Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY - KUISTI VANHAAN TALOON

Terassi vanhaan taloon. Lasikuisti vanhaan taloon. DIY

Terassi vanhaan taloon. Lasikuisti vanhaan taloon. DIY
Terassi vanhaan taloon. Lasikuisti vanhaan taloon. DIY


Terassi vanhaan taloon. Lasikuisti vanhaan taloon. DIYTerassi vanhaan taloon. Lasikuisti vanhaan taloon. DIY

 DIY kuisti


Aloitimme juhannuksen pyhinä kuistityöt. Ihan noin extempore vaan. Päätimme, että kyllä minä vähän sitä lasikuistifiilistä voisin tähänkin saada, vaikka se alkuperäinen suunnitelma ei toteutunutkaan. Janne ystävänsä kanssa ensin purki ja sitten rakensi. Nyt jo näytää kodikkaalle, vaikka paljon on vielä kesken. 

Jannen lempipaikka Tyynelässä on istua tämän takakuistin portailla pellolle katselemassa. Siitä tämä muutostyö oikeastaan lähtikin. Ensin kaatui pihan puoleinen kaide, että maisemat paranisivat entisestään. Nyt koko kuistilta on esteetön näkymä pihasaunalle ja pellolle. Sitten poistettiin takaseinän ritilä. Ja lopuksi vanha; seinään toisesta päästää kiinnitetty pöytä. Samalla suureni koko minikuisti. Tila tuntui tuplaantuvan. 

Sitten ne lähtivät yksissä tuumin tutkimaan materiaalivarastoja - Janne ja ystävä. Rakensivat kuistin päätyyn, vanhan ritilän tilalle, seinäelementin alun laudasta ja kolmesta ikkunasta. Nostivat paikoilleen ja kiinnittivät. Se odottaa vielä osiaan reunoihin + ylös, mutta mä oon siitä niin kamalan onnellinen jo nyt.

Tämän jälkeen sirkkelöitiin lautaa ja ruuvattiin sitä kuistin alareunaan. Toivoin kuistista kiinteämpää ja näin se saatiin ratkaistua. Mä lähinnä katselin vierestä. Mietin miten onnellinen saa tuollaista ystävistä olla. Tyypeistä, jotka innostuvat puuhastamaan milloin mitäkin. En olisi aamulla arvannut, missä tilanteessa illalla oltiin, niin nopeasti kaikki tapahtui.


Tähän mennessä tarvittiin:
 • 2 reipasta ja ihanaa tyyppiä
 • 3 vanhaa ikkunaa navetan ylisiltä
 • lautaa
 • 1 entisen kaupunkikodin parvekepöytä
 • ruuveja ja ruuvinväännin
 • sorkkarauta
 • talon mukana viisi vuotta sitten saadut verhotangot ja verhot 

Seuraavassa vaiheessa:
 • kuistiin uusi lattia vanhan päälle
 • listat lattian rajaan
 • uudet, koko kuistin levyiset portaat
 • ne lasiseinäelementin puuttuvat palat, toinen seinä jää toistaiseksi auki
 • kuistinkaiteisiin ja valokatteen rakenteisiin maalia
 • mattoa ja muita sisustujuttuja
 • paikalla istujia vastaava määrä valkoviinilasillisia 


Lähtötilanteesta löytyy kuvia mm. täällä


26 kommenttia

 1. Vau! Niin hieno kuisti. Kyllä tuolla kelpaa kesäpäiviä viettää ja myös niiä syksyisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin potentiaalinen alku:) Niin kaunis, ettei keskeneräisyyskään haittaa. Mä oon kyllä hirmu onnellinen, että on noin kätevä mies ja ystäviä.

   Poista
 2. Hyvä te! Reippaat tekee ja laiskemmat täällä vaan kommentoi :D ( oma kuisti kesken vielä, motivaatiokohtausta odottelen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toivottavasti nää kuisti- ja pihapäivitykset mitä on nyt blogeissa paljon saisi sulle motivaatiokohtauksen aikaan:) Ja totuuden nimissä mun täytyy painottaa, etten mä suinkaan mitenkään reipas ollut tässä projektissa. Lähinnä kommentoin vierestä, kun muut teki. Hihii.

