Sisällön tarjoaa Blogger.

JOS OSAISIN MAALATA TAULUN

Jos osaisin maalata taulun, maalaisin maiseman. En muotokuvaa, enkä rakennusta, vaan ehdottomasti maiseman. Sen mikä näkyy Tyynelän pihasaunan edustalta vanhan navetan nurkalta. Muistaisin laittaa siihen ne ojan pohjan korkeat liehuvat korret ja taivaanrannan värit auringon laskiessa. Maalaisin sen kohdan, koska siinä mä istuskelen saunan edustalla ja olen onnellisin.

Mutta minäpä en osaa. Enkä ajatellut itseäni kokeilemaankaan haastaa. Ei ole enää tarvetta, koska sain äidiltäni jotain, joka toimii tehtävässään ja lisäksi osuu minuun oikein. Äiti maalasi taulun maalaismaisemasta. Ja mikä ihmeellisintä - se on minulle tuo meidän pihan peränurkka. Tätä katsoessa saan sen saman tunteen.

Koska heräisimme mielellämme hymy huulilla, kiinnitti Janne sen makuuhuoneen seinään. Ehkä katsotaan yhdessä samaan suuntaan aina aamusta alkaen.

Tämä on minun mielenmaisemani. Tasaisesta sielun maisemasta löytyy muuten hyvä kirjoitus täältä. Siinä nautin etenkin osasta, joka käsittelee ajatuksia työstä.

Voikaa hyvin![ [  löydät minut täältä : facebookinstagramstyleroombloglovinpinterestravelry  ] ]


14 kommenttia

 1. Kaunis taulu! Vaikea teksti linkin takana. Ilmeisti työtä vaatisi vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin. Ihan kun ois Tyynelään tehty. Sopii paikalleen:)

   Jännä kuulla miten erilailla ihmiset tuohon tekstiin reagoivat. Pari ystävää luki sen nyökytellen läpi.

   Kivaa päivää sinne <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Samaa mieltä:) Pehmeä ja lämmin kesäillan tunnelma. Se, joilloin ilma on paksua ja tuoksut voimakkaita.

   Poista
 3. Osaat osaat! Kaikki oppii, kun harjoittelee. Sitä minäkin aina aloittaessani uutta työtä, mietin, etten osaa. Mutta siitä se sivellin vetää veto vedolta kuin itsekseen kuvaa ja joskus viikkojen, välillä kuukausien jälkeen se on valmis. Jos haluat tulla katsomaan taidettani, niin täältä pesee ;) :https://www.facebook.com/kuvataiteilijaMariJuuti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oppii! Nyt en kuitenkaan aio opetella, kun ei ole siihen tarvetta, eikä paloa. Nautin siitä, että saan ihailla äitini tauluja. Lupasi lainata aina uusia kuvia, jos innostun vaihtamaan.

   Jos joskus päätän ottaa siveltimen käteen, saatan alkaa taas posliinimaalaamaan. Sen harjoittelin ja sitä välillä kaipaan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Samaa mieltä:) Ei mennyt töiden ohella opiskelut hukkaan. Mä tykkään ihan kamalasti tuosta tavasta käyttää sivellintä. Oma jälki on suoraviivaisempaa ja jämptimpää, eli ei niin lennokasta ja kuvaavaa. Tällaisesta tulee tunnelma paremmin esille.

   Poista
 5. Voi miten kauniita sävyjä niin taulussa kuin muutenkin! Taitava äiti sinulla! Mukavaa keskiviikkoa Laura! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin aika iloisia sävyjä:) Mä kaipaisin tähän huoneeseen vielä vähän jotain yllättävää. Vaikka jotain epäsopivaa, vähän hullua väriä. Sellaista leikkisyyttä. Sitten olisi täydellinen:) Äiti on kyllä taitava. Ja ihan mahtava tyyppi, että lähti lähellä eläkeikää vielä tämänkin homman koulun penkille opiskelemaan. Ikiliikkuja;)

   Kivaa päivää sinne <3

   Poista
 6. Tosi kaunis taulu ja ihania värejä tässä makkarissa!

  Ja voi vitsit toi tapetti on <3!
  Voitin k-raudan tapeettikisassa 5-rullaa tapetteja ja olisin halunnut tämän. Mutta eihän se meikeläisen työhuoneeseen passaa, kun siellä on se sininen muovimattolattia. Tulenpa siis tänne sitä ihailemaan. Kivoja päiviä Laura!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Tapetti on! Oon ihan rakastunut siihen.

   Tervetuloa tänne ihailemaan. Vaikka livenäkin joskus <3 Toivottavasti sä löydät sen teille täydellisen mallin sieltä mallistoista.

   Poista
 7. En minäkään osaa, mutta onneksi tyttäreni osaa :D Sitten kun hän on vanhempi ja opetellut maalaamaan (on tosi taiteellinen) tilaan häneltä taulun. Yhden koulutuksen aikana olisi pitänyt piirtää oman sielunmaisema. Minulla se on lapsuudestani iso kivi, pellon reunassa. Sinne kun meni, oli jotenkin tosi kaukana kotoa ja kaikki näytti erilaiselta sieltä kiveltä katsellen. Mukavaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa- kuva kuulla, että on lahjoja näkyvissä. Mä uskon, että maalaamaan voi oppia kuka vaan, mutta ilman lahjoja niistä töistä jää puuttumaan puhuttelevuus ja tunne.

   Kiva kuulla sun sielunmaisemasta. Siinä on mielenkiintoinen vertauskuvallisuus mukana. On hyvä joskus ottaa vähän eri perspektiivi.

   Samoin sinne <3

   Poista