Sisällön tarjoaa Blogger.

PUNAINEN TYMPI : KEITTIÖNKAAPIT NYT


Mitä jos noi alaovet maalaisi?
Kuin?
No ku punainen tympii. 
Ai joo. On ok. Sulla on vapaat kädet. 

Tämä keskustelu käytiin yhtenä aamuna Tyynelän tuvassa. Iltapäivään mennessä olin irrottanut laatikot ja ovet saranoiltaan. Mitäs meni sanomaan. Minä olen toiminnan ihmisiä. 

Kuvissa alakaapit ovat saaneet jo mustat maalikerroksensa. Yläkaapit jäävät vaaleiksi. Sokkelin vielä maalaan mustalla, koska nyt vaikuttaa, että kaapit leijuisivat ilmassa. Meistä molemmat on muilta osin muutokseen tyytyväisiä. Yksinkertaisempi yleisilme antaa enemmän tilaa muiden tavaroiden väreille.  Punainen oli keittiössä hyvin hallitseva. Siispä sokkelin jälkeen suti siirtyy vielä punaisten pinnatuolien kimppuun. Siniset saavat varmaan toistaiseksi jäädä.

Huomasin muuten juuri, että kaipuuni perinteistä valkoista leivinuunia kohtaan paheni tämän muutoksen yhteydessä. Lisäksi olen alkanut haaveilla maalaamattomasta puulattiasta. Tunnustan, että hiukan kaduttaa, kun tämä lattia tuli sudittua talon ostamisen jälkeen alkuhuumassa. Niin kai siinä voi joskus käydä, kun paljon puuhaa. Onneksi tämän virheen korjaaminen ei vaadi, kun yhden hiontakoneen jostain vuokralle ja vähän reipasta mieltä.

Vanhempia kuvia Tyynelän tuvasta löydät esim täältä ja täältä.


Lopuksi vinkkejä maalaushommiin: 

- Jaksa tehdä pohjatyöt kunnolla. Olen itse ollut aina siinä erityisen huono. Nyt siskoni innostamana hoidin suojaukset, maalarinpesut ja pohjustukset asianmukaisesti. Maalarin pesulla saa rasvatahrat jne irti ja se parantaa maalin tarttumista / kestoa. Rulla suojapaperia ei maksa maltaita. Se tarttuu lattialla maalattujen kaappien reunoihin vähemmän, kun repeilevä sanomalehti, joten säästää hermoja ja aikaa. Myös maalattavien kappaleiden alle laitettavat listan palat tms. helpottavat kuivumaan asettelua. 

- Sävytä Otex pohjamaali. En voi uskoa, ettei meillä ollut kummallakaan käsitystä siitä, että Otexia voi sävyttää. Ei, vaikka meillä maalataan koko ajan jotain. Meillä on siis aina maalattu pohja vaalealla Otexilla, riippumatta pintamaalin väristä. Näiden kaappien maalaaminen oli huomattavasti helpompaa, kun vedin pohjalle mustan pohjamaalin ja päälle pari kerrosta mustaa Helmi kalustemaalia.

- Osta kunnon sivellin tai tela ja pidä siitä huolta. Halvin työväline ei ole paras. Irtokarvat raivostuttavat ja huonolla telalla ei saa helposti siistiä pintaa. Puhdista työvälineet maalin vaatimusten mukaisesti (vesi / sivellin pesu) ja hävitä liuottimet asianmukaisesti, äläkä päästä viemärin kautta luontoon.

Iloisia siveltimen vetoja,
<3 Laura 

25 kommenttia

 1. Todella hyvä lopputulos! Nyt tulee ihanasti värikkäät yksityiskohdat esille, kun punainen ei hallitse. Munkin tekisi mieli välillä uudistaa meidän alakaapit. Oon myös miettinyt meidän puulattioiden maalaamista. Remontissa hiottiin vanha maali ja muovimaton liimat pois ja lakattiin, kun ei osattu päättää sävyä. Valkoiseksi sitä en halua maalata, kun taloudessa on vauva, kissa ja mies. ;) Toisaalta puunvärinen lattia on helppo ja huoleton, joten ehkä mietin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä oon samaa mieltä - toi väri antaa hyvin tilaa muille. Jotenkin tekeekin mieli kaikkea pehmeämpää ja lempeämpää. Punainen on aika kova kuitenkin. Mieti juu tarkkaan lattian kanssa, ettei käy kuin meille. Mun mielestä liian paljon maalattua pintaa samassa tilassa tekee tunkkaisen fiiliksen. Puupinta luonnonmateriaalina myös usein lämmittää yleisilmettä. Kaupunkikodissahan meillä on valkovahattu puulattia. Siihen laitettiin yksi kerros vaalealla sävytettyä, ettei liikaa kellerry ajan myötä ja toinen väritöntä päälle. Tuli kaunis:) Tosiaan huoletonhan tuo myös on. Ja ihana jalan alla.