   Poista
 3. Minäkin niin mielellään istuisin tuossa ja katselisin pellolle. Oih,kuulostaa niin täydellisen ihanalta hetkeltä. Onneksi teillä on nyt ihanan kuisti missä istua nuita hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin hyvä, että on kuisti millä istua, kun ei ole portaita enää:D Vanhat on siis purettu ja uudet tulossa. Kasa lautaa lattiaa ja portaita varten pihassa. Onneksi on loma.

   Poista
 4. Komppaan ekaa kommentoijaa - toiset ne vaan saa paljon aikaan :) Kuisti näyttää jo nyt hyvältä, siltä, että siellä on kevyt olla.

  VastaaPoista
 5. Vanhat ikkunat ja valkeat verhot - aivan täydellinen kombo! Hieno tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo. Mä oon täällä ihan sydämiä silmissä:)

   Mulla on liinavaatekomerossa useammat verhot, mitä tuossa voi vaihdella, kun toiset on pesussa. Ihmeellisen iso määrä ihmiselle, joka ei verhoista (noin niinkuin normisisäkäytössä) oikein välitä.

   Poista
 6. Ihana kuisti tulossa! Pitää vain osata nähdä mahdollisuudet. =) Ja yllättävän paljon saa aikaan kierrättämällä, ei aina tarvitse ostaa kaikkea uutena. Näin tulee useimmiten paljon kivempaa ja uniikimpaa jälkeä kuin uusista matskuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää - mun mies on siinä tosi hyvä. Multa vähän puuttuu se tilojen valmiina näkemisen taito. Janne taas aina tietää miten kaikki lopulta asettuu. Sellaiselle on hyvä esittää toiveita:)

   Just siitä erityisesti tykkään, että itse tekemällä saa uniikkia. Ei voi kävellä perässä kauppaan ja rahalla ostaa samanlaista. Tuntuu erityisarvokkaalle.

   Poista
 7. Se on nyt jo ihan super! Tuommoiset ex tempore jutut on aina parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Se on hyvä, että on parit projektit aina kesken, niin voi tehdä, kun siltä tuntuu. Tänään kuulema tuntui aamulla kuistin maalaamiselle (sanoi Janne). Saa siis nähdä mitä päivä tuo tullessaan:)

   Poista
 8. Tuosta tulee todella mahtava mansikkapaikka. Kauniisti verhot lepattavat tuulessa. Mikäs tuossa olisi kahvia juodessa. Onnea ovat Jannet ja ystävät :)

  VastaaPoista
 9. Oi mikä ihana kuisti teillä onkaan siellä <4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En malta, että pääsen sisustamaan tätä ja pihakeittiötä. Saa nähdä tuleeko yhtä ihanan värikästä, kun teillä.

   Poista
 10. Hurmaava! Onnea on hyvät ystävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on <3 Harvoin näihin projekteihin tulisi yksin ryhdyttyä. Yhdessä tai ystävän kanssa sujuu huomattavasti paremmin. Mä kommentoinkin noille, kun puuhasivat, että olisivat hyvä tiimi vaikka pakohuonepelissä - saunatonta yhteistyötä ja suunnittelua ilman sanaharkkaa:)

   Poista
 11. Wow! Onpa mahtava (no ei ole yllätys, että on) kuisti! Ja teillä on muutenkin siellä todella mahtavia suunnitelmia pihan osalta. En vaan ole ehtinyt kommentoimaan niitä vielä. Huippua nähdä sitten miltä suunnitelma näyttää käytännön toteutuksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Johanna <3 Kohta tulee ekoja pihakuvia blogiin. Työt on jo hyvässä vauhdissa. Nyt näyttää sille, että ainakaan tässä ekassa vaiheessa mä en vielä saa sitä kaunista kaarta, kuin teillä. Jos sitten ensi kesänä senkin jonnekin sijoittaisi. Mun unelma.

   Poista
 12. Ihan mahtava <3
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Mun pitäis väkerrellä tuommoinen valokatekatos mökin oven yltä pation päälle. Mietin miten teidän katos on kiinnitetty talon seinään? Tuijottelin kuvia ja näyttäisi kutakuinkin näin: poikkilauta ruuvattu tukipuiden kohdilta rakenteisiin, siihen tolppakengät ja niihin nuo vinopuut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on just niin - poikittainen tukipuu rakenteisiin ja katoksen vinopuut sen päälle. Näiden kuvien jälkeen kuisti on maalattu, takaseinä on rakennettu loppuun ja oikealle on asennettu ikkuna. Nykytilanteesta löytyy kuvia mun Instan kohokohdista nimellä "PIHA".

   Poista