Sisällön tarjoaa Blogger.

#AARRETUNIKA

#AARRETUNIKA


suunnittelija: Laura / Sateenkaaria ja serpentiiniä
langat: luonnonlankojen kauppa Snurre
kuvissa mallina: siskoni

Tämä tunika neulotaan kesäiltoina sen ihmeemmin ajattelematta. Puseron runko-osa syntyy kokoajan oikein neulomalla, kuin itsestään - laiturin nokassa tai pihan perällä riippukeinussa. Tunikan pääntie asettuu haluttaessa joko toisen, tai jopa molempien olkapäiden yli.

tarvitset:
kolme vyyhtiä Madelinetosh Tosh Merino Light lankaa
kahdet pyöröpuikot kokoa 2,5
sukkapuikot kokoa 2,5 ja 2.0
neulan, kaksi silmukkamerkkiä ja mittanauhan

Luo S - 310 (M - 340) L - 370 silmukkaa. 
Aseta silmukkamerkit puoleen väliin ja alkuun kylkien merkeiksi.

1. Puseron runko: suljettuna neuleena pyöröpuikoilla, alhaalta ylös päin. Neulo 1 oikein, 1 nurin resoria 4cm. Jatka sen jälkeen suoralla niin   kauan, kun ensimmäistä kerää riittää (tai kunnes haluat vaihtaa väriä). Aloita uudella värillä. Neulo kunnes puseron rungon pituus kainaloihin saakka tuntuu hyvälle. Mallissa se on 70cm. Nosta etu- ja takakappaleet omille pyöröpuikoilleen eli 155 (170) 185 silmukkaa molemmille. Jätä etupuolen silmukat odottamaan ja tee ensin takakappale valmiiksi.

2. Selkäpuolen yläosa: tasona pyöröpuikoilla. Neulo kaikilla 155 (170) 185 silmukalla tasona 16cm. Neulo oikealla puolella oikein, nurjalla nurin (lopeta tämä vaihe nurjaan kerrokseen). Nosta aina tasona neuloessa kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta.

3Selkäpuolen pääntie: tasona pyöröpuikoilla. Neulo 58 (65) 72 silmukkaa oikein, päättele keskelle pääntie eli 39 (40) 41 silmukkaa joustavasti, neulo loput 58 (65) 72 oikein. Neulo aina nurjalla puolella kaula-aukon reunassa 2 nurin yhteen. Nosta oikealla puolella aina myös viimeinen        silmukka neulomatta (kaula-aukon reunassa). Jatka kavennuksia näin, kunnes olkapäällä on 43 (50) 57 silmukkaa. Päättele olkasauma. Nyt on oikean olkapään selkäpuoli valmis.
           
     ° Toista peilikuvana vasemmalla olkapäällä.

     ° Nyt on takakappale valmis.

4. Etupuolen yläosa: tasona pyöröpuikoilla. Neulo kaikilla 155 (170) 185 silmukalla tasona 10cm. Neulo oikealla puolella oikein, nurjalla nurin. Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta.

5. Etupuolen pääntie: tasona pyöröpuikoilla. Neulo 58 (65) 72 silmukkaa oikein, päättele keskelle pääntie joustavasti eli 39 (40) 41 silmukkaa, neulo 58 (65) 72 oikein. Neulo aina nurjalla puolella kaula-aukon reunassa 2 nurin yhteen. Nosta oikealla puolella aina myös viimeinen silmukka neulomatta (kaula-aukon reunassa). Jatka kavennuksia näin, kunnes olkapäällä on  43 (50) 57 silmukkaa. Neulo vielä 6cm oikealla oikein ja nurjalla nurin (edelleen nostetaan ensimmäiset silmukat neulomatta). Päättele olkasauma.

     ° Toista peilikuvana.

     ° Nyt on etukappale valmis.

6. Silmukoi olkasaumojen silmukat yhteen.

7. Hihat: suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Nostaa hihaa varten suuremmilla sukkapuikoilla 90 (96) 102 silmukkaa. Neulo 5cm ja vaihda tarvittaessa (jos haluat tiukemman hihan) pienempiin puikoihin. Neulo oikein, kunnes hihan pituus on 17 cm. Päättele.

     ° Toista toisen hihan kohdalla. 

     ° Nyt on pusero valmis
           
8. päättele langat
vinkit: Perustunikaan saat vaihtelua neulomalla esimerkiksi raitoja, helmineuletta tai ainaoikein.
Tunikaa voit tuunata vaikka suurella rintataskulla. Niin ajattelin omaanikin tehdä.
8 kommenttia

 1. Ihana! Hyvä nimi myös :) Aarretunika - ehkäpä se päällä löytää aarteita, taikka näkee jossain ihan tavallisessa ”aarteen”. Syvälliseksi se ainakin heittää heti, näköjään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥

   Mä mietin, että laitan kaikille mun neulemalleille nimen blogin nimeen viitaten. Eka pusero sai nimen Aarre, koska sehän on ekana sateenkaaren päässä. Jos tää ois symbolinen, niin tietäisi hyvää tulevalle;) Toi ihan tavallisessa aarteen näkeminen on tosi hyvä!! Sitä pitäis jokaisen harjoitella arjessa.

   Aarteita teille sinne ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ ja kiitos kuvausavusta vielä. Ja tosta reissusta myös. Paikka oli upee.

   Poista
 3. Apua. En kestä kuin joku voi tällaisia neuloa sen kummemmin ajattelematta.

  Minkä hintaiseksi tämän kokoluokan (neuleiden) juttujen lankahankinnat tulevat muuten?

  Mulla tuli tässä mieleen,että voisko sulta alkaa tilaamaan vaatteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD voi! Siis täähän on pelkkää oikeaa.

   Riippuu ihan kamalasti langasta. Tässä oli toi Merino light lanka - se maksaa muistaakseni 25€ vyyhti. Ja kolmesta saa ton suurimman koon ja jää vielä taskuihin jne vähän kerälle.

   Voidaan neuvotella. Tai sit mä opetan sua tekemään;)

   Poista