   Poista
 2. Vau! Kyllä kannatti taas antaa sun toteuttaa itseäsi. Näyttää tosi skarpilta, ihan eri keittiöltä. Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks näytäkin :) Tuli ryhdikkäämpi, eikä toi tila oo yhtään niin räikyvä enää.

   Mitä mieltä sä oot sokkelista? Maalatakko vaiko ei?

   Poista
  2. Mä oon mieltä että maalata! :)
   Ihan niinkuin itse sanoit, näyttää nyt että leijuisivat ilmassa.

   Poista
 3. Go Laura! Mitkä vinkit ja huippuhieno tulos! Silja tykkää. Eiku rakastaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ♥ ♥

   Onko sulla muuten sokkelista mielipidettä? Noinko vai mustana vai jotain muuta?

   Poista
 4. Näyttää upealta! Itselläkin on useasti ennakkovalmistelut niin ja näin. Kun maalausinspiraatio iskee, niin en useasti edes ehdi vaihtaa vaatteita, joten useimmat omistamani vaatteet ovat nykyään maalausvaatteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D ei vitsi kuulostaa niin tutulta. Viimeksi, kun vein kaupungista Tyynelään ns. siistimpiä vaatteita, sotkin heti ensimmäisen päällä olleen peruuttamalla takapuoli edellä vasta maalattuun pintaan.

   Poista
 5. Hieno lopputulos. Sä olet ihan samanlainen kun mä. Kun jotain keksii, niin se on toteutettu noin samana päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Ja kyllä. Hyvä, että malttaa just ja just odottaa maaleissa sen kuivumisajan. Mä oonkin uskotellut itselleni, että ne on liioiteltuina painettu niihin purkkeihin sellaisten samanlaisten tyyppien varalle, kun me;)

   Poista
  2. Ai niin - piti kysyä sulta myös, että mitä sä tekisit ton sokkelin kanssa?

   Poista
 6. Mahtava lopputulos! Mä varmaan jättäisin kuitenkin sokkelin noin. Se antaa jotenkin ilmavuutta ja tilaa eikä minusta ainakaan näin kuvissa näytä leijuvalta. Puunväristä lattiaa liputan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja kiitos myös vinkistä. Nyt täytyykin tarkkaan pohtia mitä tekee sen kanssa ja pyytää myös muilta mielipiteitä avuksi :)

   Poista
 7. Juu...paljon parempi tuli...tykkään myös tuosta pienestä lokerikosta yläkaapin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Joo niin mä myös - on ihana, että osa hyllyistä on auki ja saa tavaroita esille.

   Poista
 8. Tosi nätti! Puukalusteissa ja lattioissa on tosiaan se hyvä puoli, että aina voi muuttaa mieltään ja vaihtaa väriä! :-)

  VastaaPoista
 9. Kyllä on niin hieno, musta on kyllä minustakin kivempi ja rauhallisempi. Täälläkin on taas maalisuti heilunut. Sänkyprojekti on vain kestänyt ikuisuuden juurikin noiden monien työvaiheiden vuoksi. Mutta tuloksesta tulee kyllä ehdottomasti parempi noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima ♥ Joo on se erilailla kestävä ja kaunis pinta, kun tekee huolella. Jos töhelöi ja maalaa miljoonasti päälle, tulee jäljestä sellainen, ettei sitä kukaan enää jaksa korjailla ja ottaa puupinnalle. Täytyykin tulla sun blogiin kurkkimaan mitä oot puuhannut:)

   Poista
 10. Kyllä tuli kivat! Ihanaa, miten toimelias olet. Itselläni on vielä monen monta maalaushommaa edessä lähiviikkoina, joten kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva kuulla, että ole hämännyt jotain ja vaikuttanut toimeliaalle;) Musta tuntuu, että hyvin usein tulee vaan kökötettyä kotona ja neulottua. Harrastettua sellaista laiskanoloista teen litkimistä siinä samalla. Hauskaa, että sait inspistä tästä:)

   Poista
 11. Hyvä muutos! Fiilis on ihan eri mustassa kuin punaisessa keittiössä. Sain noista punaisen keittiön kuvista inspiraatiota kerrosvadin käyttöön, kiitos siitä. Olen pitkään halunnut kerrosvatia mutta on tuntunut turhalta ostaa se kaappiin notkumaan ja odottamaan juhlia. Ja hetkittäin meillä on paljon hedelmiä eivätkä ne kaikki mahdu sopuisasti yhteen kulhoon. Kerrosvadin käyttäminen hedelmäkulhona ratkaisee siis molemmat ongelmat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Tuli tosi hyvä mieli. Ihana kuulla, että sait tästä inspistä. Kerrosvati sopii hedelmille ihan täydellisesti. Se on mulla Tyynelässä aina käytössä. Näissä uusimmissa kuvissa poikkeuksellisesti ei, koska nostin sen tyhjänä sivuun, kun olin jo pakannut kaiken mukaan kaupunkiin vietäväksi. Hedelmiä on musta kiva pitää esillä - ne on niin kauniitakin:)

   Poista