Sisällön tarjoaa Blogger.

NO ONKO SIINÄ "JUTTU" ?


Yllätys, yllätys - meidän kolmiossa onkin tuollainen kaakeliuuni. Tätäpä ei näkynyt niissä aiemmissa, ihan ensimmäisissä, uuden kodin kuvissa lainkaan. Tällainen se siis on.

Musta on aina erittäin kiva, että asunnossa on jonkinlainen "juttu". Tiedättekö sellainen juttu, mikä saattaa olla jopa ihan turha, vähän rämähtänyt tai hiukan epäkäytännöllinenkin. Sellainen mikä antaa asunnolle persoonan. Se voi olla se istuma-amme ahtaassa kylpyhuoneessa, kokoasunnon levyinen kapea parveke, kokolattiamatto, käsittämättämät kaakelit keittiössä, seitkytluvun suurensuuret ikkunat tai näkymät Sörkan vankilan pihaan. Se voi olla myös kahden lieden levyinen lattialiesi, jonka uuniin ei mahdu lasagnevuoka tai käsienpesualtaan alle tungettava, minikokoinen, yhdet farkut kerrallaan hoitava pesukone. Se "juttu" on se muisto, mikä asunnosta jää jälkikäteen mieleen.

"Juttu" on usein asumisen kannalta aika irrationaalinen ominaisuus. Joku käsittämätön tai käytännön kannalta aivan merkityksetön asia, joka ei tee asunnossa asumisesta yhtään parempaa tai erikoista. Se on se, mihin ei näytöllä kannattaisi edes kiinnittää huomiota, mutta joka saa sun sydämen läpättämään kerran pari liikaa. Se on se kohta kämpässä, jonka kohdalla huokaat, että miten söpö, höpö, kaunis, hassu tai ohhoh kato tota. 

Meidän "juttu" on kaakeliuuni, jota ei ole vielä sukitettu, eikä sitä saa siksi polttaa. Mutta onhan se <3ps. Muut edellä kuvatut jutut on mulle henkilökohtaisia ja edellisistä asunnoista tuttuja

pps. Mikä on teidän "juttu" ?
14 kommenttia

 1. Tää oli hauska. :) Meillä on uuden kodin etsintä työn alla, ja mielenkiinnolla odotan, löytyykö tulevasta "joku juttu". Tuon tyyppisissä taloissa, joita haetaan, tapaa kaikki olla aika tylsää ja tavanomaista. ;) Toki voi olla, että "juttu" hahmottuu vasta sitten asumisen myötä. Yhdestä kodista muistan aina ekana oudot kulmat, joiden takia olohuoneen katto näytti kaltevalta, vaikkei ollut. Mutta se kohta tulee aina mieleen, kun sitä kotia ajattelen. Toisesta kodista muistan ekana jättimäiset huonehämähäkit, joita kylppärissä turhan usein tapasin. Hrr..... Nykyisestä muistan varmasti ikuisesti haikeudella nämä tavallista suuremmat huoneet: tilaa, valoa, tilaa ja valoa. Ja vielä vähän ylimääräistä tilaa. :)

  Ihana "se juttu" toi takka! :) Tuo lattiakin kyllä menisi sellaisesta "jutusta", aivan ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi:) Kuumehöyryisiä terveisiä täältä räkälandista. Pahoittelen, että vastaaminen on kestänyt.

   Toivon teille onnea asunnon metsästämiseen. Ja siihen, että löytyy joku juttu. Tosin se juttu saattaa tulla vasta asumisen myötä. Sitten kun olette hetken eläneet ja mieleiseksenne muokanneet.

   Toi eka juttu kuulostaa hauskalle silmänlumeelle, mut siis hämähäkkejä!!! Ne ei enää kuulosta niin hauskalle. Hrrr.

