Sisällön tarjoaa Blogger.

PIENEN KODIN TOIMIVIN SISUSTUSRATKAISU


Kaksi ihmistä, 41,5 neliötä ja yksi vuosi - siinä on referenssiä kerrakseen.


Meidän pienellä sisustusbloggaajaryhmällä on tapana kehitellä kuukausittaisia haasteita. Sellaisia, millä saisimme kasattua samaan postaukseen parhaat vinkit kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheesta. Tämänkertaisen haasteen meille antoi Essi Esmeralda’s-blogista. Kun aiheeksi ilmoitettiin "toimiva sisustus", ei mun kauaa tarvinnut miettiä mistä kertoisin. Kaksi ihmistä, 41,5 neliötä ja yksi vuosi - siinä on referenssiä kerrakseen. Meidän asuinhuoneeseen rakennettu säilytysratkaisu / säilytyskoroke / tilaratkaisu on näyttänyt parhaat puolensa, eikä niitä huonoja ole löytynyt vielä.

Meillä on siis 41,5 neliötä ja kaksi ihmistä, jotka työskentelevät yrittäjinä kumpainenkin ja osittain kotona. Miten se sitten toimii? No huoneita on kaksi. Minä istun keittiössä ja Janne asuinhuoneessa (ääh miten tyhmä sana, mutten tuolle makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistelmälle ole muutakaan keksinyt). Asuinhuoneeseen on tosiaan saatu mahdutettua sänky, lähes kaikki kodin säilytystila ja molemmille nojatuolit. 

Tilaratkaisun päälle on rakennettu vaatekaapit ja laatikot alusvaatteille. Ne ei tarkoituksella ole niin syviä, kun kaupasta löytyvät standardikaapistot, että tilaa elämiselle jäi enemmän. Mitoitus on sellainen, että henkarit juuri mahtuvat ja vaatteita menee hyllyille yksi pino per taso. Näissä kaapeissa ei ole sitä ongelmaa, että pitäisi kaivella taaimmaisen pinon tavaroita summamutikassa. 

Säilytysratkaisu taas kätkee sisäänsä lankavaraston, salibandymailat, matkakassit, tulostimen, kodinkansiot, askartelutarvikkeet, vaatteita, ompelutarvikkeet ja -koneen, lakanat, pyyhkeet, talvitakit, joogamaton ja kengille on oma vetohyllykkönsä. Päältä tiputettaviin laatikoihin mahtuu käsittämätön määrä tavaraa. Siellä olisi vielä paljon sellaista mistä voisi luopua.

Huone näyttää melko yksinkertaiselle. Valoa tulee sisään hyvin ja väritys on selkeä. Täällä meillä ei ole esillä niin paljon sisustustavaraa, kun Tyynelässä. Joku voisi jopa sanoa, että on minimalistista. Silti löytyy vielä jotain mistä luopuisin ilomielin. Se on meidän TV, joka on ovelta katsottuna oikealla seinällä. Toisaalta en tiedä mitä siihen tilalle tarvitsisi laittaa, joten se saa olla niin kauan, kun Janne sitä tarvitsee. 

Huone on täyttänyt kaiken tarkoituksensa toimivassa sisustuksessa. Säilytysratkaisu on täydellinen tähän kotiin. En ole keksinyt vielä mitään, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. On se melko velho toi Puutiaisen Tapio, joka homman toteutti.

Kuten haasteen luonteeseen kuuluu - löydätte Essin blogista koosteen toimivimmista sisustusratkaisuista, kun kuukausi vaihtuu. Kiitos Essi mielenkiintoisesta haasteesta <3

ps. kuvissa näkyy vilaus meidän uusista valaisimista. Tulimme ilokseni ja onnekseni vihdoin tulokseen, että yksi vuosi ilman asuinhuoneen valaistusta on ihan tarpeeksi. Kerralla ei tullut valmista, mutta nyt on otettu jo iso askel, kun on valittu valaisimet, tehty kaupat ja kiinnitetty vaijerit. Niistä siis tulossa lisää, kun saamme sähköt vihdoin kytkettyä. Toivottavasti ennen vuoden pimeintä aikaa. 

