Sisällön tarjoaa Blogger.

TAMPEREELLE MINÄ MUUTTAISIN


Tällä hetkellä tuntuu erityisen hyvälle, että saan asua myös kaupungissa. Rakastan maaseudun rauhaa ja sitä, että saan liikkua maalausvaatteissani, rauhassa, tukkapystyssä, mutta vastakohdaksi on ihana tulla kaupunkikotiinkin. 

Kaupungilta toivon moniulotteista arkkitehtuuria, modernia kaupunkikulttuuria, hyviä ruokaravintoloita, monipuolisia ruokakauppoja ja ihmisvilinää, jossa voi kuka tahansa liikkua koko päivän anonyyminä, tuttuihin törmäämättä. Kaupungissa tunnen olevani vähemmän "ihmisten ilmoilla". Minusta on ihana myös se vapaa tunne, että voin spontaanisti iltasella lähteä mihin vaan, että kaupat ovat auki kuuden jälkeen ja teattereiden ovet avoinna. Tosiasiassahan en mene minnekään, vaan tapitan kotona samassa tuolissa neuloen, mutta periaatteessa.

Me ollaan Jannen kanssa joskus keskusteltu siitä, että jos pitäisi muuttaa pois Helsingistä, niin minne se sitten olisi. Minulle se on aina ollut Tampere, Jannelle Turku.

Viikonloppuna me suunnattiin yhdessä Tampereelle pari päiväiseen blogitapahtumaan. Siellä tutustuttiin Museokeskus Vapriikin monipuolisiin näyttelyihin*, juotiin munkkikahvit Pyynikin Näkötornilla, osa porukasta saunoi legendaarisella Rajaportin saunalla, yövyttiin edullisessa ja näpsäkän näköisessä Dream Hotellissa, syötiin herkullista sesonkiruokaa Heinätorilla ja vastaanotettiin Werstaan tiloissa yli 600 kärsivällistä jonottajaa Tampereen ekalle blogikirpparille. Oli kaupungin vilinää.

Blogikirpparin jälkeen me ajeltiin Jannen kanssa Seinäjoelle. Illalla hotellihuoneessa Janne roikkui netissä hiljaa hymisten. Kyselin mistä oli kysymys. Alaleuka putosi kymmenisen senttiä kuullessani, että siinä se muina miehinä katseli hakupalvelussa asuntoja Tampereelta. Vaikkei kai ihan akuuttia muuttoa ajatellut, ei sen suurempaa kiitosta voi kaupungille antaa - yksi on käännytetty.

* Vapriikin noin 7000 osaisen käsittämättömän upean kivinäyttelyn on kerännyt Paavo Korhonen yli 80:stä maasta. Vilkaisu rakenteilla olevaan Mediamuseo Rupriikiin veti mietteliääksi. Nuo kaikki kuvan aparaatit on minun iPhonessa.


** Mun edelliset Tamperefiilistelyt löytyy täältä, täältä ja täältä.


*** Kiitos sponsoreille ja yhteistyökumppaneille tämän tapahtuman mahdollistamisesta:

26 kommenttia

 1. :-) Mulla se joku paikka on ollut aina Porvoo. Mutta Tampereella pitäisi käydä, se on mulle ihan vieras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot nyt päässyt omaan kotiin sinne minne haaveilit ♥

   Suosittelen Tampereen reissua. Siellä on paljon nähtävää, ihania sisustusputiikkeja ja kahviloita.

   Poista
 2. Mulle se kaupunki on aina ollut Tampere. Kohta viisitoista vuotta melkein naapurissa ja sielläkin asuneena voin todeta että "tämä on minun kaupunkini". Seinäjoelta alunperin tänne tullut, ja pois en lähtisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa - oot Seinäjoelta. No onhan se juu vähän erityyppinen kaupunki palveluiden ja arkkitehtuurin suhteen. Tampereella on erittäin paljon valinnan varaa:)

   Poista
 3. Minullekin paikka olisi Tampere tai Turku :) Ihania kuvia ja nuo puhelimet, iik miten ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin muuten viime torstaina Turussa. Sekään ei taas vaihteeksi tuntunut hassummalta.