   Poista
 2. Ihana juttu teille siellä, todellakin tuo persoonaa tuohon asuntoon. Minäkin olen saanut ihastella Sörkan vankilan pihaa yhdestä asunnostani :D Minulla on myös ollut uuni, jossa ei voinut valmistaa ruokaa, olen käynyt suihkussa komerossa ja peruuttanut wc-tiloihin, ihania muistoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo - ihanaa, etteivät ollet sitä remontissa purkaneet. Vaikka onhan toi aika kallis neliö :D

   Peruutusvessa!! :D Ne on jotenkin hellyyttäviä. Samoin vanhoihin komeroihin tehdyt suihkut. Ajatella millaisissa paikoissa sitä on saanut asua!! On kiva ajatella sitä asuntojen kaarta. Sitä, miten mikäkin on muuttunut niiden asioiden joukossa mitä ilman ei osaisi olla tai mitä ei enää kaipaa.

   Poista
 3. Onpa hauska ja erilainen takka. Meidän tuttu on eteisen jakotukki. Sitä ei pitänyt paikalleen ikinä tulla, ja harmittelin sitä aikani.Sittemmin olen kerännyt sen ympärille koko seinän sisustuksen. :D Mitä ei voi peittää sitä pitää korostaa. Nuo lattiat, olen niin kateellinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin. Olisi kiva tietää onko ihan alkuperäinen. Veikkaisin:)

   Oon samaa mieltä siitä, että pitää korostaa, jos ei voi peittää. Kaikki talon rakenteet on musta yleisesti ottaen tosi kauniita <3

   Poista
 4. Hei on kyl makee!! :) Näyttää olevan useita kiinnostavia yksityiskohtia siellä (isompia ja pienempiä). <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks :) <3

   Yksityiskohtia on!! Niistä mä mietinkin, että onko ihan alkuperäisiä kaikki. Luultavasti on, vaikkakin ensin ajattelin, ettei jugend uuneissa ole niin paljon metallisia krumeluureja (kaaleleissa kylläkin).

   Poista
 5. Voi kun se on kaunis. Nyt jäin miettimään, että mikäköhän se juttu mahtaa olla täällä meillä. Taitaa olla kulmaparveke, jossa on ikkunat keittöön ja olkkariin.. Hauska jatke muulle asunnolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Kulmaparveke kuulostaa ihanalle <3 Tuo varmasti tilan tuntua.

   Parveke muuten oli aina ennen mun "asunnossa pitää olla" listalla. Sitten, kun Tyynelä tuli meille, niin en ole enää samalla tavalla sitä ulkotilaa kaupunkikotiin kaivannut. Tässä kodissa ei parveketta ole, eikä taloyhtiön yhteistä pihaa.

   Poista
 6. Ki-va "kämp-pä"!!! Ja toi teidän "juttu" on makee ja aina vaan makeempi, kunhan se sukitetaan! Lattia on kadehdittavan kaunis, sinä onnekas! Kyllä, piti miettiä omia "juttuja" ja onhan noita ollut. Nykyisessä se ehkä on keittiön niin kutsuttu päältä ladattava puuliesi. Liesi on kuulemma melko harvinainen, mutta löytyy tätä mallia vielä joistakin yli 100- vuotiaista taloista. Puut ladataan hellaan avonaisesta aukosta ja tuli on siis koko ajan näkyvissä. Meille se ei enää ole mikään "juttu", mutta kovin moni vieraileva haluaa tuijottaa avonaista hellan suuaukkoa ja ihmettelee, voiko tuo olla totta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis <3 Ollaan joo onnekkaita, onnellisia siitä, että saadaan asua täällä ja myös hyvin tukevasti asuntovelallisia :D

   Puuliesi <3 Ai että! Se on mun haavelistalla. Se myös turvaisi monta juttua sähkökatkojen varalta. Tiski- ja pesuveden esimerkiksi. Siihen muurattu ei leivinuuni pysty. Jos mulla olisi sellainen meillä maalla, niin hankkiutuisin välittömästi eroon lämminvesivaraajasta.

   Poista