Sisällön tarjoaa Blogger.

VILLASUKAT ILMAN RESORIA (OHJE)

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord


villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
Laskin, että olen neulonut elämässäni satoja sukkia. Yksi pari syntyy joskus yhdessä illassa, joskus viikossa. Riippuen mallista, fiiliksestä, langasta ja siitä, säädänkö tapani mukaan jotain ihan uutta ilman minkäänlaista ohjetta. Ja se tarkoittaa purkamista. Hyvin paljon purkamista.

Satojen sukkien jälkeen pitää perushommiinkin saada vaihtelua. Nyt olen innostunut tekemään sukkia ilman resoria. Rullaantuvalla reunalla, virkatulla reunalla ja nauhakujalla. 

Varpaista varteen 

Nämä sukat neuloin varpaista varteen. Aloitin varpaista varteen päin kahdeksalla silmukalla. Jaoin ne luomisen jälkeen neljälle puikoille. Tein lisäykset aina jokaisen puikon toisen silmukan kohdalla neulomalla sen sekä etu-, että takareunasta. Lisättyäni silmukoita niin, että jokaisella puikoilla oli silmukoita 11 kpl, kiristin kärjen. Pujotin neulan kanssa luomisesta jääneen langan / hännän yhden kerran kaikkien luomisreunan kahdeksan silmukan läpi, kiristin, tein solmun ja päättelin langan. Näin sain kärjestä tiiviimmän ja kauniin. Sitten neuloin sukan aina kantapään aloituskohtaan saakka. 

Tiimalasikantapää

Kantapäämalleista mun suosikki on nykyään tiimalasikantapää. En kestä perinteisen kantapään reunasta tehtäviä silmukan nostoja ja koen, että näin saan myös siistimpää jälkeä ilman kerrosten laskemista ja muita ikäviä välivaiheita. Siispä tein näihinkin tiimalasikantapään, jonka jälkeen jatkoin neulomista edelleen sileänä neuleena sopivaan varren korkeuteen saakka.

Nauhakuja

Kun varsi oli mielestäni tarpeeksi pitkä aloitin nauhakujan tekemisen tuplaamalla sukan silmukat. Neuloin siis kaikki silmukat yhden kerroksen ajan sekä etu-, että takareunasta. Tämän jälkeen jaoin jokaisen puikon silmukat kahdelle peräkkäiselle puikoille niin, että etumaiselle jätin joka toisen silmukan odottamaan nauhakujan päättelemistä ja takimmaiselle siirsin joka toisen silmukan. Niillä takimmaisilla sitten jatkoin nauhakujan neulomista kahdentoista kerroksen verran. Kymmenennellä kerroksella tein nauhaa varten reiät neulomalla kaksi oikeinyhteen ja tekemällä langan kierron. Reikiä tehdään kaksi ja ne sijoittuivat puikkojen nro. 2 & 3 vaihtumiskohtaan niin, että reikien väliin jää neljä silmukkaa. 

Päättely

Kun olet neulonut reikien jälkeen pari kerrosta, jätä viides puikko työstä pois ja vaihda se virkkuukoukkuun. Aseta puikko, jolla olet neulonut nauhakujaa, sen puikon viereen, jolle jätit tuplatut silmukat lepäämään. Virkkaa niiden reunat eli viimeiset silmukat, pari kerrallaan yhteen. Voit vaihtoehtoisesti silmukoida reunat yhteen neulan kanssa.

Nauha eli iCord

Lopuksi neuloin nauhan. Se on helppo tehdä neljällä silmukalla niin, että ne neulotaan jatkuvasti samalta puolelta oikein; yhä uudelleen ja uudelleen. Siis puikkoja lainkaan kääntämättä. Ohjevideoita löytyy runsaasti Youtubesta, kun googlaat: "How to Knit an I Cord".

lanka: Novitan 7 veljestä tai vastaava
puikot: Knitpro 3,0 Cubics 15cm

Ensimmäiset tekemäni nauhakujasukat on täällä.
Alunperin idea on Ananan blogista.


 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Memma <3 Sukat on kyllä söpikset - ja olleet kovassa käytössä. Lyhytvarsi sopii kotisukkiin kivasti.

   Poista
 2. Nämä ovat todella suloiset! Pakko myöntää etten ole koskaan kutonut villasukkia, jotenkin se kantapää pelottaa jo valmiiksi. Muutaman kerran aloittanut ja kun alkuinnostus lopahtanut (nopeasti) ovat ne jääneet kaapinpohjalle. Nytkin olen koko talven kutonut pipoa, joka alkaa olemaan valmis vasta lämpimien säiden alkaessa :D Ehkä nyt inspiroidun ja siirryn puikkojen ääreen. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih:) Kantapää on ilmeisen monelle hankala ajatus. Mä suosittelen neulomaan ensimmäisen seurassa, jossa on apu lähellä. Siitä se sit lähtee. Se on oikeasti helpompi homma, kun huhutaan. Kannattaa kurkata myös mun tammikuussa kirjoittamat vinkit aloittelijalle http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2017/01/5-vinkkia-aloittelevalle-sukantekijalle_5.html ja alkaa sit vaan rohkeasti hommiin. Jos nyt aloitat ni oot sit ens talveksi hitaammallakin tahdilla valmis ;)

   Kiva, kun kommentoit ja ihanaa maaliskuun loppua sinne <3

   Poista
 3. Tosi ihanat villasukat! Kivalla tavalla modernit ja söpöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Tuli hyvä mieli. Oon samaa mieltä - sukissa on ihan moderni twisti noiden nauhojen ansiosta, vaikka malli onkin ihan perus. Erinomaiset kotikäytössä tällaiselle viileä varpaiselle :)

   Poista