Sisällön tarjoaa Blogger.

ANTAJALLA ON PAREMPI MIELI

Yhtenä onnettomana päivänä mä olin jättänyt kutimet kotiin. Oltiin menossa Tyynelään ja jo siinä vaiheessa matkaa, että olisi pitänyt olla joku utopistisen jännittävä selitys Jannelle. Se tuskin olisi suostunut kääntymään pelkkien puikkojen vuoksi. Sen verran kehtasin kysyä, että pysähdyttiin paikallisen marketin pihalla. Jätin Jannen autoon odottamaan, ettei sen tarvitsisi todistaa mun epätoivoista yritystä hankkia lankaa ja puikkoja pikkuruisesta ruokakaupasta. 

Toisin kävi - siellä oli hyllyssä rivitolkulla erilaista lankaa ja parit puikotkin. Sain itselleni tekemistä hämärtyviin iltoihin. Tosin yhtään en vielä tiennyt mitä varten neuloisin, mutta sekin selvisi myöhemmin.

Sain kuluvalla viikolla Canelipuun Katjalta viestin olisiko mun ja siskoni taas mahdollista neuloa / virkata / puuhata jotain heidän joulumyyjäisiinsä. Edellisen sattuman vuoksi mulla oli jo nämä ensimmäiset sukat valmiina. Lisääkin tietysti lupasin, koska antajalla on aina parempi mieli. Tuotot menee tuttuun tapaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Neulotuttaako sua? Jos haluat, olet sydämellisesti tervetullut mukaan lahjoittamaan. Tuotteet menee esimerkiksi mun tai siskoni kautta perille. Kiitos <3

Edellisistä keräyksistä lisää täällä, täällä, täällä ja täällä.

Kuvan pitkien villasukkien ohje:

tarvitset:
puikot nro 3
sekä raidallista, että yksiväristä lankaa (kuvassa Novitan 7 Veikka)

 • luo 52 silmukkaa
 • neulo resori 2 kiertäen oikein, 2 nurin
 • kun resorin pituus on 16 cm vaihda raidalliseen lankaan
 • raitoja 20 cm (kaikki oikein)
 • vaihda yksiväriseen lankaan
 • yksi kerros oikein ja kavenna jokaisella puikolla 1s
 • neulo resoria 5 cm (2 kiertäen oikein, 2 nurin)
 • tee tiimalasikantapää
 • neulo oikeaa pikkuvarpaseen saakka (puikoilla silmukat 4 x 12s)
 • vaihda raidalliseen lankaan ja tee kärsikavennukset


TallennaTallennaTallennaTallenna

10 kommenttia

 1. Ihanat sukat!
  Onneksi lankaa ja puikkoja löytyy nykyään melkein joka maitokaupasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Onneksi joo. En olisi ikinä uskonut, että oli niin montaa raidallistakin. Vielä enemmän itseasiassa huoletti puikot. Lankaa meinaan olisin saanut lähimmältä lammastilalta myös:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Ja hei kiva nähdä viikonloppuna!! Tuu nykimään hihasta jos tunnistat ja mä en tunnista heti sua. Noissa on aina kerralla niin monta uutta naamaa, että on hetken pää ihan pyörällä:)

   Poista
 3. Mä niin haluisin just tollaset sukat <3 Huoh! Osaisin itsekin neuloa, mutta olen niin laiska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canelipuun pöydästä niitä joulumyyjäisissä saa;) Hihii.

   Suosittelen, että neulot yhdessä jonkun kanssa. Opetat miniä tai teet ystävän kanssa. Siinä samalla teetä hörppiessä niitä sukkia syntyy pikkuhiljaa ohessa.

   Poista
 4. Osaisinpa neuloa! Mutta olin koulussakin se, joka sai aina vain yhden lapasen tai villasukan valmiiksi. Pitäisi ehkä opetella, voisin kuvitella, että tykkäisin.
  Mutta lupaan auttaa tahoillani toisin tavoin :)
  Terkuin Jenny
  blogit.kauneusjaterveys.fi/vastaiskuankeudelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii - sittenhän sun kannattaa nyt heti harjoitella se tyyli, missä vedetään pyöröpuikoilla kaksi sukkaa (tai lapasta) kerralla. Ei tuu sitten noi kouluaikojen ongelmat vastaan;) Suosittelen muuten neulomaan porukalla. Se on ihanaa, että epäsosiaalinen harrastus muuttuu sosiaaliseksi. Niin ja on neuvotkin sit aina lähellä.

   Muukin auttamistapa on tosi hyvä <3 Mä uskon, että sä oot just sellainen tyyppi, joka ajattelee muitakin <3 Pääasiahan on joo se, että tavasta riippumatta osaa vähän tuntea vastuuta muistakin, empatiaa. Jos itsellä on kuukadessa laittaa ees kymppi eteenpäin, niin se on kuitenkin jollekin paljon enemmän. Itsellä menisi se huomaamatta turhaankin. Kannattaa muuten tsekkaa myös ton Canelipuun kuukausilahjoitusjutut. Tyypit on siis mun tuttuja ja kaikki lahjoitettu raha menee 100% perille. Ne hoitaa kaikki sivukulut ja tehdyn työn vapaaehtoisina itse. Timanttista porukkaa <3

   Poista