Sisällön tarjoaa Blogger.

PIHA HAAVEITATontti pellon reunassa.
Runsas pari tuhatta neliötä.
Kaksi naapuria.
Kuuloetäisyydellä lehmiä ja lampaita.
Lähikaupalle 7 kilometriä.
Kolme rakennusta.
Kaksi nuorta omenapuuta.
Pari vanhan kantoa.
Viisi suurta punaherukkapuskaa.
Neljä kitukasvuista mustaa.
Vähän vadelmia.
Kaksi valtavaa tammea.
Vänkyrä vaahtera.
Kukkuraisia myyrän koloja.
Liian harva kuusiaita.

Tyynelä on ollut meidän toinen koti neljä ja puoli vuotta. Sisällä ollaan tehty vaikka mitä. Sekä päärakennuksessa, että saunalla. Mutta pihalla ei paljon mitään. Ainoastaan puustoa on karsittu. Lähinnä pakosta. Yksi puumaja purettu ja laho koivu kaadettu. Ylikasvanutta kuusiaitaa leikautettu. Se rönsyili pellon toiseen laitaan vievälle tielle. Suuria koivuja on leikattu aidan väleistä polttopuiksi. Pari vinoa ja vanhaa omenapuuta takapihalta poistettu. Toinen viimetingassa, kun lähti kaatumaan. 

Tahtoisin tehdä pihalle vaikka mitä. Kivettyjä polkuja. Yhden saunalle, toisen takaovelle. Roskiskatoksen. Lämpökompostorin. Kesäkeittiön. Edes ruokaryhmän. Kivillä rajattuja istutuksia. Haaveilin jopa puuaidasta. Sellaisesta punaisesta, jonka päät on valkeat. Pajalla on paljon materiaaleja ja välineitä. Jossain on varmaan aikaakin tallessa. En ole löytänyt.

Siihen saakka tyydyn ylläpitoasioihin. Eilen haravoitiin. Sopivasti ennen sateita. Puhdistettiin rännit märistä lehdistä. Tänään ollaan tehty sadepäivän hommia puuvajassa. Välineet nousivat seinälle ruuvein. Pienimmille löytyi vanha haljennut, pohjaton kiulu, jonka sisään tuo keksi pudottaa vanhan kukkaruukun. Molemmat siellä seisoivat lopputulokseen tyytyväisinä. Toinen kuvasi. Yhdessä on vaan parasta puuhailla. Sen tyypin kanssa, joka yhtä paljon tykkää. Onni on tässä. Ja uunissa makaronilaatikko.


Päivän aikana tuli muuten mietittyä paljon Fiskarsin / Arabian viimeisiä uutisia. Suretti. 
Asia on ilmeisimmin ollut tämän päivän teemana, koska huomasin sisään tulessani, että Tarjakin siitä kirjoitti. Käykää lukemassa.

Osa Fiskarin työkaluista on saatu blogin kautta.

14 kommenttia

 1. Ihana lehtiämpäri :). Tekis mieli heittää kaikki ilmaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ajatus tuli :D Toi "ämpäri" on muuten kassi. Sellainen kokoon taittuva, kevyt ja helppo liikutella. Eli siis just sopiva siihen heittämiseen;)

   Poista
 2. Ihania kuvia, tammenlehtiä ja muita <3
  Ja kiitos linkkauksesta, vaikka aihe ei niin kiva olekaan.

  Sunnuntai-iltaa! - Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 Kuvakehuista tulee aina extrahyvä mieli.

   Ei ole ei, mutta tärkeä on. Kiva kuulla siitä ajatuksia.

   Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista
 3. oh. onko tuohon rännien puhdistamiseenkin joku oma systeeminsä keksitty?
  Meillä on ihan hurjan korkealla tuo katto ja rännit ja mä olen noiden rännien puhdistamisten takia alkanut harkita meille henkivakuutusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Ja kätevä onkin. Pään saa kiinni teleskooppivarteen, johon saa vaikka mitä irtopäitä. Mm oksasahan tai omenapoimurin. Tulee halvemmaksikin ku henkivakuutus :D

   Poista
 4. Meillä vähän sama tilanne. Ollaan asuttu vanhaa taloa nyt 10 vuotta. Sisällä on tehty yhtä ja toista. Pihalla ei juuri mitään. Muutama laho puu kaadettu ja Pojan kanssa istutettu tulppaanisipuleita. :D Suunnitelmia on kymmenittäin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Eikö kaikilla muilla olekaan puutarhat, kuin viherlehden sivuilta. Siltä se meinaan tuntuu:D Tulppaanisipuleita mäkin toivoisin. Kun vaan sais aikaan. Suunnitellaan tässä odotellessa:)

   Poista
 5. Teidän Tyynelä-tarinoita (ja kaupunkimenoa) on ilo seurata!

  VastaaPoista
 6. Tyynelä ja sen asukkaat. ♥

  Sulle on haaste. http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2015/11/johannan-kesamaassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja niitten ihanat ystävät ♥

   Kiitos haasteesta. Mä ehdin jo vähän toivomaankin sitä, kun taitaa olla useampikin juttu tuolla tallessa :D

   Poista