Sisällön tarjoaa Blogger.

TIESITKÖ - TALON VOI MAALATA TALVELLAKIN

Talon maalaus talvella. Virtasen neljän öljyn maali.DIY kuisti


Meillä odotettiin viime kesänä poutaa. Pensselit kuivuivat, maa kastui ja hermoa kiristi. Maalaussäiden perusteella kaksi parasta päivää osui sille viikonlopulle, jona tuli vieraita Oulusta saakka. Ei sille mitään voinut. Siellä isäntä roikkui viikonlopun nosturin nokassa. Me ystävien kanssa istuttiin pihalla ja huudeltiin sitä välillä viinilasilliselle. Vähän tympi.

Maalaus itsessäänhän on ihan hauskaa puuhaa. Kun pensseli liukuu kivuttomasti pitkin puun pintaa, ei tule ajateltua muuta. Vaikutus on lähes meditatiivinen. Jos kuitenkin kaikki ne kesän kosteimmat päivät (tai rajuimmat helteet) osuvat niille ainoille lomaviikoille, niin ketutuskäyrä nousee kyllä nosturia korkeammalle. Niinpä me päätettiin kokeilla tänä vuonna jotain ihan muuta - talvimaalausta. 

Virtasen 4 öljyn maaleilla on siis mahdollista maalata talvellakin. Pakkasta saa olla reippaastikin, se on lähinnä pukeutumiskysymys. Pakkasella puu on kuivaa, eikä helle / puun lämpeneminen aiheuta ongelmia. Juttelin asiasta etukäteen Virtasen maalitehtaan toimitusjohtaja Kimmo Suomen kanssa ja hän mainitsi, ettei talvipakkasilla maalattaessa edes ilman suhteellisella kosteudella ole samaa merkitystä kuin kesällä. On siis kiinnitettävä huomiota ainoastaan siihen, että maalattava pinta on kuiva. Kuuran päälle ei kuulemma tartu edes Virtasen 4 Öljyn maali, vaikka laatutuote onkin.

Meillä meinataan siis saada osa maalaushommista tässä kevättalvella pulkkaan. Takakuistista on jo aloitettu. Maalipurkit seisovat tuolla eteisessä naulakon alla ja odottavat sutiin tarttujaa. Edetään vaikka pienissä pätkissä, säiden salliessa. Kesälle sitten toivotaan lempeitä auringonottoilmoja.

Lisää meidän maalausprojektista täällä, täällä ja täällä.
Ja meidän DIY kuistiprojektista täällä.

Käytetyt sävyt ovat: talo 536x, kuistit 573x ja ikkunanpielet 555x.
Ne on sekoitettu Virtasen 4-öljyn laatumaaliin.

Virtasen sivuilta löydät lisätietoa talvimaalauksesta.


yhteistyössä: Virtasen maalitehdas

Ei kommentteja