Sisällön tarjoaa Blogger.

MAKUUHUONEEN SISUSTUS
Tuurilla ne laivatkin seilaavat?

Meillä kävi taas ihan mahtava tuuri - vanhaan kotiin muuttaessa hankitut sänky plus yöpöydät asettuivat tänne uuteen hienosti, eikä tarvitse tehdä sen kummempia hankintoja tämän huoneen suhteen. Täytyy taas todeta samoin, kuin keittiön pöydän kohdalla, että hyvä huonekalu kestää aikaa ja asuntoja. 

Meidän yöpöydät on Lundia System laatikot, jotka on näin kapoiseen huoneeseen ihan omiaan. Sänky on Nukkuvillen puinen futon. Se oli helposti purettavissa ja siirrettävissä, eikä ottanut kohtelusta nokkiinsa. Epäilenpä, että heikommasta materiaalista pykättyjen huonekalujen ruuvit eivät enää niin ihanasti kiristyisi muutamien ropelointien jälkeen. Tämän sai vaan loksautella paikoilleen.

Pohjaratkaisut
Tässä uudessa kodissa meillä on kolme huonetta. Aiemmin kuvaamani keittiö + olohuone yhdistelmän lisäksi makuuhuoneeksi sopivia huoneita oli valittavana kaksi. Ne sijaitsevat molemmat sisäpihan puolella. Toinen on pienempi ja toinen aivan aavistuksen suurempi. Suurempi on se, jossa on vaatekaapit ja siksi se on passeli vaatehuollolle; silitykselle ja pyykin kuivaukselle. Me valittiin siis makuuhuoneeksi tämä pienempi, keittiöstä viistoon pilkottava huone, joka oli meidän kalusteille täydellisen kokoinen.

Makuuhuoneeseen kuljetaan pienen viiston käytävän pätkän läpi. Makuuhuoneen ovesta ulos astuessa tätä pohjasuunnitelmaa muistaa arvostaa - oikealla sijaitsevaan kylpyhuoneeseen pääsee hiippailemaan ilman, että näkymä olohuoneeseen on auki.

Tuntuu ihanalle sekin, että makuuhuoneessa ei ole sängyn lisäksi lähes mitään muuta. Huone on selkeä ja simppeli. Minimalistinenkin. Se tekee olon rauhalliseksi ja alusta asti on nukuttanut yllättävän hyvin. Koko talo tuntuu hiljaiselle.

Tuijottavat seiniä 
Tänään meillä on maattu sängyssä selällään ja tuijotettu seiniä. Ei pelkästään laiskottelun merkeissä, vaan siksi, että selviäisi se millaista värimaailmaa lähdetään hakemaan. Tämä asunto on kirjaimellisesti tyhjä taulu. Seinät on kaikki vaaleita ja siksi sisustusta on helppo lähteä hahmottelemaan mieleisekseen.

Päivän pällistelyjen jälkeen verkkokaupan ostoskoriin päätyi makuuhuoneen verhot ja olohuoneen matto. Makuuhuoneen seinien sävyistä sovittiin, että lopullinen päätös tehdään siinä vaiheessa, kun verhot on paikoillaan. Sitten voi mallailla maalit tekstiileihin sopiviksi.

Kestääkö kantti?
Janne muuten kuvittelee, että mulle tekee tiukkaa odotella, että tämä kaikki valmistuu. Pitää mua selvästi kärsimättömänä, eikä täysin väärässäkään ole. Tosin tämän suhteen meni epäily mönkään. Musta on ihanaa saada laittaa pelkkiä pintoja. Ei ole pakko suorittaa samalla tavalla, kun edellisen kodin kanssa. Ei tarvitse huolehtia, että on sähköt, valot ja vedet. Kaikki on kaunista ja asuttavaa jo nyt.

No nyt kyllä tuli vähän liioteltua - ei kaikki. Se toinen makuuhuone on laatikoiden ja rojun vallassa. Tässä kodissa on säilytystilaa vähemmän, vaikka neliötä on tuplasti edelliseen verrattuna. ( Niin kätevä se koroke oli. ) Tosin huoneen oven voi sulkea ja sulkea mielestään sen rytöläjän hetkeksi. Sitten voi levollisena pistää pitkäkseen ja tuijotella seiniä.
8 kommenttia

 1. Kaunista! Ihanat nuo teidän ikkunalaudat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Samaa mieltä. Ikkunalaudat on ihanat. Istuin yhtenä päivänä olohuoneen ikkunalla ja katselin ohikulkijoita. Täytyy yrittää pitää ne niin, ettei kerry liikaa tavaraa / irrallisia esineitä.

   Poista
 2. Kyllä on upeat puitteet siellä, ihana tiiliseinä ja ikkunalaudat, nam ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 on. Tää asuntohan on ollut ennen meitä toimisto. Sitten laitettu remontissa niin ihanaksi, etten kestä. Tarpeeksi avaruutta ja kuitenkin tunnelmaa. Hyvä on tää pohjaratkaisu.

   Poista
 3. Mä en kestä tota tiiliseinää! Ikuinen haave! Aivan mielettömän hieno <3

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä. Ja oon todella iloinen, että se on tuossa esillä. Tiiliseinää on sopivasti ei yhtään liikaa, mutta tarpeeksi ton rouhean fiiliksen aikaan saamiseen.

   Kiitos <3

   Poista
 4. Ihailen teidän kalanruotoparkettia, ihana! Muutenkin uusi asunto vaikuttaa tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on <3 Oon todella iloinen, että älysivät rempatessaan ton laittaa. Tuo tosi kivan fiiliksen koko asuntoon. Se on kuulema Paradorin mattalakattu tammiparketti.

   Poista