16 kommenttia

 1. Mä edelleen haukon happea kun nään näät teidän tilaratkaisut, ne on niin huikeet!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en onneksi enää ihan joka kerta kotiin kävellessäni hauko henkeä;) mut ei se kaukana oo. Tää on kyllä täydellisyyttä.

   Poista
 2. Tuo on kyllä mieletön ratkaisu, meidän valtavassa tulossakaan ei ole yhtä hyvää säilytysratkaisua vaatteille :D Se täytyisi kyllä pistää to do-listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pahus - ei se torpan / asunnon koko vielä takaa sitä säilytystilan määrää. Se on meillä Tyynelässäkin tullut todettua. Jotenkin pitäisi yrittää ajatella tiloja enemmän kuutioina, kun neliöinä. Se voisi auttaa:)

   Poista
 3. Erityisen ihmeissäni olen tämän kaltaisen ratkaisun kauniista ulkomuodosta. Jos joku selittäisi minulle tämän kaltaisen sisustus-/säilytysratkaisun, kuvittelisin mielessäni jotain aika paljon massiivisempaa ja en keksi parempaa sanaa niin vaihdetaan englantiin: awkward.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Mä en ois missään unelmissanikaan uskonut, että tästä tulee näin kaunis. Ihanasti esimerkiksi noi etureunan laatikoiden kulmat on aavistuksen pyöristetty. Se hyvä suunnitelma ei todellakaan riitä, jos ei oo toteuttajaksi oikeaa tyyppiä. Meillä kävi hyvä tuuri ja Tapio teki todella hyvää työtä!

   Poista
 4. Tämä on niin hieno ! Aina vaan ihastelen uudelleen.

  Kivaa viikkoa :) Tämän bloggajan haaste taitaa tältä kuukaudelta jäädä haaveeksi...dämmit :(

  VastaaPoista
 5. Toi on edelleen heittämällä paras säilytysratkaisu mitä oon ikinä nähnyt. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - vaikka tietty oon aika puolueellinen sanomaan, kun tää vähän niinku oli mun idea :D Onneksi saatiin oikea tyyppi hommaa toteuttamaan. Sellainen, joka ei toteuttanut ihan suoraan meidän sanoista, vaan vinkkasi itse miten juttua pitäis kehitellä eteenpäin.

   Kiitos sisko <3

   Poista
 6. Tää on kyl niin magee ja mun mielestä kans edelleen yksi hienoimmista toteutuksista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Tää on kyllä neliöihinsä nähden nyt ihan eritavalla tosi toimiva koti.

   Poista
 7. Upea sisustusratkaisu, mutta mistä tuo mielettömän hieno juliste, jossa on tyttö punainen lintu pään päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Eija! Kiitos <3

   Juliste on Zoe de Las Cases ja se on hankittu Pore Helsingin myymälästä (muistaakseni viime vuonna).

   Poista
  2. Hei, kiitos tiedosta. Oon tuota julistetta yrittänyt metsästää joka puolelta, kun se muistuttaa mun aikuista tytärtäni pienenä. Poreessa ei ole, ja löysin kaksi nettikauppaa, jossa se olisi, mutta eivät toimita Suomeen. Jos joskus sattuu, että olette halukkaita siitä luopumaan, ostaisin sen mielelläni. Parhain terkuin!

   Poista
  3. Voi ei!! Harmillista, ettet ole sitä löytänyt.

   Toki ilmoittelen sulle, jos päätetään joskus luopua tuosta. Laita mulle jooko sun s.postiosoitteesi (vaikka viestillä osoitteeseen sateenkaariajaserpentiinia@gmail.com ) niin saan sut sit helposti kiinni, jos tilanne tulee.

   Iloista marraskuuta!

   Poista