   Noi puhelimet ja koko Rupriikki oli mielenkiintoinen. Suosittelen visiittiä sinne !!

   Poista
 4. Superia oli! ❤️ Toivottavasti pääsemme uusimaan pian. 😊

  VastaaPoista
 5. Niin superia. uusintaa luvassa. Ja superkiitos vielä Jannelle. Halipusit molemmille. Kyllä mua vähän hymyilyttää, että tuijotusten jälkeen se katselee kämppiä täältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mielenkiinnolla odotan seuraavaa versiota.

   Janne kiittää. Vaikutti viihtyvän hyvin, eikä saanut traumoja:)

   Poista
 6. Minullekin Tampere on rakas kaupunki, johon voisi muuttaa takaisin. Muistan tuon vaikuttavan takkiteoksen myös sieltä reilun 15 vuoden takaa. Kiitos näistä kauniista tunnelmakuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onko se ollut siellä niin kauan? Mä luulin, että on joku väliaikainen teos.

   Poista
 7. Tampere ja Turku on tyystin erilaisia, ihmiset ja kaikki muukin. Oon miettinyt joskus ihan huvikseni samaa, että kumman valitsisin. Sydän sykkii Hämeen suuntaan, siltä isäni oli kotoisin ja mökkikin on sillä suunnalla. Omien kokemusten mukaan ihmiset on jotenkin leppoisampia Tampereella Turkuun nähden. Toisaalta Turku on jollain lailla "modernimpi" kaupunki. No onneksi ei tarvii oikeesti tehdä tommosia päätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Mulla on ihan sama kuva. Oisko se se murre mikä antaa leppoisan kuvan ja tekee rempseän meiningin?

   Mä en jotenkin hahmota Turkua hyvin. Siellä ei ole sillä tavalla keskustaa tai keskittymää tietyn tyyppisille palveluille. Kaikki visiitit sinne on päättyneet kummalliseen harhailuun.

   Poista
 8. Tervetuloa tänne! Muotopuolen Jutta juuri viikonloppuna sanoi, että miten Tampereella ollaan niin ystävällisiä, ihania ihmisiä. Joten tänne vain! ;) Oli kivaa tutustua, olet ihanan oloinen nainen jalat maassa ja miehesi oli uskomattoman kärsivällinen jonon vartija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jonain päivänä:) Oon Jutan kanssa täysin samaa mieltä!

   Oli kiva tutustua. Kiitos kauniista sanoista, hyvästä seurasta ja avoimista keskusteluista. Janne oli kyllä hyvä portsari. Oli kuulema siellä jututtanut jonottajia, ettei kävisi aika niin pitkäksi. Arvostan ♥

   Poista
 9. Mekin muutimme 4 vuotta sitten Pohjanmaalta tänne! Eikä olla kyllä kaduttu ;DD

  Oli makeeta tutustua! Ja teidän majapaikkanne näytti niin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa - siitä ei tullutkaan puhuttua. Kiva kuulla :)

   Niin oli! Kiitos hyvästä seurasta ♥

   Ja toi hotelli - se oli kyllä näpsäkkä ja kaunis. Pieneen tilaan saatu kätevästi kaikki toiminnot.

   Poista
 10. Ihana nähdä ja turista ❤ Jannen blogia odotellessa....
  T. Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ♥

   Joo mäkin odotan mielenkiinnolla :D Ehkä se en tapaamiseen tulee jo sen oman bloginsa kanssa :D

   Poista
 11. Kyllä mä repesin, kun sait Jannen kiinni Tampere-fiilistelyistä. Ihana! Ja ihana sinä, jälleen kerran ja aina vain. Meidän tiukkis portsari. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se on vähän nopea innostumaan hienojen talojen remontoitavista asunnoista :D

   Onneksi mä en ollut portsarina, kun kerran ilme oli sitä luokkaa. Janne varmasti antoi vähän vastaanottavaisemman kuvan siellä alaovella.

   Kiitos ihana ♥

   Poista