Sisällön tarjoaa Blogger.

KUINKA KAUAN KUOLEMAAN?En todella ole. Siis mikään viherpeukalo. Sukuuni olen tullut.

Tänä vuonna olen ajatellut uhmata rajojani. Ostin kotiin kaksi pakettia (6 ruukkua) Kekkilän Viherseiniä. Osa niistä hyppi jo seinälle. Sisältönään Jannen toimistolta tuodut nukkatyräkit, joita en ole taidoistani huolimatta saanut hengiltä. Näitä todellakin suosittelen yhtä käteville emännille, kun minä. 

Olen ostanut myös Tyynelään amppelin. Ensin ajattelin täyttää sen yrteillä. Ne saa syötyä ennen, kuin kuolevat. Ehkä joskus jopa köynnöskasveilla. Jos uskallan. Ja tietysti laitan kesäksi pihalle kolmeen vakiopaikkaani kukkia. Minua yhtään tuntevat voivat heittää veikkauksensa. Kuinka kauan kuolemaan? 

Vinkkejä huonolla hoidolla selviävistä (viher)kasveista ja parhaista hengissäpitomenetelmistä otetaan vastaan!ps. Kekkilän Viherseinät oli Tokmannin verkkokaupassa puoleen hintaan.

Nojatuoleista lisää täällä.

25 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää! Mä voisin suositella kultaköynnöstä, palmuvehkaa sekä anopinhampaita ja -kieliä. Lisäksi kestokasteluruukut on todettu hyväksi hankinnaksi tälle hajamieliselle kastelijalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Jes! Kävin heti hankkimassa pari kultaköynnöstä Tyynelään. Näiden kaveriksi voisin ostaa pari, koska ruukkuja vielä on. Olisi kiva jos niissä olisi paria eri lajia. Kultaköynnös on mulla joskus pysynyt hengissä vuosia, mutta senkin nurjersin jossain vaiheessa. Anopinkieletkin on tapettu useampaan kertaan. Mielenkiinnolla odotan mitä nyt käy;)

   Poista
 2. Mulla on joku opiskeluaikoina ostettu traakkipuu, josta alkaa lehdet roikkua lannistuneina, kun jano iskee. Silloin kastelen sen ja talouden muut kasvit. Muita kasveja tulee ja menee ja joku aina pysyy traakkipuun tahdissa. (Mm. limoviikuna ja rönsylilja.) Ne, jotka ei pysy, joutavatkin kuolla. :D Ihmeesti oon tällä rytmillä saanut 2 orkideaakin kukkimaan jo neljättä vuotta, vaikka ovat muka vaativia hoidettavia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kastelumittari toi traakkipuu :D Se ei ilmeisesti pahastu väliaikaisesta kuivahtamisesta. Orkideasta sulle iso peukku!! Hyvä suoritus.

   Poista
 3. Viirivehka on aika helppo, mulla on ollut sellainen jo vuosia vessassa jossa ei ole edes oikein ikkunaa. Siinä lehdet lurpahtaa kun tarvii vettä, eli on sillai aika helppo huomata :-)
  Kiitos viherseinä-vinkistä, piti heti käydä naputtelemassa tilaus kun oon niitä jo pitkään haaveillut mutta en ole raaskinut :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa - lisää näitä "kasteluvahtikasveja" :D Hyvä vinkki!

   Mäkin haaveilin näitä pitkään, mutten normihintaan raaskinut ostaa kahtapakettia. Toivottavasti sait ruukut tilattua:)

   Poista
 4. Sympatiani :) Olen myös todellinen kasvien kuolettaja, mutta tänä keväänä ajattelin kokeilla jos kuitenkin onnistuisin. Hyvältä näyttävät nuo sinun seinäkasvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kuolettaja! Hehee mikä sana. Hyvin kuvaava :D Toivotaan meille molemmille parempaa onnea tällä kokeilukerralla.

