paikoissa kokee ihan erilaisia vau-fiiliksiä.

   Poista
 4. Jännittävän kuuloista! Ja kauniin näköistä - tuo tiiliseinä vei sydämen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli erittäin kaunis paikka. Ja rauhallinen. Paksujen tiiliseinien suojassa oli hyvä nukkua:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oli:) Vanha rakennus ja nykyajan hotellien mukavuudet. Hiljaa istuttiin siellä saunassa vierekkäin. Oli ihanan rentouttavaa sen vauhdikkaan blogikirppisviikonlopun jälkeen.

   Poista
 6. Kuulostaapa huikealta! Ehkä mä suostunkin ens kesänä sinne power parkiin, mitä on kärtetty vuosikaudet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ilman muuta suostut:) Mekin ollaan mietitty, että kummipojan kanssa sinne voisi lähteä. Rämäpäät saa mennä laitteisiin ja mä katson vierestä. Sillä reissulla on hyvä yöpyä jossain, koska edestakainen matka on kyllä aivan liian pitkä ajettavaksi.

   Poista
 7. Ooh, tuonne mä tahdon! Voin vain kuvitella kuinka hieno se on. Kun kävin Pieksämäellä elävänä kirjana, niin ihastuin sielläkin VR:n ratapihan vesitornin ulkonäköön. Kyselin hieman ja sain kuulla, että sekin on kunnostettu, ensin toimistotiloiksi, mutta myöhemmin kai ihan asunnoksi. En ole ihan varma, muistanko oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Torni on neliskanninen ja sen ulkopuolelle on rakennettu laajennusosa, eli hissillä pääsee huoneisiin. Aamiainen ja lisää huoneita on päärakennuksessa. Suosittelen.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Oli! Tuolla oli ihan käsittämättömän hiljaista. Niin paksut seinät, ettei junat häirinneet, vaikka menivät vierestä. Ihana paikka:)

   Poista