Sisällön tarjoaa Blogger.

MUIDEN NURKISSA ?

Olen alkanut mieltyä ajatukseen, joka aiemmin kauhistutti mua - matkustaa ja majoittua jonkun kotona. En nyt välttämättä puhu ainoastaan sohvasurfaamisesta, vaan myös ihan yöpymisestä asunnossa, jota pidetään vain vuokralla. Siis toisin sanoen minua ei enää ahdista ajatus hotellien välttämisestä. 

Olen toki edelleen sitä mieltä, että lomalla on ihanaa saada istua valmiiseen aamiaispöytään, mutta se  puoli, ettei majoitus ole kiireisessä ja hälyisässä hotellissa käy vuosi vuodelta houkuttelevammaksi. Istun ihan mielelläni aamukahvin ajan puhumatta ja kuulematta mitään. Sen jälkeen voin lähteä kävelemään läheiseen kortteliravintolaan tai kauppahalliin täyttämään vatsani hyvällä ruualla.

Olin viime viikon loppupuolen Barcelonassa. Kokemus oli edelliseen kertaan verrattuna aivan toinen. Viimeksi yövyin hotellissa Ramblan sivukujalla. Tällä kertaa näin ihanassa yksityisasunnossa Eixamplen alueella. Kaupunki näytti minulle toisenlaiset kasvonsa. En tuntenut olevani muiden nurkissa, vaan mietin millaista siellä olisi asua. Astua päivittäin tuosta rautaovesta puiden ihanasti varjostamalle kadulle. Nähdä vuodenaikojen vaihtuvan. Asunnossa majoittuessaan tuntee olevansa jonkin aidomman äärellä. Pääsevänsä käsille. Kävin ruokakaupassa paikallisella Stockmannilla. Tilasin tiskiltä juustoa ja toiselta hedelmiä. Istuin yhtenä iltana viinilasin kanssa lasikuistilla. Ja huomasin taas haaveilevani omasta.

Seuraavaksi toivon pääseväni Berliiniin ja löytäväni sieltä kivan kämpän vuokralle. Onko sulla kokemuksia asuntojen lyhytaikaisista vuokrauksista? Millä perusteella tekisit valinnan? 

Tämän majoituksen löysin Bookingin kautta, jota pidän luotettavana. Eli kynnys muun, kun hotellin varaamiseen oli näin hyvin pieni. Hintakin oli hotelliin verrattuna hyvin pieni. Neljä yötä neljän hengen porukalla noin 40 € / yö / hlö.  Lisätietoja asunnosta täällä.

Muita mun matkavinkkejä löydät tunnisteilla "matkustus", "majoitusvinkki", "kotimaan matkailu" ja "kesäretkivinkki".

12 kommenttia

 1. Wau! Kyllä kiitos, houkuttelevalta näyttää näihinkin silmiin. Täytyypä muistaa katsoa ensi kerran myös nuo asuntovaihtoehdot, kun on lähdössä. Siis sit joskus viiden vuoden päästä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä nyt. Just tällaiset kaupunkilomathan onnistuu heti, kun pääsette vaan pienten kanssa kotoota liikkeelle ♥

   Mulla on muuten jotkut kaverit olleet vauvojen / taaperoiden kanssa esim. Thaimaassa bungalowissa lomailemassa tai reppureissuilla. Pitkä lentomatka voi tosin olla raastava, jos pienet on itkuisia.

   Poista
 2. Kyllä sijainti ja palautteet muilta ratkaisee aika paljon. Hyvä yksityisasunto voittaa kämäisen hotellin mennen tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Huonosta hotellista voi joutua jopa maksamaan enemmän, kun hienosta asunnosta.

   Poista
 3. Wow! Upea asunto! Me vuokrattiin just kämppä Berliinistä. Sijainti, siisteys, palautteet ratkaisevat aina näissä. Meitä lähdössä reissuun viisi henkilöä ja eipä olisi mihinkään hotellihuoneeseen mahduttu kaikki. Ja tilaakin on reilusti verraten hotelliin. Aamupalapaikkoja saa vaihdella vaikka päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö:) Tää oli meille ihan napakymppi.

   Kiva kuulla! Berliini kiinnostaa kovasti. Kämpät on kyllä hyvävaihtoehto isolle perheelle tai kaveriporukalle. Illallakin saa olla seurassa, eikä tarvitse vetäytyä omiin koppeihin sängyille makoilemaan. Ellei halua:)

   Poista
 4. Me vuokraamme lähes poikkeuksetta aina mieluummin asunnon kuin hotellin. Oleminen huoneistossa on rennompaa kuin hotellihuoneessa, ja monella tapaa paikalliseen elämään pääsee ihan eri tavalla käsiksi kuin hotellissa majoittuessa. Vaikka aamupalaa kovasti arvostankin, usein itse hankkimalla saa enemmän vaihtelua ja "alkuperäisempää" kuin hotelleissa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laura hienosta artikkelista, olemme iloisia että tykkäsitte asunnosta ja toivottavasti näemme teitä uudelleen! Olen Katri, tapaamanne Xavin puoliso ja hoidamme tämän suomalaisessa omistuksessa olevan asunnon vuokrausta. Koska tämä näytti kiinnostavan muitakin, niin laitan tähän linkin jonka kautta meihin voi ottaa suoraan yhteyttä asunnon vuokrauksesta: www.bailen8.com ja seuraavasta linkistä voi katsoa kalenterista asunnon varaustilanteen: www.airbnb.es/rooms/2280685

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katri. Kiitos teille!! Olimme todella, todella tyytyväisiä. Ihana asunto ja ympäröivä alue. Siellä oli kiva kuvata. Mä olin aivan yllättynyt, että asunto oli suomalaisessa omistuksessa, kun Xavin kanssa tuli tietty asioitua englanniksi etukäteen s.postilla. Hassu sattuma:)

   Toivon teille paljon asiakkaita. Ehkä joskus nähdään!

   Poista