Sisällön tarjoaa Blogger.

VINKKEJÄ SOHVAN VALINTAAN
Kun pääset puolentoista vuoden nojatuolissa pönöttämisen jälkeen vihdoin sohvakaupoille, niin ensimmäinen fiilis on, että mikä tahansa tarpeeksi suuri ja nopeasti toimitettava kelpaa. Sitten alkaa valikoimien laajuus selvitä ja homma hankaloitua. 

Meillä oli tiedossa pari selkeää suuntaviivaa tuon koon lisäksi: Sen tulisi olla kulmasohva, kankaan tulisi olla puuvillaa tai pellavaa (eli ei muovia) ja sohva saisi olla Suomessa valmistettu. En kestänyt ajatusta siitä, että sohvaa rahdattaisiin kontissa toiselta puolen palloa kosteissa oloissa ja sitten mä luuhaisin sen sisusten päällä vuosia.

No yhtenä päivänä sitten mä kävelin keskustasta kohti vanhaa kotia Kalevankatua pitkin ja jäin tuijottelemaan Kuusilinnan ikkunoita. Hetken hämmästeltyäni uskalsin sitten sisään saakka. Siellä selvisi, että kyseessä oli kotimaisia sohvia myyvä yli seitkyt vuotias perheyritys. Mikäpä sen paremmin mun arvomaailmaan menisikään. Äkkiä Janne paikalle!! 

Seuraavalla kerralla yhdessä koeistuttiin sohvia ja mietittiin kankaita. 
Kelattiin, että huomioon pitää ottaa ainakin:


Koko ja malli. Millaiseen tilaan tulee ja miltä suunnalta lähestytään?
 • Me valittiin keskelle huonetta tuleva kulmasohva. Kätisyys niin, että aukeaa kohti keittiötä, jotta vieraiden kanssa on helppo seurustella.

Istuinsyvyys ihmisten mukaan
 • Mulla on pituutta 159,5 cm, joten kovin syvältä sohvalla ei kyllä ylety jalat maahan saakka

Millaiset jalat sopii huoneeseen ja muihin huonekaluihin?
 • Mä olisin ottanut metallijalat. Janne toivoi puisia. Päädyttiin sitten sellaisiin, mitkä passaa hyvin meidän lattiaan.

Istuintuntuma. Jämäkkä vai löhöversio? Mikä on käyttötarkoitus?
 • Meistä höyhen/rouhetäyte tuntui paremmalle, kun pelkkä vaahtomuovi. Janne halusi rennon oloisen sohva, jossa on leppoisaa röhnöttää.

Kangas. Irrotettava, pestävä, pyyhittävä, käytännöllinen? Millaista tuntumaa haetaan? 
 • Meillä valinnassa arvostettiin luonnonmateriaaleja. Ei ole lapsia, eikä lemmikkejä, joten tuntuma ratkaisi. Yksi mielestäni täydellisen värinen ruskeanharmaa puuvillapäällyste tuntui Jannesta liian kitkaiselle. Toiseksi paras pellavainen aavistuksen sileämmälle, yleellisemmälle ja paljon pehmeämmälle. 


Melkein selvien suuntaviivojenkin kanssa valinta oli jäätävän vaikea. Malli tiedettiin ensi-istumalla, jaloistakin päästiin yhteisymmärrykseen, mutta Jannea ahdisti ne sadat kangasvaihtoehdot. Olisi kuulema selvinnyt jos vaihtoehtoja olisi ollut kolme (:D) 

No meille muutti sitten viime viikon loppupuolella Kuusilinnan oman malliston Ilma - kulmasohva pellavakankaalla. Väri on aivan täydellinen. Se on tarpeeksi ruskeaan taittava (ei kylmää siniharmaata), eikä myöskään liian vaalea tuohon melko suureen tilaan. Kokokin osui nappiin. Sohva on jo ottanut paikkansa meidän elämässä. Sillä on jo käynyt istumassa viisi ystävää ja me ollaan otettu siinä parit päiväunet. Onnea on.*Valaisimet on Innoluxin Candeot. 
*Sekä valaisimista, että sohvasta saatiin ostopäätöksen jälkeen alennusta näkyvyyttä vastaan.

