Sisällön tarjoaa Blogger.

KYMPPITONNILLA KUISTIN PIIRROKSET ?Kyllä - 10 000 €

Se oli se summa, jonka sain vastaukseksi kysellessäni sille lasikuitille puhtaaksi piirrettyjä piirustuksia rakennuslupaa varten. Vajaasta kolmestakymmenestä kontaktoimastani rakennusinsinööristä/ - suunnittelijasta minun viestiini vastasi kaksi. Toinen kertoi kiireistään. Toinen, että työhön menisi noin 150 h aikaa ja veloitus olisi siellä kahdeksassa kympissä per tunti. Siis kuukauden työtunnit kuistiin!!

Sanoin ei kiitos.

Meillä on siis suunnitelmat muuttuneet. Minä en saa kuistia siihen, mihin sen olin alunperin ajatellut. Meille tulikin pihasuunnitelma (ekassa kuvassa Jannen luonnos ja versio nro 1). Kohta alkaa viherrakennustyöt, pihan tasaaminen ja kivetysten tekeminen. Näyttää sille, että kohta saunankin edessä istutaan uudelleen ajatellulla alueella. Lopuksi rakennusten väliin tulee puinen terassi, jonka päälle rakennetaan "kesäkeittiö". 

Meillä on pystytetty mittakeppejä ja harpottu pitkin pihaa fiilistellen. Pienestä projektista tulikin pinta-alallisesti suuri. Olen aloittanut inspiraation keräämisen pinterestiin ja innostunut. Pihatöiden editymisestä / siihen löytyneestä yrityksestä tulee blogiin varmasti juttua myöhemmin.  

Tämä on niitä kertoja, jolloin ei suunnitelmien muuttuminen tunnukaan pahalle. Olen seissyt takapihan pienellä kuistilla ja tuijotellut pihalle. Miettinyt muuttuvaa maisemaa. 

Tästä on hyvä fiilis. Ehkä sen taas pitikin mennä näin.

Nykyisin osaan kovasti arvostaa sitä, että tilanteet kantaa ja minun elämääni tarkoitetut ihmiset ilmestyvät ja asiat tapahtuvat. En enää aina haluakaan viedä projekteja läpi harmaan kiven, vaan yritän aistia sitä oikeaa suuntaa. Toivotaan, että tälläkin kertaa se toimii.

Ihanaa alkanutta viikkoa!


23 kommenttia

 1. No onpas melkoinen hinta! Meillä ei maksanut koko talon arkkitehtisuunnittelukaan lähellekään noin paljon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta!! Mä olen kuullut monilta, että talon piirrokset on saanut halvemmalla.

   Ihan vähän taisi hinnoitella itsensä ulos :D

   Poista
 2. Ei oo totta, siis kokonaiset 2 vastasi! Vissiin on sitten kalenterit tyypeillä täynnä.. Mut eikös ole kiva tietää, miten paljon nyt säästätte! Heh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ilmeisesti töitä riittää :D

   En mä itseasiassa oo ihan varma tuleeko tästä kamalasti säästöä. Meidän projekteilla kun on tapana levitä :D Mutta nyt tulee ainakin huomattavasti isommalle alueelle käyttömukavuutta. Pihalla ei ole turhan paljon tullut vierettyä aikaa, kun siellä ei ole edes kunnollista ruokailupaikkaa ollut. Eli tavallaan nyt tehdään asioita, mitä olisi siitä kuistista huolimatta pitänyt tehdä jossain vaiheessa. Niihin ei vaan olisi ollut samaan aikaan paukkuja.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. SiiS! Uusiksi kommentti😁 Mulla oli yksi rakennusinsinööri ja pääsuunnittelija, joka voi ne piirustukset tehdä😀...asuu meillä!
  Halit ja terkut! T. Kati/ Call it home

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Miten mulle ei tullut mieleenkään :O

   Mut mut nyt ei taideta enää tarvita. Kaupungin lupaasioista vastailtiin, että jos rakennus on neljän metrin päässä talosta, niin ei tarvita rakennuslupaa, vaan riittää kevyempi piirros ja toimenpidelupa.

   Mut jos ikinä meinaan sitä kuistia lisäksi, niin tiedän mihin otan yhteyttä <3

   Halit!

   Poista
 5. No huh huh, kylläpä olisi suolainen hinta!! :(. Mutta nämä uudet suunnitelmat kuulostavat sitäkin paremmilta. Ihana projekti, jos nuo päädytte toteuttamaan. Pakko kertoa, että kyselin pari vuotta sitten projektimme alkaessa isommalle puumäärälle tarjouksia kymmeneltä eri sahalta. Vastaus tuli tasan yhdestä paikasta. Ei vissiin lama-Suomesta ole vielä työt loppuneet, kun ei kiinnosta uudet asiakkaat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ihan järkky.

