Sisällön tarjoaa Blogger.

JONAIN VUONNA MINÄ VIELÄ


Joka ikisessä paikassa se tulee nyt vastaan. Sanotaan, että sataa. Että ei riittänyt aika. Ettei ollut tarpeeksi lämmin. Että olisi eletty vielä vähän.

Syksyn tulossa on aina tiettyä lopun tunnetta. Myönnetään. Mutta minua se ei ahdista. Syksy on vähintään yhtä ihana. Ehkä jopa kesää vähän parempi vuoden aika. On vielä lämmin. Ei ole kuuma. Ampiaiset ei pörrää. Saa kutoa sohvan nurkassa villasukkaa ilman että kanssaeläjät puhuvat siitä, miten huono omatunto tulee, kun hyvällä säällä on sisätiloissa. Minä sitä paitsi rakastan hauduttaa pitkään kypsennettäviä syksyisiä pataruokia. Annan aromien vaeltaa asunnossa, käännän keitosta pari kertaa ja lisään uunin ajastimeen vielä yhden tunnin.

Minua ei ahdista tekemättömät asiat. En ole sitä tyyppiä, jolle muistilista on riveittäin tiputeltuja tekemättömiä asioita. Minulle se on haavelista.

Jonain vuonna minä vielä

 • hion keittiön lattian puupinnalle 
 • kasvatan itse pari perunaa
 • rappaan leivinuunin mustaksi ja hankin siihen "huuvan"
 • muistan teipata ikkunat ajoissa
 • rappaan sähköuunin ympäryksen valkoiseksi
 • harjoittelen miten ikkunoita kunnostetaan
 • valvon pellon reunassa aamuun asti yönä, jona usva nousee
 • kesytän sen pirun sirkkelin, enkä pyydä aina apua
 • tapetoin yläkerran ekan kamarin
 • opettelen laatoittamaan ja saumaamaan
 • hankin ison kollikissan
 • vahaan saunan pesuhuoneeseen vaaleaa
 • opettelen laittamaan hiiligrillissä täydellisen aterian
 • opin sen miten meidän saunanpata parhaiten syttyy
 • ostan kunnon kompostin
 • haaveista päätellen muutan maalle

24 kommenttia

 1. Täällä toinen syksy-ihminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on <3

   Ehkä saan kohta jo noi kesän ajan seisseet neuletyötkin valmiiksi:)

   Poista
 2. Syksy on ihana aika. Ei se ole mikään kesän vastakohta tai vihollinen. Syksy tuo tullessaan ruskan värien ja pimenevien iltojen lisäksi arkirutiinit ja rytmin elämään. Syksy on tunnelmallinen, syksy on romanttinen, syksy on kaunis. Syksy antaa tilaa ajatuksille. Syksy antaa luvan poltella kynttilöitä. Syksy mahdollistaa lätäköiden läiskyttämisen ja paksun villapaidan. Iloista syksyä meille syysihmisille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Ei todellakaan ole vastakohta, eikä vihollinen. Ruska on todella kaunis. Ja mä ihan tosissani tykkään lehdettömistä puista vielä enemmän, kun lehdellisistä, joten sekään ei haittaa. Rutiinitkin vauhdikkaan kesän jälkeen tuntuu hyvälle. Sä laitoit syksyn tosi hyvin sanoiksi:)

   Poista
 3. Juuri näin :)

  Tykkään syksystä ja nyt kun lämpökin tuli takaisin niin tulee uutta virtaa hoitaa mukavia syyshommia. Työthän ei tekemällä lopu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan yleensä virtaa siitä, ettei ole ihan liian kuuma:) Mullahan on ollut noita leikkauksia takana sen verran, että alkoi vaihdevuodet 32-vuotiaana. Ei toi extrahikoileminen oikein kiinnosta :D

   Poista
 4. Täällä on syksyihminen. Minusta tämä on paras vuodenaika. Juuri nyt.

  VastaaPoista
 5. Mä ennen en tykännyt syksystä yhtääään. Nykyään se on hyvinkin tervetullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastiko? Mistä se johtui?

   Kiva kuulla, että oot oppinut nauttimaan nyt siitäkin.

   Poista
 6. Syksy on minullekin rakas, vaikka kesän lämpöä yli kaiken rakastankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempi siis parempi:) Kivan kesän jälkeen saa syksy tulla. Mä jo odottelen, että saa pukea villapaidan.

