Sisällön tarjoaa Blogger.

AVOKEITTIÖ JA MUITA VAATIMUKSIA

Uutta kotia etsiessä mun listassa luki monta muistettavaa asiaa. Kirjoitin sen kaiken, etten sokaistuisi näytöillä ikkunoista avautuvista maisemista, asuntojen avaruudesta, walk in closeteista, kivoista kaupunginosasta ja kolmen metrin huonekorkeudesta. Päätin, että ainakin seuraavat asiat tulen keittiön osalta ottamaan huomioon.

avokeittiö

 • Haluan laittaa ruokaa yhdessä mun rakkaiden kanssa. Tähän saakka parasta mitä tiedän on ollut Tyynelän tuvassa hetkinä, joina keittiössä on kokkeja yhtä paljon, kun ruokalajeja. Kotona ei ole samanlaisia fiiliksiä tullut viime vuosina koettua. Nyt toivoisin tilanteen muuttuvan. Haluan kutsua ystäviä illallistamaan.

syvä työtaso

 • Työtasolla on mahduttava pilkkomaan, sekoittamaan ja saksimaan, vaikka sen takareunassa seisoisikin maustemylly kumppaneineen.

mausteiden paikka

 • Meillä käytetään mausteita. Kuluu kurkumaa, rakuunaa, paprikaa, muskottia, oreganoa, viherpippuria ja juustokuminaa muun muassa. Niiden pitää olla kädenulottuvilla. En jaksa kaivella niitä kaapinperältä. Toivoin, että saisin ne joko laatikkoon lappeeltaan etiketti ylöspäin,  tason taakse niin kuin ne oli vanhassa kodissa tai muuten hellaa lähelle. Tässä kodissa on perinteinen maustekaappi. Sitä arvostan. Haluan napata purkit käyttöön ilman, että ne on liian monessa rivissä ja vaikeasti saatavana.

yläsokkeli

 • Niinpä! Sellainenkin on. Enpä ole tullut ajatelleeksi aiemmin. Meillä on kahdessa edellisessä kodissa ollut kevyet yläkaapit. Sellaiset, jotka ei ylety ylös saakka. Sieltäpä on sitten kiva kivuta pölyjä pyyhkimään.
piiiitkä ruokapöytä ja kaksi valopistettä
 • Kun ostaa jatkettavan pöydän ostaa aikaa ja muunneltavuutta. Sama pöytä oli meillä parissa edellisessä kodissa. Ostin siihen valmiiksi kaksi jatkopalaa. Onneksi ostin, koska nyt ne pääsivät käyttöön. Pöytä on Boconceptilta ja nyt täydessä mitassaan. Sen ympärille mahtuu monta perheenjäsentä ja ystävää. Aamun Hesarinkin mahtuu levittämään ilman, että toinen joutuu keräilemään kamojaan. Tässä kodissa valaistusta oli mietitty jo remonttia tehdessä ja pöydän paikan päälle oli laitettu kaksi valopistettä. Arvostan. 

saareke

 • Mikäli keittiön taso ei olisi tarpeeksi syvä, pitäisi saada saareke. Sillä saisi hyvin lisätilaa pilkkomiseen ja ostosten purkamiseen. Tässä keittiössä sitä ei tarvittu.

hana

 • Ei epäkäytännöllistä liian korkeaa. Pitää olla päältä käytettävä. Voi tarvittaessa vaihtaa, eikä tule kalliiksi.

Vähän mua jännitti, etten saanut tällä kertaa itsesuunniteltua keittiötä. Tai kotia ylipäätään. Pelkäsin, että tuntuuko vieraalle ja kotiudunko. Nyt on takana viikon verran öitä uudessa asunnossa. Tuntuu toimivalle. Tuntuu kodille <3

*Valaisimet on Innoluxin Candeot. Niistä saatiin ostopäätöksen jälkeen alennusta näkyvyyttä vastaan.

18 kommenttia

 1. Kaunis keittiö. Tuollainen avokeittiö olis kyl ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on joo - kunhan ei ala kasaantua yhtään enempää tavaraa työtasolle ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Me ollaan tosi onnellisina täällä. Kohta vasta kaksi viikkoa takana ja on ihan kotitunut olo. Hyvä fiilis.

   Poista
 3. Keittiönne vaikuttaa kyllä varsin toimivalta pakkaukselta. Tuo mausteasia on minullekin todella tärkeä, mulla on kaikissa viimeisissä kodeissa ollut maustepurkit laatikossa lappeellaan ja on suorastaan ihanaa, kun näkee kaikki kerrallaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo mä oon vieläkin kahden vaiheilla hankinko laatikkoon sellaisen lokerikon niille, missä ne lepäisi. Vaikka toisaalta tossa maustekaapissa ne on suurinosa yhdessä rivissä ja sillä tavalla kaikki näkyvissä. Mä oon ollut niin iloinen, kun oon saanut täällä kokkailla!!

   Poista
 4. Ai että, miltä siellä näyttää! ❤ Ihana! Tuolla ei voi olla viihtymättä. Pitäisköhän pakata riiviöt rattaisiin ja tulla katsastamaan neliöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joo joo joo! Ehdottomasti tuutte pikku riiviöiden kanssa kylään. Pian <3

   Poista
 5. Näyttävät kaikki vaatimukset täyttyvän!

  VastaaPoista
 6. Olen aivan hulluna teidän uuteen kotiin! Se on NIIN hieno. Tuo keittiö on huikean kaunis ja kalusteenne sopivat asuntoon kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me ollaan myös. Kuvitella - Janne on jo sanonut kotiutuneensa, vaikka sillä yleensä menee jopa toista vuotta. Hyvälle tuntuu:)

   Poista
 7. Teillä on siellä niin ihanan näköistä!
  Ja toi ikkunoista tuleva valo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mun ihana sisko <3 Tässä tilassa on kyl mahtava valo. Ja nyt kun on paistanut, niin auringon säteet osuu ihasti vastapäisten rakennusten katoille myös.

   Poista
 8. Näyttää siltä, että tavoitteet on saavutettu täydellisesti! Ja allekirjoitan jokaisen kohdan. Kokkailu on parasta porukalla. Upean avara, selkeä ja raikas uusi koti teillä. Onnea sille ja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Tuli kyllä hyvä tunne heti tähän asuntoon astuessa. Yllättävän nopeasti on kotiuduttu <3

   Poista