   Mut mulla on tästä sellainen fiilis, että menee niinkuin oli tarkoitettukin. Tästä tulee hyvä. Ja paljon enemmän käyttömukavuutta koko takapihalle.

   Toi vastaamattomuus on niin outoa. Vaikkei juuri ehtisi kyseistä projektia hoitaa, niin kannataisihan mielikuva pitää kunnossa tulevaa varten. Kummia yrittäjiä.

   Poista
 6. Ihan järkky hinta! Piirrän itsekin, eikä oma tai tuntemieni inssien piirustushinnat ole lähellekään tuollaiset! Olisiko kokeiltu kepillä jäätä...? Tartu ihmeessä Katin tarjoukseen jos vielä kuvia tarvitset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Siis ihan varmasti. Tällä ketä vastailee ihmisten tarjouspyyntöihin taitaa olla paljon töitä (ei kai ihme ;)) Ois varmaan ottanut iltatöiksi jos olisi saanut kunnon rahat keikasta.

   Katille menee heti ekana viestiä, jos laskikuistia vielä joskus haaveillaan:)

   Poista
 7. Hyhhyh mikä hinta! Jännityksellä odota, että mitä keksitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyh todellakin! Mä oon ihan innoissani tästä. Mahtava kesä - piha ja ulkomaalaus molemmat. Tyynelä elää syksyllä parhaita päiviään:)

   Poista
 8. Tuo on juuri oikea asenne; usein parhaat asiat tapahtuu sitten kun alkuperäiset suunnitelmat ei onnistuneetkaan... Tsemmpiä projektiin, siitä tulee takuulla hieno joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Niin niillä on tapana tapahtua. Mä luotan näissä tosi paljon siihen miltä tuntuu. Kuistiasiasta alkoi jo mennä maku, kun meni vaikeaksi. Sitten kääntyi kelkka ja löytyi tosi hyvän oloiset tyypit tuohon viherrakennushommaan.

   Kiitos <3

   Poista
 9. No jo on hintaa. Toivottavasti asiat kääntyy parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Aika hurja summa!

   Uskoisin, että kääntyi jo parempaan suuntaan. Löytyi niin hyvän oloinen yritys pihaa tekemään:)

   Poista
 10. Aika hurjalta kuulostaa tuo summa, toki ymmärrän että ammattilainen on ammattilainen ja työtunnit maksavat, mutta tuolla hinnalla saa jo aika paljon muuta. Avoimin mielin kohti uusia suunnitelmia, eiköhän kaikki muotoudu nyt juuri teidän näköiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä. Ammattilainen on ammattilainen ja nostaa ammattilaisen palkkaa. Mä en itseasiassa hätkähtänyt kovasti tuota tuntihintaa - siinä oli joku haju, mitä se voi olla. Mutta toi 150h kuistin puhtaaksi piirtämiseen on paljon. Todella paljon!

   Avoimin mielin mennään - muotoutuminen oli hyvä sana. Niin asioilla on tapana mennä, kun luottaa fiilikseen ja menee sen mukaan:)

   Poista
 11. No jopas oli hinnoittelu ns. pilvissä. Tyyppi on ilmeisesti kertonut toimeksiannon kustannukset ikkunanurkkien määrällä ja viel sisä- ja ulkopuolen erikseen.

  Saattaa ollakin, että pihalle laajentuminen ei ole edes huonompi vaihtoehto.

  Mikäli kuistiunelma jää toteutumatta säästyt ainakin järjettömältä määrältä lasiruutujen kulmien pesua niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ! Ihan naurettava kokonaissumma :D Mä en lähtökohtaisesti edes ymmärrä miten voisi piirtää vanhoista ikkunoista tehtävän kuistin, kun siinä kaikki riippuu ikkunoista mitä sattuu saamaan. Siitähän ikäänkuin tulee sen kokoinen, kun tulee.

   Janne oli heti samaa mieltä sun kanssa - piha saadaan nyt samalla kertaa kuntoon. Eli laajentuminen on hyvä. Alkuperäinen suunnitelma ei olisi kuitenkaan ratkaissut esim. grillausongelmia, kun siinä ei ollut katosta ruuanlaitolle.

   Hyvä pointti toi pesuasia:) Mä en kovasti pidä siitä hommasta.

   Poista
 12. Ohhoh, jopas olisi kuistilla hintaa!!! Innolla odotan, mitä olette keksineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - oli useamman kuistin verran:D

   Kiva kuulla :) Lisää juttua luvassa.

   Poista