Sisällön tarjoaa Blogger.

5 VINKKIÄ ALOITTELEVALLE SUKANTEKIJÄLLE

5 vinkkiä aloittelevalle neulojalle / villasukka vinkki perussukka

5 vinkkiä aloittelevalle neulojalle / villasukka vinkki perussukka
5 vinkkiä aloittelevalle neulojalle / villasukka vinkki perussukka


5 sukkavinkkiä aloittelevalle neulojalle. Jos osaat luoda silmukat, tehdä oikean ja nurjan silmukan, osaat tehdä myös villasukat. Näiden tipsien kanssa et joudu raastamaan hiuksia päästäsi heti kättelyssä ja voit toivottavasti todeta myöhemmin, että se kantapää ei ole mörkö.

 1. Et tarvitse, kuin yhdet puikot. Monissa sukkaohjeissa neuvotaan tekemään resori puolta numeroa pienemmillä puikoilla. Jos et neulo paljon, eikä ole ketään keltä puikkoja lainata, osta vain yhdet puikot. Tee resori niin, että neulot oikeat silmukat kiertäen oikein. Eli teet oikean silmukan takimmaisesta lankalenkistä laittamalla puikon oikealta keskeltä silmukkaa sisään, etkä puikolla etummaisena olevasta, niin kuin yleensä. Näin saat hieman tiukemman silmukan ja siis samalla napakamman resorin ilman puikkojen vaihtamista ja silmukoiden kaventamista. Koko 3,5 on oiken hyvä koko ensimmäisille puikoille. Sillä voit neuloa napakat sukat esimerkiksi 7 veljestä langasta, jota löytyy joka marketista. 
 2. Opettele tiimalasikantapää. Silloin sinun ei tarvitse opetella silmukoiden nostamista kantapään reunasta kavennusten jälkeen, eikä varoa siihen mahdollisesti jääviä reikärivejä. Mielestäni tämä pitäisi olla se esin opetettava malli, eikä se niin kutsuttu perinteinen kantapää. Kantapää ei todellakaan ole se paljon puhuttu mörkö, vaan sujuu ilman muistiinpanoja ja kommervenkkejä, kun olet muutamasti neulonut sen läpi. Hyvän ohjeen tiimalasikantapäähän löydät esimerkiksi täältä.
 3. Älä ota liian isoja askelia. Vältä lähtemistä monimutkaisuun kirjoneulesukkiin tai pitsiversioihin. Neulo ensin niin monet perussukat, että osaat kantapäät ja kärsikavennukset ulkoa ilman tukkimiehen kirjanpitoa ja muita muistiinpanoja. Tekemällä sukkiin vaikka eriväripalkkeja, saat aikaan tosi kivoja sukkia helposti, eikä homma käy tylsäksi. Voit myös neuloa vaikka "eriparisukat" päin vastaisilla väreillä. Sitten, kun homma sujuu ulkomuistista, voit siirtyä monimutkasempiin malleihin. Näin et lannistu lähdössä.
 4. Lankojen päätteleminen. Se on hanurista. Jo ihan perussukissa, saati sitten jämälankaraitaisissa. Harjoittelemalla tämän tekniikan, et joudu sukkien valmistuttua kiroilemaan vielä langanpätkien kanssa. Katso ohje täältä.
 5. Neulo seurassa. Tee epäsosiaalisesta harrastuksesta sosiaalinen, niin myös apu on aina lähellä. Neulekerho, kässäkerho, tumpelotapaaminen tai mummokerho. Perusta omasi.

Hyviä silmukoita ja pirteitä pakkassäitä,
Laura6 kommenttia

 1. Mun mielestä lankojen päätteleminen on parasta! Se on se viimeinen silaus ennen kuin sukat on valmiit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä! No huh miten erilaisia me ihmiset ollaankin :) Mä en tietkö tunne ketään, joka siitä hommasta pitäisi.

   Poista
 2. Mun pitäis kyllä kokeilla tuota tiimalasikantapäätä, kun sitä monet kehuu niin helpoksi. :) Hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Testaa ihmeessä. Se on tosi looginen ja helppo. Ja tosiaan sillä saa erittäin kauniit "saumat" aikaan. Paljon paremmat, kun perinteisellä tyylillä.

   Poista
 3. Todella hyvät vinkit, näillä mennään kohti ensimmäisiä villasukkia! Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii - nyt mä vasta huomasin, kun sähköpostia järjestyksessä perkasin, että olitkin jo ehtinyt tänne kurkkimaan. Hyvä homma :) Laita ihmeessä viestiä, jos tulee kysymyksiä. Mulle tulee kommentit vanhoistakin viesteistä meiliin, niin ei mee ohi. Tsemppiä sukkaprojektiin <3

   Poista