   Poista
 5. Täältä myös ääni kultaköynnökselle, se on ainoa joka on kestänyt matkassa jo toistakymmentä vuotta :D. Sitkeä kasvi, joten ei heti kuole, jos kastelu venähtää ja jos lehtiä karisee liikaa niin huonot pätkät voi leikata pois ja juurruttaa latvat uudestaan. Plussaa myös siitä, ettei ole turhan tarkka sijainnista tai valonmäärästä. Riittävästi kasteltuna ja lannoitettuna kasvaakin melkein silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että löytyy tyyppejä, jotka saa kasvit kukoistamaan:)

   Tuossa aiemmassa vastauksessa paljastinkin jo, että kaksi kultaköynnöstä on nyt vinkkien perusteella hankittu. Kiitos! Mä olin aivan unohtanut sen, vaikka olen saanut joskus sen säilytettyä vuosia ihan kelpo kunnossa. Toivotaan näille yksilöille yhtä pitkää ikää:)

   Poista
 6. Palmuvehka on kiva ja helppohoitoinen, ystävälläni semmoinen menestyi jopa vessassa, jossa ei ollut ikkunaa! Rahapuuta suosittelen myös, meillä on eteisessä semmoinen, enkö kovin usein muista kastella. Silti se porskuttaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiks - rahapuu. Sellaisen tappamisesta mulla on kokemusta useamman yksilön verran. Se olisi kyllä ihana pulleine lehtineen. Mutta toi palmuvehka kiinnostelee - tämä oli jo toinen ääni sille:) Kiitos!

   Poista
 7. Minä myös suosittelen kultaköynnöstä, ne eivät suutu, jos ei muista säännöllisesti kastella. Niissä on kaunis kirkkaanvihreä väri ja mikä parasta: ne puhdistavat huoneilmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo kaupoilla. Toivotaan, että nää mun hankkimat yksilöt eivät ole suuttuvaa, eivätkä pitkä vihaista tyyppiä :D Kiitos sullekin vinkistä! Olin ihan unohtanut koko kasvin.

   Poista
 8. Siis mulla kuolee kans kaikki!

  Viirivehka. Dead.
  Palmuvehka. Dead.
  Anopinkieli. Dead.

  Ja lukuisat muratit yms. vihreät. Ja kun mä niin tykkäisin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD

   En kestä. Ihanaa, että on kohtalontovereita. Ei tarvii yksin hävetä. Muratit ois ihania, mutta yhden sellaisenkin olen onnistunut ottamaan hengiltä. Samoin viirivehkan, anopinkielen, peikonlehden, traakkipuun, jukkapalmun, rahapuun, kirjovehkan, kaktukset, ihmepuun ja useammat mehit. Pidä mulle peukkuja!

   Poista
 9. wau!! Siis niin kivan näköinen :) Mä en osaa sanoo viherkasveihin mitään vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks tullut :) Kaksi ruukkua jäi vielä. Ainakin toisen niistä ajattelin nostaa vielä ylemmäs. Kivasti korostaa tilan korkeutta.

   Poista
 10. Kaktuksia on vaikea saada hengiltä :)
  Makeen näköiset noi ruukut seinällä.
  Jenny/Vastaisku ankeudelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea, muttei mahdoton ;)
   T: eräs kokemuksen syvällä rintaäänellä

   Kiitos Jenny! Mä tykkään näistä ruukuista tosi paljon. Ja höttöseinästä huolimatta ovat pysyneetkin siellä.

   Poista
 11. Nuo ruukut onkin kivoja! Mie suosittelen orkideoja, yllättäen ja vastoin omia odotuksia ne on ainoat mitkä meillä on kestäneet hengissä. Muuten suosin kaikkea syötävää, kuten salaattia ja yrttejä, ne ei yleensä ehdi kuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin:) Sopivan simppeleitä.

   Oho - orkideoille jo toinen ääni. Olen yllättynyt. Uskaltaisinkohan niitä kokeilla. Niiden tappamisesta ei ole kokemusta, kun yhden tai kahden lahjaksi saadun osalta;)

   Syötäviä suosin minäkin. Ne harvoin ehtii lakastumaan ennen, kun haukaan ne.

   Poista
 12. Mun äiti on puutarhuri ja mä olen peukalo keskellä kämmentä. En osaa antaa mitään vinkkejä, muutakuet näyttää ihan pirun hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne omenat jotka putoaa ja silleen;) Harmillista, ettei näitä hommia voi saada geeneissä.

   Kiitos!

   Poista