   Poista
 7. Mahtava asenne. Kyllä niitä tekemättömiä töitä on vaikka kuinka paljon, ja on vielä sitä seuraavanakin syksynä, joten ei muuta kuin nautitaan syksystä, jo tehdyistä töistä ja tulevista puuhista, mitä tekee sitten, kun ehtii :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on hyvä laittaa itselleen ylös, niin muistaa sitten niinäkin hetkinä, kun asenne on hukassa;)

   Poista
 8. Syksy ja ruska on kaunista aikaa. Viileä ilma on raikas ja puhdistaa kesän pölyt katujen varsilta. Ainoa mistä en pidä syksyssä on se aika, kun lehdet on tippunut puista ja on pilkkopimeää aamulla kun lähtee töihin ja kun pääsee töistä (tiedäthän juuri se aika ennen lumien tuloa). Mutta siitäkin selvitään, sillä sähköt (ja kynttilät) on keksitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen lumien tuloa on kyllä tosi pimeää - se on haastava hetki. Mutta mä ihan aidosti pidän puiden runkojen muodoista enemmän, kun lehdellisistä puista, joten se ei mua haittaa. Niiden katseleminen ja kuvaaminen on hauskaa puuhaa. Ja kyllä - kiitos kynttilöille ja pönttöuuneille. Voi noi pimeimmät hetket naamioida muka romanttisiksi:)

   Poista
 9. Mie kyllä tänä vuonna vähän vielä haaveilen kesän perään, vaikka onhan se syksyksi kiva! Tykkään kovasti tuosta siun haavelistasta, se on tosi mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen vaan tulevasta kesästä. Tää vanha saa jo mennä:) Oon ehkä aina ollut vähän huono katsomaan taaksepäin. Sellainen suora ja vähän mustavalkoinen persoona kai. Luen ehkä taaksepäin katselemisen omalle kohdalleni jotenkin epäominaiseksi ja epätoivotuksi.

   Kiva kuulla, että haavelista ilahdutti <3

   Poista
 10. Juuri eilen kahvilan terassilla juteltiin ystävän kanssa, että syksyn tulo on oikein kiva juttu. Minä kyllä hauduttelen pataruokia myös kesällä :) Pitäisi oppia ajattelemaan ikuiset tehtävälistat haaveina. Vietin juuri yhden yön mökillä yksin ja tykkäsin siitä kiireettömyydestä, kun sai rauhassa neuloa terassilla ja ihmetellä hiljaisuutta. Ai niin, eihän siellä koko ajan hiljaista ollut, kun sorsastuskausi alkoi ja mökkimme lähellä on runsaslintuinen järvi. Toivottavasti on edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten hauduttelen minäkin. Tosin syksyllä niitä syntyy enemmän ja niiden kanssa syödään perunamuusia useammin:) Mä oon juuri opetellut sitä ajatustavan muutosta tehtävistä haaveiksi. Oon yrittänyt opettaa itselleni, että pitää olla unelmia ja asioita mitä kohti pyrkii. Ja opettaa myös armoa, ettei sättisi itseään tekemättömistä niin paljon.

   Kiireetön neuleilta terassilla kuulostaa hyvälle:) Toivottavasti saat nauttia linnuista vieläkin, eikä kaikki ole joutuneet tulilinjalle.

   Poista
 11. Syksyt maalla on ihania. Mä vähän jo odotan että ilmat vielä viilenee ja aamun saa alottaa puuhella sytytyksellä, lenkille pitää pukea kaulahuivi ja lämpaat muuttaa laitsalta pihatarhaan. Syksy ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Isot villapaidat, uudet villasukat ja pehmeät pipot odottelee jo käyttäjäänsä. Syksyllä pihasaunasta ulos jäähylle istuminenkin on ihanaa - kunnon kylpytakissa. Jäi muuten listasta, että voisin opetella leipomaan leivinuunissa leipää. Se vasta syksyistä puuhaa olisi. Ja jouluiksi limppuja.

   Poista
 12. Vaikka syksyt on mun toteemivuodenaika, niin onhan se aina vähän show stopper kun tajuaa, että ei tänä(kään) kesänä ehtinyt kokeilla SUPpailua, käydä Haltialassa, retkeillä kaikilla saarilla ja syödä lounasta Löylyssä ja nyt on siihen jo liian kylmä. Hujauksessa meni tämä kesä, tosin olen kyllä kiitollinen että sain imeä maksimaalista lämpöä Espanjassa niin pitkään. Suomen kesä; lyhyt, maaginen, ihana ja mulle ikuinen bucket list.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään kokeillut SUPpailua, käynyt Haltialassa, käynyt kaikilla saarilla mitä suunnittelin, enkä löylytellyt Löylyssä. Tosin ahdistuksen niistä saan aina karsistettua sillä, että enpän tehnyt samoja asioita, mitä muut :D

   Mun yksi kaveri on kerran vuosia sitten sanonut niin hyvin Suomen kesästä, että se on jäänyt mieleen. Oltiin menossa saareen mökille. Kaveri kehotti ottamaan lämmintä mukaan, koska "Suomen kesä on lyhyt, eikä se välttämättä sijoitu just niille kolmelle päivälle" :D

   Poista