Sisällön tarjoaa Blogger.

SÄILYTYSTILAPULMA JA VINKKI

asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi


asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi

lankojen säilytys


asko 60 luvun teak kaappi

Säilytystilapulma ja vinkki


Meidän vanhassa kodissa oli niin älyttömästi sitä säilytystilaa, ettei koskaan tarvinut ihmetellä missä mitäkin säilöisi. Tässä uudessa kodissa arvostan kovasti tätä valoisaa ja avointa pohjaratkaisua, mutta silläkin on varjopuolensa - kaappitilaa ei ole mainittavan paljon. Onneksi asuinneliöitä edelliseen verrattuna on tuplat, joten nurkkaa, seinää ja syvennystä, joille kaappeja asetella, on riittävästi.

Tätäkin kotia sisustaessa, kuten aina, meidän päällimmäinen tarkoitus on hankkia lähes kaikki tarvittava kalustus käytettynä. Tuntuu meinaan vuosi vuodelta vaikeammalta perustella itselleen sitä, miksi minun pitäisi olla sen tavaran ensimmäinen omistaja. Oman kokemukseni mukaan on niin, että sitä turhaa tavaraa on meillä jokaisella. Se turha ei usein ole täysin turhaa tai roskaa - sen vaan pitäisi löytää oikea asunto ja paikka, jossa se tulisi tarpeeseen. 

Kalusteiden käytettynä ostaminen on perusteltua erityisesti noiden puisten huonekalujen kohdalla. Ne kestää aikaa, hiomista ja uusia värejä. Sitä kestävyyttä ja muunneltavuutta miettiessä on hyvin vaikea käsittää sitä, miten lastulevykalusteet on koskaan tulleet muotiin. 

No kaappipulmaan takaisin vielä - ongelmaa ratkoessa me mietittiin Jannen kanssa, että yksi erittäin potentiaalinen kaappiyksilö olisi Jannen isän kotona. Se oli sinne Jannen mummolasta aikoinaan pelastettu. Siellä se seisoi erään huoneen seinustalla paikassa, jossa se ei ollut aktiivisessa käytössä tai kenenkään silmien alla ihasteltavana. Janne sitten kävi tuossa viime viikolla neuvottelemassa isänsä kanssa meille mahdollisesta lisäkaappitilasta. Kysyi oliko se rakas, tarpeellinen, erityisen tärkeä tai erityisen turha. Neuvottelu kallistui viimeisen vaihtoehdon kohdalle ja niin Janne sitten ajeli kotiin teakkinen kaappi auton perällä. Tämä Askon 60-lukuinen kaunistus siis muutti meille ja pääsi mulle lankakaapiksi. 

Vinkkinä kerrottakoon loppuun vielä, että Ikeassa on erityisen kätevän kokoisia minigrippejä lankojen säilytykseen. Näin vanhassa talossa asuvan on ihan viisasta säilöä massiiviset ja kauan säilytettävät lankamassat turkiskuoriaisilta. Tässä tilanteessa uudelleenkäytettävät ja -suljettavat muovipussit on paikkansa lunastaneet. Näiden pussien koot on 6 l ja 4,5 l, joten sisään mahtuu useita keriä ja pussit saa kasattua kaappiin kätevästi. Pusseihin säilöminen mahdollistaa myös sen, että  toisin, kun isoissa muovilaatikoissa säilöttäessä, lankoja on helpompi plärätä, valita ja käsitellä. Terveisiä neulojille - suosittelen!

18 kommenttia

 1. On kyllä pakko päästä pussittamaan!
  Nyt tuntuu, että langat on kaikki solmussa ja keriä vähän joka nurkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Niin tuttua ne solmuiset ja epämääräiset kerät. Oli tuossa tekemistä, kun piti selvitellä yhteenkietoutuneita lankoja ja vanuneita mohaireja.

   Joko tuli pussit hankittua ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis kaappi ja ihanasti kaikki langat järjestyksessä!

  Kun sinäkin olet sellainen kierrättäjä ja kirppareilla käviä, niin oletko ikinä harrastanut sitä, että hankkisit lankojakin sieltä? En tarkoita nyt käyttämättömiä keriä, vaan esim. vanhoja, sellaisenaan käyttökelvottomia neuleita, ja purkaisit niitä sitten langoiksi? Meillä tätä harrastetaan paljon. Todella rahanarvoista hommaa, mutta melko sotkuista puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pysyy myös järjestyksessä :) Toistaiseksi toimii täydellisesti.

