Sisällön tarjoaa Blogger.

TALVI TULEE [ JOULU EI ]

En tiedä vieläkään missä tulen jouluni viettämään. Se ei itseasiassa ole minulle lainkaan tärkeää. Saatan olla kaupungissa, syödä hotellin jouluillallisen ja mennä kotiin neulomaan. Tai vaikka maalla kahdestaan. Laittaa puusaunan ja takkatulen, juoda litroittain glögiä. Reissukin on vaihtoehto. Siitäkään en heti osaisi sanoa olisiko se Lappiin vai rannalle. Ehkä Lappiin kuitenkin; jouluruoka on ihanaa, enkä ole niin hullu, että pakkaisin niitä mukaani. Tämä kaikki selviää aikanaan. Jos ei ole asian suhteen suuria intohimoja, ei ole paineitakaan.

Yksi on varmaa: samat valmistelut hoidetaan tässä torpassa joka vuosi, kun alkaa olla viileää. Joulukoristeluja taloon ei tule tänäkään vuonna. Meidän listalla on jotain käytännöllisempää. Teipataan ikkunat. Suojataan puut. Viritellään hiirenloukkuja (haaveillaan kissasta). Tarkistetaan piiput (tänä vuonna verkotetaan myös, ettei käy niin kuin viime keväänä). Kaivetaan esiin kaikki torkkupeitot. Levitetään se 40 metriä räsymattoja lattialle. Haravoidaan. Ja jonain päivänä suljetaan tuuletusluukut ja toivotaan lunta. Siihen asti kuljetaan villasukissa.

Kuvissa: 
Tyynelän tupa ja Svaneforsin verho pöytäliinana (verho saatu blogin kautta). 
Perinnemestarin Remonttikirja, jonka muistilistat kaivan esiin, kun olen epävarma. (kirj.Hannu Rinne)
Meidän makuuhuoneen teipattu ikkuna ja pihasauna.

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. :D Siltähän tää vähän vaikuttaa.

   Itseasiassa mä kyllä nautin joulusta ja sen tunnelmasta. Mutten vielä marraskuussa. Mulle se on vaan yksi päivä hyvää ruokaa ja takkatulta. Joulukirkossakin olen joskus käynyt. Etenkin konsertit tuovat ihanan rauhallisen olon. Hyvää joulua ajatellessa tulee esimerkiksi mieleen yksi kuuden vuoden takaa - vuokrattiin mökki hotellialueelta, saunottiin, oli lunta ja syötiin herkullista ruokaa tunnelmallisessa ravintolasalissa.

   Poista
 2. Kiitos ja siunaus! Talvi, vapaat ja perhe& ystävät on jees, hössötys ja koristelu nou.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Minimalistista joulun odotusta:)

   Sitäpaitsi ne vähän koristukset, joita joinain jouluina innostuu laittamaan, tuntuvat merkityksellisimmille ja tunnelmallisimmille, kun eivät huku massaan.

   Poista
 3. Hyvä, ei liikaa hössötystä.Työt pitää mut niin kiireisenä, etten ehdi varmaan miettimään joulua sen kummemmin vaikka siitä tykkäänkin, en kuitenkaan hössötyksestä vaan rauhallinen jouluntunnelma johon kuuluu villasukat ja takaktuli.Mäkin käytän verhoja pöytäliinoina, varasinkin yhden Svankun joulupöytään, koska se on pakko laittaa. Sitä mä vaihtelen, en verhoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet asian ytimessä! :) Villasukat ja takkatuli. Erityisesti glögin kanssa.

   Tsemppiä töihin ♥ Toivottavasti homma on hauskaa ja antoisaa. Mä olen myös menossa tänään sinne uuteen ekaa kertaa. Jännää:)

   Poista