Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY KLAPITELINE


Paikka jossa olen kaikkein onnellisin. Tässä. Seistessäni Tyynelän pihasaunan edustalla. Katsoessani päivisin peltoja ja iltaisin taivasta. Puusaunassa peseytyminen on mahtavaa. Missään muualla ei tule niin puhdas olo. 

Lähes täydellistä saunomiskokemusta ei ole häirinnyt mikään muu, kuin nakuna viileän saunatuvan puolelle kirmaaminen tasaisin väliajoin. En ole tehnyt sitä vetristääkseni jäseniäni tai vilvoitellakseni, vaan hakiakseni padan tai kiukaan alle lisää puita. Nyt sille hiippailulle tuli stoppi.

Me rakennettiin Jannen kanssa liimapuulevyistä ja vanhoista keittiöntasoista (onnenpekat, kun kaikkea kummaa on tullut säilöttyä!!) pesuhuoneeseen klapiteline. Leikattiin parista isommasta palasta kaksi suorakaiteen mallista palaa pistosahalla ja neljä pitkää pätkää samoin. Pitkät sivut (kaksi molemmin puolin) kiinnitettiin pohjan ja kannen väliin. Ruuvit upotettiin pohjasta niin, ettei ne pääse kosketuksiin lattian kanssa. Viimeisenä leikattiin taakse alas ja ylös tukipuut, jotka kiinnitettiin kannen / pohjan pitkään sivuun ja reunojen päihin takapuolelta jämäköittämään rakennelmaa, koska painoa sen päälle tulee paljon. Loppuun kevyt reunojen hionta. Ja valmis.

Vanhan klapiröykkiön tilalle kannettiin sen eteisen myllerryksen tieltä naulakko vaatteille ja jalkineille. On sitä oviaukossa kauniimpi katsella.

Maanantai-illan hämärtyessä saunan höyryissä istui kaksi onnellista.

Saunatuvan takan maalaamisesta ja muusta remontista täällä.  

8 kommenttia

 1. Mä niin odotan, että meillekin rakennettaisiin pihasauna, mutta se ei ole vielä tulevan kesän projekti. Eihän se uusi ole sama kuin tuollainen vanha, ajan patinoima, mutta pihasauna kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasaunaan on ihana mennä. Se pieni matka tuntuu mahtavalle astella kylpytakissa. Toivon, että tekin saatte pian oman parhaan:)

   Poista
 2. Tahtoo tuon saunan pehmeisiin löylyihin. Koska tullaan?

  VastaaPoista
 3. Te ihanat onnelliset! Pikkujutuilla on niin iso merkitys toisinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujutuilla on tosiaan suurimmat merkitykset. Niihin pitää osata katsoa, niin sitten vasta näkee koko kuvan:)

   Terveisiä sinne ♥

   Poista
 4. Täälläkin suunnitellaan pihasaunaa. Taidan haluta samanlaisen klapitelineen sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Mä niin tuun teille uimaan:)

   Tää oli erittäin yksinkertainen ja helppo tehdä, eli projekti sieltä kivoimmasta päästä!

   Poista