   En muuten ole. Toi olisi erittäin fiksua ja kannattavaa. Mä vaan niin kamalasti inhoan purkamista. En sen itse toimenpiteen takia, vaan peruuttamisen. Esimerkiksi kaupungilla liikkuessakin peruuttaminen ärsyttää. Bussista pitää jäädä edellisellä ja kävellä loppumatka, ettei joudu palaamaan. Tällaisia "aspergertyyppisten aivojen" ongelmia :D

   Poista
 3. Aivan ihana kaappi <3 Nuo vanhat liinavaatekaapit vetävät uskomattoman määrän tavaraa sisäänsä! Ihanaa, että toisen turhakkeesta tuli toiselle tärkeä kapistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vetävät <3 Mulla on niin hyvä fiilis tosta. Ensinnäkin just sen takia, että toisen turhake tuli meille tarpeeseen. Ja siksi, että nyt on niin mun luonteenlaadulle sopiva järjestys :)

   Poista
 4. Onpa ihana kaappi! Hienoa, että se pääsi hyötykäyttöön ja rakastavaan kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Mä muuten löysin sille kaverinkin jo. Löytyi yhdeltä Forssan kirpparilta senkki, joka sai paikan tuosta toiselta seinältä. Kuvia tulossa :)

   Poista
 5. Ihan samoilla linjoilla täälläkin: lastulevyt on pala palalta kadonnut tästä kodista ja vanhoja puisia tullut tilalle. Ja juurikin hetki sitten tein langoille saman lajittelun merkin ja värien mukaan. Nyt on kyllä huomattavasti helpompi käyttää jämälankoja pois. Ja ne mitkä ei mahtuneet lipaston laatikkoon laitoin isoon ikean vetoketjulliseen säilytyskassiin ja kaappiin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä on samat tavoitteet kalusteiden suhteen :) Ja lankojen myös!

   Mulla muuten on langat lajiteltu paksuuden ja käyttötarkoituksen mukaan. Pussitin yhdelle hyllylle sukkiin sopivia, toiselle paksumpia jne.

   Poista
 6. Ihana kaappi! Meilläkin OLI tuollainen...tai ehkä vähän korkeampi, kun sisällä oli ylhäällä oli laatikot, mutta annoin sen pois...onneksi vaan tyttärelle, mutta nyt kyllä vähän harmittaa. Vaikka miten ahtaalta tuntuu, ei kannatta heti tavaroita lahjoitella. Hetken, kun asustaa, löytyy kalusteille hyvät paikat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeassa. Oikeastaan mitään isompia muutoksia ei kannattaisi tehdä heti muutettuaan. Mä oon esim. ostanut useita purkkeja maalia aikojen saatossa liian ripsakasti muuton jälkeen. Pitäisi hetki asustaa ja harkita, että tietää mitä kannattaa tehdä.

   Onneksi sun kaappi ei kauemmas päätynyt. Voit joskus vihjata, että saa palauttaa jos ei tunnu tarpeelliselle :)

   Poista
 7. Nuo pussit on kyllä käteviä, meillä myös niissä lankoja, ruokia, pieniä askartelutarvikkeita yms. Sopii niin moneen käyttöön! Ja aivan mainio tuo kaappi, todellista silmänkarkkia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - todella monikäyttöisiä. Vaikuttavat vahvoille ja kestäville.

   Silmänkarkkia todellakin <3

   Poista
 8. On kyllä kaunis kaappi ja hienoa, että tuli suvusta ja ilmaiseksi tällä kertaa, vaikka olikin teille uusi hankinta :). Kyllä minäkin myös yritän kaiken nykyisin etsiä käytettynä. Sillä tavalla löytää myös persoonallisempia ja juuri tuollaisia klassikkoaarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Tuntuu hyvälle, että Jannen mummolasta on säilytetty asioita. Niissä on muistot mukana. Meillä on Tyynelässä sieltä mm. pinnatuolit ja pari kaappiakin.

   Samaa mieltä persoonallisista löydöistä. Musta tuntuu kivalle, ettei tyyliä voi yksi yhteen kopioida sillä, että heittää tukun rahaa kaupan tiskiin.

   Poista
 9. Täällä ikeapussittaja myös! Pidän erityisesti siitä kohdasta, kun saa puristaa ilmat pois pussista. Nyt on vaan projektit menneet sillä tavoin huolestuttavaan suuntaan, että siellä laatikossa on noita pusseja ilman lankoja, kun on hulluna käytetty kaikkia mahdollisia jämälankoja lavastustarpeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin anonyymit Ikeapussittajat :D Tässä tapauksessa itse terapiana tosiaankin toimii se ilmojen pois puristaminen.

   Mä oon sitä tyyppiä, joka saa vähän iloa myös tyhjentyvistä Ikeapusseista. Siitä tulee sama hyvä fiilis, kun tehtävälistalta asioita yliviivattaessa.

   Poista