24 kommenttia

 1. Ihanan näköinen sohva ❤️ Tuossa varmasti kelpaa istuskella! Muutenkin koti näyttää tosi kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa täydelliseltä sohvakaupalta :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ja näyttää ihan mahtavalta sohvalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sulla taitaa olla samanlaiset arvot - kun pohtii ostopaikkansa (kotimainen perheyritys, lähellä tehty tuote) tarkkaan, niin sitten hankinnastaan osaa olla iloisampi.

   Poista
 4. Hyvän näköinen sohva. Kuusilinna on ihan uusi tuttavuus minulle. Meilläkin on sohva menossa vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niinkuin kirjoiteltiin, blogeista löytyy kyllä yllättävän moneen juttuun apu:) Parasta! Kiva oli viestitellä ja kuulla, jos tästä oli sulle apua. Ihanaa alkanutta viikkoa sinne.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikö :) Ollaan kyllä todella tyytyväisiä valintaan. Onneksi otettiin tuollainen ajaton väri, vaikka muitakin vaihtoehtoja tuli väläyteltyä.

   Poista
 6. Kaunis ja kutsuva sohva ja aivan ihana toi lattia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oon samaa mieltä molemmissa. Lattia on Paradorin kalanruotoparketti mattalakattuna.

   Poista
 7. Kaunis sohva ja ihastuttava tuo pyöreä sohvapöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sohvapöytä on Jannen suvun mökiltä aikoinaan Tyynelään tuotu ja päätyi sieltä tänne, kun sinne löytyi meille uusi ( http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2017/01/villa-puuvilla-messinki-ja-kulahtanut.html )

   Me ollaan harkittu, että maalattaisiin se, mutta en ala hommiin ennenkun tiedän värin varmasti.

   Poista
 8. Oi mikä sohva! Mulla on hirveä sohvakuume, mutta opintotuella on vähän nihkeetä alkaa uutta ja laadukasta (ja mielellään kotimaista) sohvaa ostelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kannattaa etsiä käytettynä! Tori.fi ja Huuto.net on tosi hyviä paikkoja tehdä löytöjä. Paikallisista kierrätyskeskuksista puhumattakaan - niistä löytyy välillä todella edullisesti. Niin ja mä kuulun myös kaikkiin paikallisiin facebook-ryhmiin. Niissä voi paitsi myydä, myös huudella, että haluan ostaa:)

   Poista
 9. No niin, nyt mun tekee mieli uutta sohvaa! Toi teidän on tosi ihana. En malta oottaa että pääsen istumaan :)

  VastaaPoista
 10. Minkä kankaan tähän valikoitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kivipestyä pellavaa - niitä oli saatavana useammassa eri värikartassa.

   Poista
 11. En tiedä näkyykö kommentit näihin vanhoihin postauksiin mutta yritetään - oletko ollut tyytyväinen sohvaan näin pitemmän ajan jälkeen? Onko esim. nuo kauniit tyynyjen reunat alkaneet kiertyä? Tuntuuko että ryhdikkyys on säilynyt ja on helppo pöyhiä? Itsellä haaveissa sama sohva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy :) Mä julkaisen aina kommentit manuaalisesti, ettei mene mitään ohi.

   Ollaan oltu sohvaan hirvittävän tyytyväisiä. Tyynyt on toki sellaisia, jotka aina linttaantuu ja vaativat pöyhimistä, mutta kangas ei ole mennyt miksikään, eikä muitakaan kulumisen merkkejä näy. Tää on juuri hyvä sellaiselle, joka hakee rentoa sohvaa, jossa löhöillä :)

   Poista
 12. Samaa asiaa kyselen kuin edellinen ja lisäksi: joku valitti, että istuintyynyt ei pysy käytössä paikallaan - onko näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu - ollaan edelleen tyytyväisiä siihen, että tuli valittua tämä sohva.

   Näin kahden aikuisen taloudessa istuuintyynyjen liikkuminen ei ole muodostunut ongelmaksi. Ne siis ovat irtotyynyjä, joten eivät pysy paikallaan jos liikkeet ovat vauhdikkaita - tilaanne siis saattaa lapsiperheessä tai vaikka koirataloudessa olla toinen. Me taas ollaan vaan oltu tyytyväisiä, että tyynyjä voi pöyhiä ja paikkoja vaihtaa, niin eivät kulu aina lempi-istuinpaikan kohdalta eniten.

   Poista