Sisällön tarjoaa Blogger.

HYVÄ HETKI ELÄÄKlikkaa tää soimaan. Kuuntele sanoja. Tuntuuko?

Olenko kertonut - kuuntelen oikeastaan pelkästään kotimaista musiikkia. Siis suomeksi laulettua. Rakastan sitä sanoilla kikkailua, värikkäitä vertauksia ja verbaalisesti lahjakkaita ilmaisuja. Sellasia, joihin en englanniksi, saati ruotsiksi pääsisi käsille. 

Tämä kappale on sellainen. Se ilahduttaa mua jokaisella kuuntelukerralla. Yhdessä kohdassa säpsähdän, vaikka tiedänkin etukäteen mitä on tulossa. Se saa mut hymyilemään. Etenkin tänään, kun ulkona paistaa aurinko ja märkä maa kuivuu. 

Tämä uusi artisti on Pena ja biisin nimi on Hyvä hetki elää. Penan musiikki aiheuttaa mussa saman tunnereaktion, kun Samuli Putro aikoinaan. Ja edelleenkin. Etenkin jos mietin sitä miten mun kaasot lauloivat meille meidän häissä kappaleen Minä Rakastan Sinua. Se oli meidän ystäviltä yksi suurimpia rakkauden osoituksia. Sellainen mitä arvostan. Paras lahja. Sanomattakin selvää, että jos olen jo lähtenyt Penaa Putroon vertaamaan, niin malttamattomana odotan tälle jatkoa. 

Videon kuvat ovat Mansen blogikirppikseltä, jonka etukäteisfiilistelyissä kuulimme tätä myös livenä.Millainen musiikki iskee suhun?
Voiko musiikkimaun perusteella päätellä tyypistä jotain? 
Tai päätellä tyypistä hänen musiikkimakuaan?
15 kommenttia

 1. Kiva kuulla, että meitä on muitakin! Saan aina vähän hämmentyneitä katseita, kun kerron kuuntelevani lähes vain ja ainoastaan suomen kielistä musiikkia. Minulle myös sanat, ja niiden erilaiset merkitykset, ovat niin tärkeitä, enkä saa vieraskielisestä musiikista yksinkertaisesti samalla tavalla irti kuin omalla äidinkielellä esitetystä. Ja onhan ne aiheetkin usein vähän kulttuurisidonnaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin:) Toi kulttuurisidonnaisuus oli hyvä pointti. Mä tykkään myös eniten Pohjoismaisista tv-sarjoista. Ykkösen Kotikatsomo jutuista ja esim Helteisestä Helmikuusta. Niissä on sitä samaa pohjoismaista sielunmaisemaa.

   Poista
 2. Hei, mie kuuntelen myös ensisijaisesti suomimusaa, olen aina oikeastaan kuunnellut. Minullekin ne sanat ovat niin tärkeitä, että haluan ymmärtää tai yrittää ymmärtää kunnolla mitä laulussa sanotaan... Tai no toki eri kuulijalle voi olla eri merkitys jollakin rivillä ehkä. Englanniksi lauletuista jaksan harvoin kiinnostua niin paljoa, että perehtyisin lyriikkaan kunnolla.

  Joskus joku lempiartistin kappale ei iske yhtään melodian puolesta tai kokonaisuutenakaan, mutta sitten voi olla yksittäinen rivi, jossa kiteytyy oleellista niin paljon, että itku tulee. Mulle eka suuri idoli oli aikanaan Samuli Edelmann, sitten Miljoonasade. Myöhemmin Zen Café ja myös Samuli Putro soolona erityisesti. Juha Tapion sanoituksissa on hienoja hetkien, pienen ihmisen tuntojen ja tunnelmien kuvauksia, erityisesti niissä biiseissä, jotka eivät ole radiosoitossa kuluneet puhki. Irinasta tykkään myös, ja uusin ihastukseni on Tuure Kilpeläinen karavaaninsa kera....

  En tiedä mitä joku minusta tietämätön ajattelisi ulkoisen olemukseni perusteella musamaustani... Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa - sielunsisaria löytyy:) Mä tosin kuuntelen vähän erityyppistä musiikkia. Paljon esim. Paperi T:tä tai Iisaa.

   Sama mulla - englanniksi kuuntelu ei ole vaivatonta, etttä ymmärtäisi kaikki merkitykset. Ja musiikin pitää ehdottomasti olla rentoa ja viihdyttävää.

   Mulla myös musiikki vaikuttaa voimakkaasti. Saattaa itkettää tai naurattaa. Ja tekee todellakin koko tunnelman. Liian nopea tai sanoiltaan mitätön kappale voi hermostuttaa ja tehdä olon ikäväksi.

   Poista
 3. Mä niin pidän Penasta ♥ Etenkin just tosta biisistä. Musiikkimaku on jännä asia tulkita. Musta tuntuu että mitä vanhemmaksi tulen sitä huonommin arvaan mistä kukakin pitää. Mutta musta on kyllä muutenkin tosi mielenkiintoista jos joku rikkoo mun odotukset itsestään. Musiikin kanssa vaan käy helposti niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ♥ ja samaa mieltä. Huomaan kyllä itsekin hätkähtäneeni jos kuulen jonkun kuuntelevan jotain yllättävää. Kiva rikkoa omia ennakkoluulojaan:)

   Poista
 4. Minä myöskin kuuntelen pääosin kotimaista musiikkia. Pena onkin ihan uusi artistituttavuus! Pitää mennä YouTubettamaan herrasta lisää. Ensikuulemalta ainakin kolahti. :)

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä lisää Penaa. Debyyttialbumia työstetään parhaillaan.

   https://soundcloud.com/penanvuoro

   Poista
  2. Kiva kuulla! Ja kiva kuulla, että kolahti:) Toivotaan pikaista jatkoa.

   Poista
 5. Hyvä biisi, kiitos! Mäkin kuuntelen mieluiten suomalaista. Penasta en ollut ennen kuullutkaan, mutta toivottavasti tulen kuulemaan jatkossa. Laitetaan korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Eipä kestä:) Musta on ihana löytää uutuuksia ja kertoa niistä myös muille.

   Nää sanat jää aivan korvamadoiksi soimaan. Eilenkin oli koko päivän jukeboksi päässä:D

   Poista
 6. Enimmäkseen kuuntelen pehmeämpää heviä, sinfonista heviä. Kotimaisista Kerkko Koskinen Kollektiivi on rakkaus. Ei oo sanoja kuvaamaan tätä.

  Mun mielestä musiikkimaku on ei kerro ihmisestä sen enempää ku hiusten tai silmien värikään. Musiikkimaku on makuasia. Kuka mistäkin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaaa - jännää. Mielenkiintoista kuulla:) Musta on kiva yrittää vetää johtopäätöksiä musiikkimaun perusteella. Miettiä sitä kertooko se jotain rivien välistä.

   Kerkko Koskiseen täytyykin tutustua. En oo kuullut, kun pari kertaa. Kiitos:)

   Poista
 7. Nyt on muuten Penan esikoisalbumi julkaistu. Sitä voi kuunnella Spotifyssä:
  https://open.spotify.com/album/3RYUQDqHylCYNByGaNSLkb

  tai sen voi ostaa levykaupasta:
  https://www.levykauppax.fi/artist/pena/sielta_ja_syvalta/

  Toivottavasti kuulostaa edelleen hyvältä :)

  t. äänittäjä-miksaaja Kari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levy on jo hankittuna (Suvilta suoraan) ja Spotifykin soi ahkerasti :)

   Hyvälle kuulostaa edelleen !!

   Poista